Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogy reagálnátok le ha a...

Ti hogy reagálnátok le ha a játszótéren kölcsönadott játékot eltöri a másik gyerek, majd távoznak mint ha mi sem történt volna, ráadásul köszönés nélkül?

Figyelt kérdés
Ma történt 2 éves kislányommal voltam a játszótéren,nem volt ott más. Majd megjelent egy 3-4év közötti kisfiú 4felnőtt társaságában. Rögtön szaladt hozzánk,és elkezdett játszani a lányom homokozókészletével. Nem is ez baj,mert a játszón mindenki játszik,mindenki játékával. A lányom elindult máshová játszani,a homokozót otthagytuk a kisfiúval. Kb 10perc múlva arra lettem figyelmes hogy a család elindul a játszótérről. Mikor elmentek akkor láttam hogy egy lapátot el van törve,és a kislányom műanyag kiskocsija aminek egy elefánt a feje le van törve. Szegénykém mikor meglátta elkezdett pityeregni,próbálta visszatenni de már nem lehetett. Nagyon sajnáltam,és annyira ideges lettem hogy utánuk kiabáltam hogy köszönöm hogy tönkretették a lányom játékát,és legalább bocsánatot kellett volna kérni ha már megtörtént,és nem szó nélkül távozni.

2012. márc. 14. 15:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

erre mit reagáltak?

szerintem jogos volt részedről. semmi baj ha elnézést kérnek, de így olyan... hát fura :(

2012. márc. 14. 15:25
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Annyi ilyen bunkó van, mi is nap mint nap találkozunk ilyenekkel. Az a borzasztó ebben, hogy a gyerekük ugyanilyen lesz, mert ezt látja.

Az a minimum, ha a gyerekem tönkreteszi más játékát, hogy megkérdezem, mivel tartozom, esetleg adok cserébe valamit, de mindenképpen kárpótolnám.

Mi mindig megkérdezzük, hogy szabad-e játszani akár labdával, homokozószettel, ha nem a miénk. Bicikli és más komolyabb értékű játék szóba sem jöhet, tehát ha azokat veszi célba a lányom, mindig mondom, hogy nem a miénk, nem szabad.

2012. márc. 14. 15:27
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia,sajnálom a kislányod. Az én kislányom is hasonlóan reagált volna. Sajna vannak ilyen fellnőttek. És a gyereke is ezt látja. Az lett volna a minimum ha szólnak h mi történt,és elnézést kérnek. Valszeg nem a törött lapát fájt neked- habár a kedvenc kiskocsija a lányodnak...

Sztem hasonlóan cselekedtem volna mint Te,de sajna nem tudunk mást csak bosszankodni pár percre.

2012. márc. 14. 15:28
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
ők erre reagáltak valamit? meghallották egyáltalán? lehet hogy a szülők nem is tudták h a csemete eltörte.ellenkező esetben viszont tényleg nagyon szemét dolog! lehet hogy még utánuk is mentem volna.
2012. márc. 14. 15:32
 5/17 A kérdező kommentje:
Soha nem szólok érte ha a lányom játékával játszanak,mert természetesen ő is játszik máséval. Az sem zavar igazából ha nem kérdezik meg előtte. Persze ha nem nagyokról van szó. Sok olyan gyerek van hogy épp hogy belépnek a játszótérre már ki is szúrt magának valamit! Na istenem gyerek,had játsszon. De a felnőttek bunkóságát nem tudom tolerálni!!!
2012. márc. 14. 15:38
 6/17 anonim ***** válasza:
74%

Játszótérre elvből nem viszünk olyan játékot, ami kedvenc, vagy nagy értékű, éppen azért, mert sajnos rengeteg "furcsa" család, furcsán nevelt gyerek van. Ettől függetlenül hatalmas b*nkóság, amit ez a család csinált veletek, és én is nagyon sajnálom a kislányodat...

Ami még nagyobb baj, hogy ezek után nagyon nehéz lesz majd arra tanítani, hogy ne legyen irigy, és adja oda a játékait másoknak is, ha azok kérik... Nem igazán fogod tudni észérvekkel meggyőzni őt.

2012. márc. 14. 15:40
 7/17 A kérdező kommentje:

Tuti hogy észrevették,mert a gyerek végig a homokozóban volt,és úgy ment érte az egyik!

Hogy reagáltak....? Sehogy! Az egyik visszakiabált hogy ja bocs,és mentek tovább. Én meg legszívesebben megrugdostam volna!!!

2012. márc. 14. 15:41
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem semmi...

Az a minimum, hogy a szülő megkérdezi, hogy egyáltalán játszhat e vele a gyerek...nem hogy még eltörés után lelép szó nélkül...

Le lehet pontozni, de én összeszedem a homokozószettet a gyerek után ha nem játszik vele és viszem magunkkal ha átmegy pl a hintákhoz. Ismerősömnek ellopták, mert 2 perce eltávolodtak, de érdekes módon senki nem vállalta el pedig senki nem is ment el a játszóról...

Sőt, be sem megyünk arra a játszóra ahol kisebbségiek is vannak. Na persze az a szakadt fajta. Olyankor vagy eltűnik valami vagy más történik ( gyerekbe belerúgott egyszer az egyik csak úgy és röhögve elszaladt), de sose jó.

Másrészről meg nem vagyok milliomos, nem tudok minden héten új játékokat venni.

2012. márc. 14. 15:43
 9/17 A kérdező kommentje:
Nem egy nagy értékű dolog,egy sima műanyag homokozós kiskocsi,aminek platója van,és az autófülke helyett egy elefántfej volt. Mindig vittük magunkkal. Drága dolgokat én sem viszek,de tök mindegy mi mennyibe kerül,egy bocsánat az alap szerintem!
2012. márc. 14. 15:46
 10/17 A kérdező kommentje:
Nem "kisebbségiek" voltak. Ahová mi járunk nem is találkoztam még velük,a környékünkön sincsenek. A lopás sem gyakori. Ezeket meg akkor láttam először!
2012. márc. 14. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!