Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti reagáltatok volna valamit?

Ti reagáltatok volna valamit?

Figyelt kérdés
Férjemmel születésnapi bulit szervezünk a lassan 1 éves fiúnknak.Anyósom többször érdeklődött,hogy 'Ugyan mennyibe fog kerülni' és hasonló kérdésekkel bombázott minket.Mondtuk neki mindig,hogy azzal ő ne törődjön,hiszen mi szervezzük és mi fizetjük az egészet.Nem lesz olcsó azért nekünk sem,de nem hangoztatjuk ezt senkinek.A lényeg,hogy erre ma beközli telefonon,hogy van 1 meglepetése méghozzá az,hogy meghivta a testvérét és annak fiát.Már igy is sokan leszünk és sok pénz az egész erre ő akinek semmi köze a bulihoz meghiv embereket.De természetesen ő nem akar szervezkedni......
2013. máj. 9. 22:02
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem illik máshoz vendéget hívni, meg kellett volna előtte kérdezni titeket. Ráadásul nem is értett egyet a rendezvénnyel, csak kritizálta azt.

Ha engem hozna anyósom ilyen helyzetbe valószínűleg nem szólnék, de csak azért mert általában lefagyok az ilyen szituációban és utólag gondolom át mit mondhattam volna. Amúgy meg lehetett volna mondani neki, hogy ezt meg kellett volna veletek beszélnie. Így utólag semmiképp nem mondanám, hogy ne jöjjenek, nem hoznám anyósomat ilyen kellemetlen helyzetbe, meg egyébként szívesen is látnám őket, de akkor sem volt szép tőle, amit csinált.

2013. máj. 10. 09:19
 22/33 A kérdező kommentje:

Elnézést az általánositásért,de mostanában nem látok mást csak negativ,itélkező és hordjuk le a másikat embereket.Ahogy itt is történik.

Az anyagi része azért érdekel,most ennyire,mert már le volt fixálva minden,mennyien leszünk,mennyi étel kell,mert rendelünk stb.és a párom 1 hónapja veszitette el a munkahelyét,ok,igy is megoldjuk és nem kérünk segitséget semmilyen formában,na de akkor legalább ne szervezzen már be még embereket 1. anyagi miatt 2.meg sem kérdez minket.Nem,nem akarták együtt tölteni a napot és nem az illető érdeklődött a buliról vagy bármi ilyesmi.Egyszerűen pont elment látogatóba hozzá anyósóm és gondolt egyet meghivta őket is.Nem kell engem sem idiótának tartani azért mert bulit csinálunk és,hogy irtam drága.Nekünk ez fontos,és a többi szülinapját is megünnepeljük majd,de akkor már tényleg szűk családi körben,max.10emberrel.Természetesen nem a kaja pénzünkből vesszük el a pénzt vagy nem vágjuk magunkat hitelbe vagy gatyára,nincs ilyenről szó,csupán ha nem muszáj akkor ne kelljen már többet költeni mint ami muszáj.

2013. máj. 10. 09:26
 23/33 anonim ***** válasza:
19 vagyok igen én értem, nekünk is így volt le volt fixálva már minden miből mennyi kell (túlvásárolni túlsütni főzni se akartam magam mert nincs hatalmas fagyasztónk vagy tárolónk hogy aztán a felesleget rakosgassam) szóval engem is kifejezetten kellemetlenül érintett volna a plusz 2 (pláne férfi) ember megjelenése a színen...
2013. máj. 10. 09:36
 24/33 anonim válasza:
47%

Nekem az a véleményem, hogy, ha valaki 1 éves gyereknek olyan születésnapi bulit rendez, amire azt mondja, nem lesz olcsó, és emellett anyagiak miatt siránkozik azzal kapcsolatban, hogy a párja anyjának a testvére is ott lesz, az több okból idióta:

I.

1 éves gyereknek nem rendez senki nagyszabású - nem lesz olcsó - bulit., mert a gyerek lófaszra sem fog emlékezni. (igazából magának rendezi a bulit, rongyrázásként) csak ha egy idióta

II.

ha már valaki rongyrázós bulit rendez, akkor nem sipákol a költségek miatt, amit +2 családtag jelent, csak ha egy idióta

III.

ha már rongyrázásos nagy - nem lesz olcsó - bulit rendez valaki és mégis sír +2 rokon okozta költségek miatt, akkor sem írja ki az ilyen jellegű sirámait egy ilyen jellegű oldalra, mert:

- ez nem olyan téma amire egzakt válasz létezik

- a szubjektív válaszok szart nem érnek, mert nem oldanak meg semmit

- a férjével beszéli meg a dolgot, ugyanis a megoldás az ő és a férje kezében van.

csak ha egy idióta

IV.

Ha már mégis ezen három pontot figyelembe véve kiír egy kérdést és a válaszokon besértődve hisztizik valaki külföldről egy magyar fórumon, a magyarok mentalitását és stílusát ócsárolva, az nem bizonyít mást, mint; egy idióta.

2013. máj. 10. 10:53
 25/33 A kérdező kommentje:

Amúgy van egy olyan érzésem,hogy te vagy a 'drágám' :D

Ja és kedves 3-as válaszoló,drágám,az első kommenten ha hiszed ha nem nem neked szólt,de te magadra vetted:D

Szomorú,hogy akkor az itt kommentelők fele is idióta szerinted,amiért megértették a kérdésem lényegét,sőt fel is fogták és csodák csodájára,náluk is alap,hogy más bulijába nem hivnak meg csak úgy embereket:)

2013. máj. 10. 11:51
 26/33 anonim válasza:

25,

csak bízni tudok benne, hogy nem rám hitted, hogy a "drágád" vagyok :)

Én nemcsak az itt kommentelők, hanem általában az emberek 95%-ról merem állítani, hogy idióta.

2013. máj. 10. 14:00
 27/33 A kérdező kommentje:
Akkor te nagyon okos lehetsz ha azt állitod,hogy az emberiség 95% idióta:)
2013. máj. 10. 15:32
 28/33 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo, az idiotazasos hozzaszolashoz semmi kozom, igaz, hogy megmondm a velemenyem altalaban, de nem ez a stilusom. Amugy meg mikor az irodott, en ezerrel dolgoztam a munkahelyemen, ahol nincs internet. Ettol fuggetlenul van igazsag az irasaban, kicsit gondolj bele a mi helyzetunkbe is, ha sikerul, rajossz.

A dragam-os.

2013. máj. 10. 21:57
 29/33 A kérdező kommentje:

Leirtam egy történetet,úgy érzem semmilyen bunkó stilust nem ütöttem meg a sztorimban sem az anyósom felé sem másban.

Erre olyan válaszok érkeztek amik eleve semmi közük nem volt a kérdésemhez,sőt még én lettem idiótának minősitve mert szülinapi bulit rendezek a gyerekemnek-ez eleve számomra totál abszurd.Nem különösebben értem a lényegét ennek sem,ha azt irtam volna,hogy a 3éves gyerekemnek rendezem ugyan miben más?Azért mert fejletebb agyilag?Ugyan.Értem,tehát itt a válaszadók nagy része sem ajándékot,sem kirándulást,sem köszöntést nem szervez/ad a gyerekének amig kicsi,mert szart nem fog fel belőle,ergo tök felesleges.

Amit meg Magyarországra irtam meg SAJNOS,de tény.Ezt elég sok magyar ember megmondja és mondja is.Negativak és nem kedvesek a másikhoz.Ez pocskondiázás lenne?Mert ha még azt irtam volna,hogy az egész ország egy szenny vagy bármi ehhez hasonlót.

Amúgy elnézést kértem azért mert általánositottam,ezt nem kellett volna,mert vannak még normális emberek is.

Na erre ti (már aki) megütöttetek egy elég bunkó stilust és én gondolkozzak el magamon és a dolgokon.

Értem:)

2013. máj. 10. 23:00
 30/33 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem említsd meg a dolgot anyósodnak, hogy legközelebb előtte nektek mondja el az ötletét és azután ha Ti is rábólintotok hívogasson még plusz embereket, persze ezt szépen mondanám.

Off: Nem értem miért kavar ilyen nagy port hogy összeül a család az 1 éves baba szülinapján. Nyilván a gyerek nem fog rá emlékezni, de ez szerintem egy remek alkalom arra hogy a rokonokkal eltöltsön az ember egy jó kis napot, jót is tesz szerintem ilyenkor az anyukának is, hiszen a legtöbb anyuka ilyenkor otthon ül a gyerekkel.

2013. máj. 10. 23:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!