Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért várnak sokan 35- 40...

Miért várnak sokan 35- 40 éves korukig a gyerekszüléssel? Millió ellenérv van.

Figyelt kérdés

Az egy szem érv, amit Dr Czeizel mondott, hogy több a pénz a tanfolyamokra, így "okosabbak" a gyerekek. Szerintem ez egyáltalán nem biztos... Ismerek egy házaspárt, ketten együtt nettó fél millió forintot kerestek, ugyanott dolgoztak tizen-x, éve, megszűnt a cég, a diplomájukkal alig találtak új munkát, most fele annyi a pénzük... Szóval miért nyújtana az idősebb kor biztosabb, jobb anyagi hátteret? Rengeteget gondolkoztam ezen, és NEM provokálni szeretnék, csak tényleg érdekel.

Tegyük fel valaki 35 évesen szül, nem ciki 50+ évesen, őszülő hajjal megjelenni a gyerek ballagásán, amikor tulajdonképpen már majdnem nagyszülőként mehetne?! Vagy diplomaosztón 60 évesen??

Ne értsetek félre, nem pártolom, hogy valaki 18 évesen, vagy még korábban iskola munka stb nélkül a semmire vállaljon gyereket, esetleg a szülei nyakára szüljön. De mondjuk 20-30 évesen már ideje lenne... Főleg, ha több gyereket is szeretnének a szülők...

2013. máj. 1. 10:19
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
Kérdező, te is Itélkezel. Arra nem gondolsz, hogy azért a mai nőknek nem a gyerek a vágyálmuk 20 évesen? Lehet neked ez csodás, nekem nem lett volna. Én szültem 30 évesen, jól érzem Igy magam, kiéltük magunkat a párommal. Megvan mindenünk, olyan luxusabbnak számItó dolgokat is megvettünk, amit gyerek mellett nem vettünk volna, olyan dolgokat csináltunk, amit gyerek mellett nem és még sorolhatnám. Azért a mai 30-asok, a régi 20-asok, én jónak látom, hogy tanulnak, világot látnak, buliznak a nők stb, aztán szülnek. Sok 20 évesen szült barátnőm teljesen megkergült 30 évesen, hogy elment a fiatalsága a gyerekneveléssel.
2013. máj. 4. 19:17
 42/45 anonim ***** válasza:
30%

A media es egyebek verik manapsag az emberek fejebe, hogy raer a gyerek a no dolgozzon, tanuljon! Csak sokan azt feljtik el, hogy mindezt lehet gyermek mellett is! Nem penz szukseges hozza, hanem egy kiegyensulyozott csalad, kapcsolat, ahol a paroddal meg tudod osztani a teendoket es mindent meg tudtok beszelni!

De manapsag mar ez is luxus, mert a parkapcsolat is mar mas ertelmet nyert!

Mi felvaltva jarunk el szorakozni idonkent, ha egyutt akarunk menni este leadjuk a mamanak a babat, a ferjem jovore ismet foiskolaba fog jarni en meg folytatom az egyetemet, mert passziv feleven voltam.

Kisgyermekkel letezik kedvezmenyes tanrend nappali tagozaton, ami annyit tesz, hogy nem kell eloadasokra bejarni. A ferjem dolgozik, en most nem, de idonkent vallalok munkat, az igaz, hogy en otthonrol is tudom vegezni, de olykor el kell mennem, ilyenkor viszem magammal vagy, ha valaki raer leadom. 2 ev alatt, csak egy alkalommal kellett fizetnunk dadusnak, pedig mindenki dolgozik, akire szamithatunk!

2013. máj. 5. 11:31
 43/45 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok!

Inkabb megkergulok 30 evesen, akkor a lanyom mar kisiskolas lesz, 30 evesen MEG MINDIG FIATAL LESZEK es azt csinalok, amit csak akarok, epithetem a karrierem, stb.. Nem kell a karrierem felbe szakitai, majd egy szulessel! Nem kell ezen stresszelnem!

Idokornak is biztos meg van az elonye, de mivel en a fiatal szulest valasztottam, sajnos nem tudom mi az, vagy azok szamomra nem nyomos ervek! De elfogadom, de az, aki mar 40 felett szuli az elso gyereket, na arra mar nem tud nyomos ervet mondani valaki!

2013. máj. 5. 11:37
 44/45 anonim ***** válasza:
84%
Előző,nem a média verte a fejembe, hanem én szerettem volna a párommal pár évet kettesben lenni, ketten élvezni az életet. Lehet neked boldogság volt gyerekre kelni, pelenkázni, hisztit túlélni stb., én örülök, hogy később vállaltam ezt.Imádom a fiam, de visszagondolva tényleg gondtalanul telt a fiatalságom.Egy karrierbe benne is lehet maradni, vagy folytatni, viszont 30 évesen 0 tapasztalattal és gyerekkel, hát nehezen tudom elképzelni.
2013. máj. 5. 12:13
 45/45 anonim ***** válasza:
88%
Anyu 25. évvel ezelőtt is már 30. felett szül a nagyim 70. évvel ezelőtt is 30.évesen szülte első gyermekét. Hol volt akkor még a média. Valaki így tervezi mi ebben, a furcsa?
2013. máj. 5. 12:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!