Biztos sokan kérdezték már, de nem értem, Most akkor fog járni Tgyás illetve gyed?
Decemberben fogok szülni ha minden jól megy.
Viszont a munkaszerződésem mult decemberben lejárt, és most vennének vissza de terhesen nem hiszem h visszavesznek.
Januártól április elejéig munkanélkülin voltam.Szóval a tavalyi évben volt ledolgozva azthiszem 8-10 hónapom, és előtte is kb ennyi. Szóval a 180 nap elvileg meglesz..Jól értelmeztem hogy ha nem is vesznek fel akkor fognak járni a fent említettek? ELőre is köszönöm.
értem köszönöm, csak találtam egy oldalt, és azt próbáltam értelmezni:
de ezek szerint nem jól...
Akkor já, ha a szülés ideje alatt van munkaviszonyod, vagyis ha vissza veszenek dolgozni!!!
Az hogy van besolgozva 1,5 éved, kevés, a lényeg legyen munkád mikor szülsz, ahonnét el tudsz menni Tgyás, gyedre.
a biztosítás ideje alatt vagy
a biztosítás megszűnése utáni 42 napon belül vagy
a táppénz ideje alatt szült.
Te magad linelted hogy kinek jár!!!
Biztosítás ideje alatt szül, vagyis van munkahelye, ahol fizetik utánna a járulékokat,
Miután elbocsátották, azután 42 napon belül megszült
Van munkahelye, ahonnét elment táppénzre, s táppénz idelye alatt szül!
Na neked ezek közül egyik sincs meg!!!
Értem én, de lejjeb meg ez vert át:
Hogy jön ki a 180 nap?
A szülést megelőző 2 évet nézik. Ha pl. fél évig volt munkaviszonyod, de most már egy éve nem dolgozol, akkor megvan a 180 napod.
Ha bejelentett munkanélküli voltál, akkor megvan a jogviszonyod és jár a TGYÁS és a GYED is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!