Biztos sokan kérdezték már, de nem értem, Most akkor fog járni Tgyás illetve gyed?
Decemberben fogok szülni ha minden jól megy.
Viszont a munkaszerződésem mult decemberben lejárt, és most vennének vissza de terhesen nem hiszem h visszavesznek.
Januártól április elejéig munkanélkülin voltam.Szóval a tavalyi évben volt ledolgozva azthiszem 8-10 hónapom, és előtte is kb ennyi. Szóval a 180 nap elvileg meglesz..Jól értelmeztem hogy ha nem is vesznek fel akkor fognak járni a fent említettek? ELőre is köszönöm.
1. a 180 nap már ezer éves :)
2. a tgyásnak, gyednek 2. feltétele van, ha csak az egyiket teljesíted, az kevés.
Hiába van meg a szükséges időd, mint egyik feltétel, ha a másik hiányzik.
TGyás: 365 nap + élő jogviszony igényléskor, vagy a jogviszony max. 42 nappal a szülés előtt szűnjön meg
Gyed: 365 nap + élő jogviszony igényléskor, vagy a jogviszony max. a tgyás ideje alatt szűnjön meg.
Ha álláskeresésiről szülsz az is jó, ha kitart szülésig, és marad pár nap a gyedhez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!