Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért várnak sokan 35- 40...

Miért várnak sokan 35- 40 éves korukig a gyerekszüléssel? Millió ellenérv van.

Figyelt kérdés

Az egy szem érv, amit Dr Czeizel mondott, hogy több a pénz a tanfolyamokra, így "okosabbak" a gyerekek. Szerintem ez egyáltalán nem biztos... Ismerek egy házaspárt, ketten együtt nettó fél millió forintot kerestek, ugyanott dolgoztak tizen-x, éve, megszűnt a cég, a diplomájukkal alig találtak új munkát, most fele annyi a pénzük... Szóval miért nyújtana az idősebb kor biztosabb, jobb anyagi hátteret? Rengeteget gondolkoztam ezen, és NEM provokálni szeretnék, csak tényleg érdekel.

Tegyük fel valaki 35 évesen szül, nem ciki 50+ évesen, őszülő hajjal megjelenni a gyerek ballagásán, amikor tulajdonképpen már majdnem nagyszülőként mehetne?! Vagy diplomaosztón 60 évesen??

Ne értsetek félre, nem pártolom, hogy valaki 18 évesen, vagy még korábban iskola munka stb nélkül a semmire vállaljon gyereket, esetleg a szülei nyakára szüljön. De mondjuk 20-30 évesen már ideje lenne... Főleg, ha több gyereket is szeretnének a szülők...

2013. máj. 1. 10:19
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
36%

Ha oszintek akrunk lenni az emberek 95%-a az orokke valosagik varhatna a megfelelo korulmenyekre, a gyermekeinknek mind a legjobbat akarjuk, igy mindig talalunk hibat!

Van akiknek az onmegvaloaitas a fontos van akinek az onkiteljesedes egy gyerekkel! Mindenki mas!

2013. máj. 1. 15:39
 32/45 anonim ***** válasza:
88%

Én ezt a 30 feletti szüléseket is kettéválasztanám mert a statisztika (ami valóban úgy jön ki 28 évre hogy mindenki benne szerepel tehát egyértelmű hogy sokkal többen lettek az elmúlt években a 30körül és felette szülők hiszen nem véletlen kúszott fel ez az életkor 24-25 ről 27 majd 28 ra) arról nem árulkodik hogy ki az aki saját szántából tudatosan vár addig és ki az akinek csak így jött ki a lépés.

Nekem a legjobb barátnőim mindketten 29 évesek és szinglik holott értelmes normális, nagyon csinos nők és mégis! Nagyon sajnálják hogy nem jött még össze az igazi , se a házasság se a gyerek, ha rajtuk múlna már biztos lenne legalább 1 gyerekük, de az " éppen megfelel de nem egy nagy szerelem" pasinak nem akarnak szülni...(szerencsére).

A másik akik szeretnék de évekig nem jön össze így mondjuk nekiláttak ők 26-27 évesen próbálkozni de egyszerűen nem jön össze évekig.

És van a másik kategória amit nehezményezni szoktak mások, aki gyűjtöget saját autó saját lakás aztán nagyobb autó nagyobb ház utazgatás félrerakás stb. és aztán vagy kifut az időből vagy nem de a lényeg hogy tudatosan tolja ki a gyerekvállalást.

Véleményt nem alkotok egyikről se , csak ennyit szerettem volna hogy ez a későbbi gyerekvállalás sem ilyen fekete fehér hogy csak tárgyi feltételeket gyűjtögetnek a későbbi gyerekvállalók .

A kinézethez szerettem volna még hogy ezek azért odafigyelés meg genetikai sajátosságtól is függnek, nem egy ismerősöm van akinek ugyanúgy ovis a gyereke mint nekem és 40-42 körüli anyukák de jobban néznek ki mint egyes harmincasok.

És van olyan ismerősöm is aki 25 éves de olyan topis és úgy elhagyja magát mind külsőre ruházatra testére stb. hogy 35 nek néz ki minimum...

2013. máj. 1. 17:31
 33/45 A kérdező kommentje:

14-esnek, szerencse a szerencsétlenségben, hogy apukám meghalt, örököltem, és mivel már előtte körvonalazódott bennem egy vállalat abból elindítottam.

Köszönöm annak, aki megérti, hogy NEM BÁNTANI AKAROK, NEM ÍTÉLKEZNI, CSAK KÉRDEZTEM.

Persze köszönöm annak is, aki butának és idiótának. Az, hogy az átlag mennyi, az ebből a szempontból nem számít. Mert persze, ismerek 17 éves anyukát is, tudjuk, hogy van csoport, akik 15 évesen szülnek, és jó páran vannak.

És nem azt írtam, hogy "miért várnak a legtöbben, miért vár mindenki", csak, hogy SOKAN miért várnak. És ezt nem lehet tagadni, hogy van SOK nő, aki eddig vár.

Nyilván én vagyok a buta, a hülye, amikor ezt látom a játszótéren, meg a gyerekrendelőben. Én senkit nem bántottam szerintem, de ismét látom, bár én nem szóltam le az idősebb korban szülőket, engem egyből le kell tolni, mert fiatalon szültem...

2013. máj. 2. 07:20
 34/45 A kérdező kommentje:

És látjátok... Tőlem a butusktól, aki nem fogad el semmit, mindenki, aki nem hülyézett le élből, mind felfelé mutató ujjat kapott, akkor is, ha későn szülő kategóriába tartozik, mert ÉRTELMES választ írt.

És nézem, egy dolog, hogy én vagyok a hülye, aki 21 évesen szültem, boldog vagyok, megismételném, nem csinálnám máshogy, ha visszemennék az időben. De ti, "idősebbek" tökéletesek vagytok, nyilván intelligensebbek is, de akkor akik fiatalon szültek, érveket hoztak fel (pl. homokozni szeretnének, nem gondolják, hogy a legdrágább babakocsi kell stb) miért álltak majdnem 0-n?!

Más dolog, hogy ez a pontozás dolog elég nagy hülyeség, de miért nem tudjátok az észérveket elfogadni ti is? Én érdekes módon 25 évesen meg tudom érteni a dolgokat....

2013. máj. 2. 07:36
 35/45 anonim ***** válasza:
13%

Van egy mondas a ferfiak koreben:

Az a no, aki 30 evesen, meg nem kelt el, azzal valami baj van, nem kell!

2013. máj. 2. 17:07
 36/45 A kérdező kommentje:

18- as amúgy semmilyen feltételezést nem írtam. Orvosi tényeket írtam, és saját tapasztalatot. Nem általánosítottam. De ismét köszi a lebutázást, jól esett :) :) Bár visszaolvasva egye inkább gondolom, hogy az idősebb kor nem jelent több észt. SŐT. Úgy látom ég mindig ti általánosítotok, hogy milyen hiperszuperek vagytok. Mert karrier, saját minden, utazás. CSÚCS.

Bár van egy sanda gyanúm, hogy azért vesztek egyből bántásnak mindent, mert ti is érzitek, hogy azért gáz 30 évesen még szinglinek lenni, gáz 40 évesen szülni. És igen, itt már leszóllak, de hát butuska hülyegyerek vagyok, szóval megtehetem, ccsak mert ti is bántotok minket fiatal anyukákat, pedig cseszettül nem ismertek.

Mellesleg azt sem mondtam, hogy vki rossz szülő, ha idősebbként szül. Ahogy azt sem, hogy biztosan jó, ha fiatalon. Láttam 19 éves anyát is, akinek a gyerekét irigyelni lehetne, pedig nem állnak olyan jól anyagilag, láttam 40 évest is, aki mindenért veszekedett a gyerekkel, nem engedett neki semmit... ÉS fordítva is. Láttam 18 éves anyát, akire azt mondtam hogy inkább adta volna örökbe, (a gyerek a koszban mocsokbanél nem cseréltek pelsu rajta stb), és láttam 38 éveset, aki olyan boldog volt, hogy végre lett gyereke, hogy csodálatra méltó volt, amilyen türelemmel odafordult hozzá, ahogy játszott vele.

Egészen eddig nem mondtam egy szóval sem, hogy csak a fiatal anya a jó anya. ÉS ezt konkrétan most sem.

De tényleg, némi pszichológiát belekeverve, általában az húzza fel magát ilyeneken, azt bántja, aki érzi, hogy nem jó így valami.

2013. máj. 4. 07:26
 37/45 A kérdező kommentje:
Amúgy 35, ott a pont
2013. máj. 4. 07:27
 38/45 anonim ***** válasza:

Szerintem én sem szülök 30 alatt.23 éves vagyok semmim sincs.Szüleimmel élek,a fizum nagyrészét nekik adom(hitel anya munkanélküli lett,apu cirka 20 éve rokkantnyugdíjas:().Tavaly szeptember óta egyedülálló is vagyok.Ha véletlen becsúszna egy kezdődő kapcsolatból baba nem merném vállalni.

Hárman vagyunk testvérek,támogatni egyikünket se tudtak sose.

2013. máj. 4. 08:37
 39/45 anonim ***** válasza:
A gyerekvállalás ideje és az, hogy a nő mikor kell és mikor kel el egyáltalán nem függ össze. Én 32 évesen szültem, pedig 19 évesen keltem el.
2013. máj. 4. 09:18
 40/45 anonim ***** válasza:
68%
De miért hiszed azt, hogy a nő csak arra vágyhat, hogy gyereke és férje legyen?
2013. máj. 4. 15:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!