Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért várnak sokan 35- 40...

Miért várnak sokan 35- 40 éves korukig a gyerekszüléssel? Millió ellenérv van.

Figyelt kérdés

Az egy szem érv, amit Dr Czeizel mondott, hogy több a pénz a tanfolyamokra, így "okosabbak" a gyerekek. Szerintem ez egyáltalán nem biztos... Ismerek egy házaspárt, ketten együtt nettó fél millió forintot kerestek, ugyanott dolgoztak tizen-x, éve, megszűnt a cég, a diplomájukkal alig találtak új munkát, most fele annyi a pénzük... Szóval miért nyújtana az idősebb kor biztosabb, jobb anyagi hátteret? Rengeteget gondolkoztam ezen, és NEM provokálni szeretnék, csak tényleg érdekel.

Tegyük fel valaki 35 évesen szül, nem ciki 50+ évesen, őszülő hajjal megjelenni a gyerek ballagásán, amikor tulajdonképpen már majdnem nagyszülőként mehetne?! Vagy diplomaosztón 60 évesen??

Ne értsetek félre, nem pártolom, hogy valaki 18 évesen, vagy még korábban iskola munka stb nélkül a semmire vállaljon gyereket, esetleg a szülei nyakára szüljön. De mondjuk 20-30 évesen már ideje lenne... Főleg, ha több gyereket is szeretnének a szülők...

2013. máj. 1. 10:19
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
71%
látom megint elkezdődött a marakodás és a lepontozás,mert leírtam a véleményem,még hozzá is tettem,hogy nem szólok bele senki életébe,sajnálom hogy ilyen kevés esze van sok itt válaszolónak
2013. máj. 1. 12:15
 22/45 anonim ***** válasza:
Ez a le meg felpontozás semmire sem jó, mert mindenki azt gondol a dolgokról amit akar, még jó, hogy nem vagyunk egyformák. Én még nem pontoztam senkit soha sehogy és nem is fogok ez után se.
2013. máj. 1. 12:21
 23/45 anonim ***** válasza:
100%
Én 30 évesen szültem és nem bántam meg, nem egyszerű egy gyerekkel és én nem bánom, hogy addig is gyerek nélkül utazgattunk, szórakoztunk. Imádom a gyerekem, de a húszas éveimet jobb, hogy gyerek nélkül töltöttem, nem érzem hiányát semminek, amit a fiatalon szült barátnőim igen.
2013. máj. 1. 12:24
 24/45 anonim ***** válasza:
24%
En nagyon sajnalom, hogy csak 24 evesen estem teherbe az 1. babammal a 2. -al 26. Szeretnek minnel tobb energiaval teli idiot eltolteni veluk, rohangalni a jatszon, homokozni, ballagasukra menni, diploma osztojukra, latni az unokaimat felnevelkedni! Ez nekem sokkal fontosabb, mint a draga babakocsi, brendon cumok, stb! Van, ki azert nem szul korabban, mert nincs ra mondja, de talalkoztam olyannal, ki szandekosan vart es 42 evesen szulte az 1. Gyermeket!
2013. máj. 1. 12:44
 25/45 anonim ***** válasza:

Szerintem döntse el mindenki maga,nekem meg vannak az érveim amellett,miért nem 30 felett szültem az első gyerekem,mondjuk 25 körülre terveztük és pár évvel hamarabb érkezett.Van előnye és hátránya is ha fiatalon szül az ember és annak is ha 30-40 között,sőt én több hátrányát látom,tapasztalom rokonok és ismerősök által.

Felesleges ezen vitatkozni,mert eleve a kérdező provokálóan tette fel a kérdést,és nem azt lett amit szeretett volna,hogy rendes érveket kap,tisztelet a kivételnek.

Mindenki csinálja úgy ahogy jól esik,valaki 35-40 évesen még babázik nekem akkor már lesz egy 14-19 éves fiam,és remélhetőleg 1-2 tesója is,és nagy szabadságom,bár én gyerek mellett sem érzem kalitkába magam bár ez egyén függő.

Apukám mindenesetre 43 évesen lett 3.szorra apa fáradt,türelmetlen,még 24 és 26 éves volt mikor én és az öcsém születtünk,velünk már sörözhet még az 5 éves öcsémet nevelheti,és mire elballag apukám közelebb lesz a 60hoz,az öcsém gyerekeivel valószínűleg már nem focizik,ha egyátalán találkozik még velük,de az én 2 éves fiammal még vígan el van.

Szerintem nem kéne beleszólni más életébe,pláne nem rosszindulatúan provokálóan.23L

2013. máj. 1. 12:47
 26/45 anonim ***** válasza:
83%
Kedves kerdezo, az meg nem jutott eszedbe, hogy valaki nem egy gyerekben latja az elete ertelmet, vagy az onmegvalositast? En pl. 25 eves koromig fogok egyetemre jarni. 2 okbol, mert a szakmammal segiteni fogok masokon, es mert ezt szeretem. Eszem agaban se lesz szulni rogton diploma utan, mert nem azert tanultam 6 evet, hogy aztan otthon legyek. Ez nem azt jelenti, hogy lenezem azt, aki ezt hamarabb megtudja valositani, csupan annyit, hogy en addigra biztosan nem akarok majd gyereket. (mar ha akarok majd egyaltalan) Anyukam engem 33 evesen szult es SOHA nem szegyelltem a korat. Most 54, a diplomaosztomon 58 lesz, nagyon fiatalos es egyaltalan nem osz. Most oszinten, miert faj az neked, ha valaki 40 evesen szul? Nem mindegy? Ha te elobb akarsz, akkor szulj elobb, de emiatt ne nezz le masokat. "ideje lenne"...akkor van ideje, amikor a szulok ugy erzik, nem akkor, amikor te, vagy mas ugy gondolja!
2013. máj. 1. 12:56
 27/45 anonim ***** válasza:

Én pontozok, vállalom. :) De csak azt, aki olyan tapló, hogy lebutázza a kérdezőt.

Miért ne tehetne fel ilyen kérdést? Senkit nem szólt le az ég világon! Megkérdezett valamit, mert nem érti, amivel nap mint nap találkozik.

Én értem, de a dokimnak tavaly én voltam az egyetlen első gyerekes páciense, aki 30 alatt szült. 27 éves voltam akkor. Sokaknak 35 felett született az első gyermeke.

Szerintem mindenki tudja, neki mi a a jó. Változtak a dolgok. A diplomások száma, a kapcsolatok, a házasságok, a fiatalok, akik már 13 évesen AKTÍV szexuális életet élnek és sorolhatnám.

Ez nem feltétlenül rossz, ilyen lett a világ.

Nem értem miért baj, ha valaki leírja, miért később szült.

Én 27 évesen szültem az elsőt, remélem lesz több is. Nekünk így volt jó. 5 éve vagyok férjemmel, de előtte dolgozni akartam, kicsit helyrerázódni anyagilag. Sokan ilyenkor lelnek csak párra. Legalábbis a környezetemben azért jön jóval 30 után az első baba, mert akkor mennek férjhez. Mások a mai 25 évesek, más a fontos.

2013. máj. 1. 13:12
 28/45 anonim ***** válasza:
35%
Pedig a kérdező elég buta, ha feltesz egy kérdést, amit befantáziált, ahelyett hogy először utána nézett volna a dolgoknak. Kevesen várnak 35-40 éves korig az első gyerekkel. Én személyesen nem is ismerek olyat, aki 40 év fölött szült volna és 35 fölöttit is csak néhányat, de általában nekik sem első baba.
2013. máj. 1. 13:25
 29/45 anonim ***** válasza:
100%
33 múltam, az első babát várjuk, aki sok-sok év után a sokadik lombikkal sikerült, és nagyon sok ilyen párt ismerek, szóval nem mindenki önként választja meg, hogy mikor akar szülni :)
2013. máj. 1. 14:01
 30/45 anonim ***** válasza:
Atyaeg! Nekek minden provokativ! Pedig csak kerdezett! Amugy a statisztikak szerint egy re kesobb vallalunk gyerekek, az atlag 28 meg tartalmazza a 11 es a 45eves anyukat is, nem csak 28 evesek vannak benne!
2013. máj. 1. 15:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!