Ti nem unjátok még?

Figyelt kérdés

Ti nem unjátok még azt, hogy folyamatosan beszólnak azok, akiknek nem, vagy csak nagyon nehezen jön/jött össze a baba, hogy nincs jogotok kiakadni, fáradnak lenni, haragudni, rászólni a gyerekeitekre, csak mert nektek van? ÉS biztos nem is szeretitek annyira, mint Ők, hiszen Ők megszenvedtek a gyerekért?

És, ha éppen mérges vagy, mert halálosan lefárasztott az épp alvás bojkottáló/dackorszakos/kamaszodó gyereked, akkor még nekik áll följebb, és ismeretlenül is erőltetik rád a több éves kálváriájuk sztoriját?

Biztos vagyok benne, hogy ha valakinek minden vágya a baba, és több évig nem jön össze, az nagyon fájdalmas, de ettől még nincs joguk beszólni minden gyerekes anyukának.

Attól, hogy valakinek sikerült teherbe esni, még közel sem biztos, hogy az élet más területein nincsenek súlyos gondjai, bánatai, amik legalább olyan komolyak, mint másnak a meddőség.

Itt is, ha valaki panaszkodni mer a gyerekére, egyből rácuppan a témára egy-két évek óta teherbe esni próbálkozó hölgy, és leszólja.

Mi értelme ennek?

2013. ápr. 24. 09:48
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Voltam már mindkét oldalon és nem tapasztaltam ezt, amit írsz. Amíg nem volt gyerekem az fájt, hogy nekünk nincs, nem az, hogy másnak van. Soha nem irigyeltem senkitől, nekem attól nem lett volna jobb, ha neki sincs. Nem szóltam be senkinek. Most, hogy van gyerekem nekem sem szól be senki, pedig nagyon sok olyan ismerősöm van, akinek sajnos már nem is lesz.

Egyébként az sem mindegy miről panaszkodsz. Azért van egy határ, ahol már érthető a felháborodás. Egy anyának joga van fáradtnak lenni, joga van kiborulni, kifakadni. Azért amikor olyat láttam, hogy ordítoztak szülők a gyerekkel, türelmetlenül rángatják akkor magamban sokszor gondoltam és most is gondolom, hogy talán ezt nem kéne. Nekem az sem elfogadható, ha valaki azt gondolja, hogy bárcsak ne vállalt volna gyereket.

2013. ápr. 24. 10:22
 12/32 anonim ***** válasza:
Igen, 4-es, hibáztam, tudod egy anyuka fáradt, ha 2 kisgyereke van:) Nem szándékos volt, elnézést kérek, minden olyan nőtől, aki nagyon szeretne babát!
2013. ápr. 24. 10:24
 13/32 anonim ***** válasza:

Az igazság az, hogy sokszor pont úgy kapja el egymást két ember, hogy abból katasztrófa lesz.

Egy éppen kialvatlan, küszködő anyuka és egy "már megint megjött" csalódásban szenvedő nő összetalálkozik, valahogy egyik sem tudja éppen levenni a szemellenzőt.

Én is sokat vártam a gyerekre, a barátnőm terhes lett. Teherbe estem, nekem méhen kívüli lett, a szomszédban lakó barátnőmnek megszületett a lánya. Ilyenkor valahogy az van az emberben, hogy "én miért nem?" Hajlamos az ember lánya egy másik emberre önteni a keserűségét és a mérgét, pedig alapvetően nem is akar rosszat.

Szerencsémre azóta megtapasztaltam a gyerekkel járó örömöket és gondokat, úgyhogy megértem a küzdők érzéseit, és átérzem a panaszkodó anyuka gondjait is.

Gondolom a kérdésedet egy előző kérdésben "észt osztó" gyerekre vágyó nő ihlette...:) Kicsit nekem is furcsa volt, hogy kijelenti, hogy ő aztán majd biztos... egy frászt. Majd megtudja és átértékel mindent.

2013. ápr. 24. 10:28
 14/32 anonim ***** válasza:

Olyan kérdésnél, ahol fáradtságról, éjszakai ébredésekről, etetési problémákról, vagy más konkrét gyereknevelési kérdésről volt szó még nem olvastam olyan választ, hogy egy gyermektelen ezért megszólná az anyát.

Ha valaki megkérdezi, hogy "Éreztél már úgy, hogy bár ne vállaltál volna gyereket?", akkor nem csoda, ha kap ilyen választ is.

2013. ápr. 24. 10:29
 15/32 petera6 ***** válasza:

A környezetemben nagyon sok nehezen "összejött" baba született (talán a legtöbb ilyen sajnos), de szerencsére azok száma viszont elenyésző, akik olyanok, mint amit te említesz.

Bizonyos szituációkban rosszul esett/esik, amikor a saját terhességüket többnek állítják be, de van, amikor megértem vagy csak elfogadom, sajnálom őket, amiért nehezen jött nekik össze. Arra viszont nem jogosítja fel őket szerintem sem a sikertelenség, hogy lebecsméreljék a mások-, és magasztalják a saját terhességüket, gyereküket, dolgaikat.

2013. ápr. 24. 10:36
 16/32 anonim ***** válasza:
Valahol természetes, ha egy gyermekért küzdő nő azt gondolja, h ő sose fog haragudni a gyerekére, ő sose lesz ideges, stb. Én is ilyeneket gondoltam, bár nem ennyire végletesen. Most már gyerek(ek)kel tudom, h az élet nem habostorta és bizony sokszor ideges, fáradt, kimerült az ember, a gyereknevelés nem könnyű. De pont a múltam miatt megértem a gyerekre vágyókat is és nem ítélem el őket, majd rájönnek ők is. Én úgy látom, h a gyerekesek ugyanúgy szemellenzősek, nincs különbség.
2013. ápr. 24. 10:46
 17/32 anonim ***** válasza:
24%

Nem egészen tiszta, hogy itt unod ezt, vagy az életben.

Ha az életben, akkor az a megoldás, hogy ne panaszkodj, főleg ne gyermekre vágyóknak. Ha meg itt akkor még egyszerűbb, nem kell erre az oldalra jönni, ha nem tetszik. Itt az válaszol, aki akar és leírhatja a véleményét akkor is, ha neked ez nem tetszik. Maximum lepontozod, de meg nem tilthatod.

(Amúgy erősen eltúlzod a dolgot, életemben nem szólt még be nekem senki ilyesmit, amiről írsz.)

2013. ápr. 24. 10:49
 18/32 anonim ***** válasza:
36%
Tudod ez olyan, hogy nem panaszkodunk egy amputált lábú embernek, hogy jajj de kibicsaklott a lábam és alig tudok menni.
2013. ápr. 24. 10:54
 19/32 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, az anyáknak panaszkodik, nem azoknak, akik nem anyák. Te valószínűleg nem vagy az, látszik is mennyire meg vagy keseredve. Ha olyan kérdést tesznek fel, ami egyértelműen azoknak szól, akiknek van gyerekük, akkor neked, akinek nincs, az ne nyissa meg. Én se nyitom meg a teherbeesés kategóriában a kérdéseket, mert nem tudom milyen csodamódszerekkel lehet teherbe esni és hasonló kérdések, de nem is bántom őket, mert szeretnének gyereket ,de nem sikerül nekik.
2013. ápr. 24. 11:02
 20/32 anonim ***** válasza:
43%
Gondolom a 18-as az a válaszoló, aki 5-6 éve próbálkozik babával, de nem sikerül. Most már jó lenne, ha kezdenél magaddal valamit, esetleg fogadjatok örökbe. Ebbe teljesen bele fogsz bolondulni. Ne azt bántsd, akinek van több gyereke is és esetleg pihenne egy napot. Majd ha tudod, miről beszél a kérdező, akkor mondd el a véleményed, de nem tudod, hogy miről beszél a kérdező!
2013. ápr. 24. 11:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!