Tudom hogy unjátok, de kaphatnék rendes válasz? Tgyás
A link lényege:
Mivel itt a szülő nő nem rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel (hiszen végig gyed-en majd gyes-en volt), a terhességi gyermekágyi segély napi összege a 2012. május 3-án érvényes minimálbér szerint 93.000 Ft x2=186.000 Ft: 30= 6.200 Ft x70%= 4.340 Ft.
Egy nagyon fontos dolgot elfelejtettem kérdezni. Az első babás születése előtt dolgoztál, tehát kaptál tgyás-t, gyed-et? Illetve ha ugye volt munkahelyed, akkor még "állományba vagy"?
Mert ha nem akkor csak gyes-t kapsz, amit az államkincstártól kell igényelni.
Akkor jár TGYÁS ha biztosított vagy a szülés napján. Ez lehet munkaviszony, vagy álláskeresési járadék ( a nevét lehet hogy nem jól írtam, arra gondolok ami az első három hónapban van). Előző gyermekednél ha jól értem álláskeresésin voltál. Előtte szűnt meg a munkaviszonyod?
Ha a második gyermek születésénél munkaviszonyban álltál (ha van munkahelyed, de fiz.nélküli szabin vagy a gyes miatt, az is annak számít) akkor jár TGYÁS (de mivel nincs 180 bérezett napod, az összege maximalizálva van) és GYED. Viszont ha nem álltál munkaviszonyban, akkor sajnos csak GYES jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!