Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudom hogy unjátok, de kaphatn...

Tudom hogy unjátok, de kaphatnék rendes válasz? Tgyás

Figyelt kérdés
Szóval 2011 szept1-től voltam gyesen a nagyobb lányommal,2012 jan 19-én született meg a tesója. Megigényeltük a tgyást dec22-től, és egyben le is mondtuk a gyest, mert ugye 2 ellátást nem igényelhetsz. Azzal utasítottak el, hogy nem voltam biztosított a szülés napján. De ha megítélik a tgyást akkor az nem számít biztosított időszaknak? Szóval 2011 szept1-től voltam gyesen a nagyobb lányommal,2012 jan 19-én született meg a tesója. Megigényeltük a tgyást dec22-től, és egyben le is mondtuk a gyest, mert ugye 2 ellátást nem igényelhetsz. Azzal utasítottak el, hogy nem voltam biztosított a szülés napján. De ha megítélik a tgyást akkor az nem számít biztosított időszaknak?
2012. jún. 11. 18:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Volt élő munkaviszonyod a két gyerek születése közötti időszakban?
2012. jún. 11. 19:16
 2/14 A kérdező kommentje:
nem volt sajnos, mert én úgy tudtam hogy a gyes alatt biztosítva vagyok.
2012. jún. 11. 19:46
 3/14 anonim ***** válasza:
2012. jún. 11. 20:02
 4/14 anonim ***** válasza:

A link lényege:

Mivel itt a szülő nő nem rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel (hiszen végig gyed-en majd gyes-en volt), a terhességi gyermekágyi segély napi összege a 2012. május 3-án érvényes minimálbér szerint 93.000 Ft x2=186.000 Ft: 30= 6.200 Ft x70%= 4.340 Ft.

2012. jún. 11. 20:06
 5/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a linket,most már csak azt nem értem hogy ezt az oepnél miért nem tudják,mert ezek szerint nekem is jár. Esélyem sem lett volna összeszedni a 180 napot mivel ennyi idő el sem telt a két gyerek születése között. Hová fordulhatok segítségért ez ügyben hogy végre megkapjam a pénzem?
2012. jún. 11. 21:05
 6/14 anonim ***** válasza:

Egy nagyon fontos dolgot elfelejtettem kérdezni. Az első babás születése előtt dolgoztál, tehát kaptál tgyás-t, gyed-et? Illetve ha ugye volt munkahelyed, akkor még "állományba vagy"?

Mert ha nem akkor csak gyes-t kapsz, amit az államkincstártól kell igényelni.

2012. jún. 11. 21:23
 7/14 A kérdező kommentje:
2008 dec12.-ig dolgoztam utána betegen voltam január közepéig utána pedig munkanélkülin. De az első gyerekem után kaptam mindkettőt.
2012. jún. 11. 21:31
 8/14 anonim ***** válasza:
Akkor irány oep!
2012. jún. 11. 21:46
 9/14 anonim ***** válasza:

Akkor jár TGYÁS ha biztosított vagy a szülés napján. Ez lehet munkaviszony, vagy álláskeresési járadék ( a nevét lehet hogy nem jól írtam, arra gondolok ami az első három hónapban van). Előző gyermekednél ha jól értem álláskeresésin voltál. Előtte szűnt meg a munkaviszonyod?

Ha a második gyermek születésénél munkaviszonyban álltál (ha van munkahelyed, de fiz.nélküli szabin vagy a gyes miatt, az is annak számít) akkor jár TGYÁS (de mivel nincs 180 bérezett napod, az összege maximalizálva van) és GYED. Viszont ha nem álltál munkaviszonyban, akkor sajnos csak GYES jár.

2012. jún. 11. 22:13
 10/14 A kérdező kommentje:
az első gyermekemnél ideiglenesen fel kellet függeszteni az álláskeresésit,mert hát ugye tgyást kaptam utána gyedet, majd gyest, de nekem úgy mondták hogy addig biztosítva vagyok amíg ezeket kapom, és én úgy értelmeztem, hogy majd ha a második gyerekkel is lejár a gyes, csak akkor kell visszajelentkeznem munkanélkülinek, és a második után is megkapom a járandóságokat. előtte folyamatos munkaviszonyom volt 10 évig.
2012. jún. 12. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!