Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudom hogy unjátok, de kaphatn...

Tudom hogy unjátok, de kaphatnék rendes válasz? Tgyás

Figyelt kérdés
Szóval 2011 szept1-től voltam gyesen a nagyobb lányommal,2012 jan 19-én született meg a tesója. Megigényeltük a tgyást dec22-től, és egyben le is mondtuk a gyest, mert ugye 2 ellátást nem igényelhetsz. Azzal utasítottak el, hogy nem voltam biztosított a szülés napján. De ha megítélik a tgyást akkor az nem számít biztosított időszaknak? Szóval 2011 szept1-től voltam gyesen a nagyobb lányommal,2012 jan 19-én született meg a tesója. Megigényeltük a tgyást dec22-től, és egyben le is mondtuk a gyest, mert ugye 2 ellátást nem igényelhetsz. Azzal utasítottak el, hogy nem voltam biztosított a szülés napján. De ha megítélik a tgyást akkor az nem számít biztosított időszaknak?
2012. jún. 11. 18:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hú, hát akkor nem tudom. Talán ír valaki aki jobban ért hozzá. De úgy gondolom, lehet hogy vissza kellett volna jelentkezni álláskeresésire szülés előtt és akkor járna újra minden. Persze lehet, hogy ilyet nem is lehet csinálni, fogalmam sincs. Azt hogy biztosított vagy, lehet hogy úgy értették, hogy minden orvosi ellátásra jogosul vagy, tehát biztosított, de újabb pénzbeli ellátásra nem.

De remélem rosszul gondolom, és újra fog járni Neked minden.

2012. jún. 12. 08:18
 12/14 anonim ***** válasza:

2.3.-as itt vagyok megint. Mindenképpen menj be az Oep-hez, és kérj pontos információt. Mond el, azt amit belinkeltem - sajnos nyaggatni kell őket, én is azt csináltam.

Pontosan én sem tudom, csak amit linkeltem neked. De ahogy leírtad, szerintem sajnos hamarabb kellett volna ezen gondolkodni. Szerintem a második baba születése előtt meg kellett volna igényelned a tgyást-t (amikor még Gyed-et kaptál), vagy gyes helyett inkább munkanélkülire kellett volna menjél.

Igazán sehol nincs normálisan elmagyarázva, hogy is van az egész.

Gyes-t azt biztos fogsz kapni, de jó lesz, ha igyekszel, mert január 19. az nem most volt.

2012. jún. 12. 14:32
 13/14 anonim ***** válasza:

Ja és még ezt akartam neked belinkelni:

[link]

Sajnos itt csak a tgyás-t, gyed-et említik, mint biztosított időszak, a gyes-t nem.

De ahogy írtam hiába nézegetjük, menj el az OEP-hez, és csapj az asztalra. :D

2012. jún. 12. 14:37
 14/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.Most már kibogoztam hogy be kellett volna jelentkezni a munkanélkülibe megint hogy biztosítva legyek.Csak nekem olyan egyértelmű volt hogy amíg kapom a gyest akkor az is biztosítási jogviszonynak számít.,és ugyanúgy kapom a tgyást meg a többit.
2012. jún. 12. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!