A spirálról kaphatnék infórmációkat?
milyen fajták vannak,mennyibe kerül?
hátránya?
van sima és hormonos
sima előnye:
olcsó 10 ezer körül
hátránya:
több tőle a havi vérzésed :(,görcsök stb.
és a megbízhatósága is megkérdőjelezhető
hormonos(nekem ilyen van) hátránya:
drága(45 ezer)
eleinte türelem kell hozzá,nekem 12 hétig volt tőle pecsételésem
előnye:
alig van mensim,max 2 nap és elég egy tisztasági
nincs görcsölés és fájdalom
99.9% megbízhatóság
hátránya: nekem feltették a 6 hetes kontrollon (állítólag nem lett volna szabad...) majd 3 hónap múlva kórházba kerültem erős hasfájással. Kiderült, hogy a spirál átszúrta a méhemet a petevezetőnél és a méh hátfalán lógott.... sürgősségivel műtöttek laparoszkópiával, 3 mm "mélyen" volt már csak a méh falában a többi része a hasüregemben lógott.... az osztályvezető főorvos azt mondta, hogy soha életében nem találkozott ilyen esettel, '98-ban olvasott egy szakmai lapban egy hasonló esetet. Habár számára is felmerült a kérdés, hogy vajon hány olyan eset lehet, amikor azt hiszik, hogy valaki elhagyta a spirálját és közben csak szimplán a hasüregében (Douglas űr) úszkál szépen a spirálja.
Soha többet nem fog nekem senki sem feldugni semmit sem a méhem közelébe, az is tuti.
Én soha többé nem akarok babát és nagyon imádom a hormonos spirálom.Gyógyszert semmiképp nem akarok szedni,a gumi meg :S.
1.voltam
nem az a gondom a gyógyszerrel,hogy nem bízom bennük vagy hogy túl sok a hormon bennük,hanem hogy: drága,mindig figyelni kell hogy bevegyem, x havonta felíratni.
a spirálba eddig az tetszett,ha felrakják,akkor elvileg évekig nincs rá gond.
1.vagyok
Mivel nekem a hormonos van,ennek pont az az előnye,hogy szinte nincs vagy nincs is mensi tőle,és semmilyen görcsölés nincs!
itt minden fontos infót megkapsz a hormonos spirálról:
A spirál abortív eszköz. Steril gyulladást okoz a méhedben, ami úgy változtatja meg a méhnyálkahártyát, hogy nem engedi beágyazódni a megtermékenyített petesejtet.
Én abszolút ellenzem a többi ismert mellékhatásával együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!