Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Merjünk így gyereket vállalni?

Merjünk így gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Szeretnénk gyereket,de sok minden visszatart.Én mint a férj vagyok aki keres,a feleségemnek sajnos nincs munkahelye,idáig 4-5 hónap bejelentett munkaviszonya van.Nem tudom jár e erre gyes,vagy valami állami támogatás!?Aztán ketten élünk egy 33 négyzetméteres lakásban(szoba-konyha).Én keresek havonta 120-130 ezret,jobb időben nyáron 40 ezerrel többet,attól függ milyen hosszútávú munka.60-70 ezer elmegy a rezsire,és akkor még nem is ettünk semmit,vásároljunk be ami még maradt.Nem nehéz kiszámolni.A munkahelyemen is ezzel cseszegetnek,hogy mikor lesz már gyerek?Hogyan,ennyi anyagi körülmények között?Tuti,hogy még rajtam kívül is vannak párszázezren hasonló helyzetben.Mi van,ha nem tudjuk neki megadni,mármint a jövendőbeli gyerekünknek,amit szeretne?Az nekünk már nem kérdés,hogy gyereket vállalni,óriási felelősség.

2013. ápr. 21. 11:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
74%

Ha van rá reális esélyetek, hogy pár éven belül jelentôsen javuljon az anyagi helyzetetek, akkor várjatok még. (Pl. ha a leendô anyuka el tud úgy helyezkedni, hogy mire jön a baba, meglegyen az egy év munkaviszonya a GYED-hez.)

Ha erre nincs esély, pl. ha már hosszabb ideje munkát keres, de nem kap, vagy úgysem jelentenék be, stb. akkor ne várjatok. Ugyanis az anyagiak mellett az sem mindegy, látjátok-e még felnôni azt a gyereket. 30 alatt könnyebb, komplikációmentesebb terhességre számíthattok. 30 felett az is pénzbe kerülhet, hogy a baba egyáltalán megfoganjon! Sok ilyet látok a környezetemben: mire megteremtették a szülôk a "megfelelô körülményeket", addigra ott állnak a csili-vili gyerekszobával, ami üres... mert nem jön a baba, hiába szeretnék.

2013. ápr. 21. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!