Ti hogy mertettek gyereket vállalni?
a téma lényege én és párom ide irom pasi vagyok, szeretnénk gyereket 2 en- 2 fizubol jól meg vagyunk , de a gond az ha párom teherbe esne nem maradna csak havi 100 000 ft akkor már 3 unkra a babával egyut.mert akkor már csak 1 fizu lenne meg a gyed vagy mi csoda ha jól tudom.
sajna mai világban láttok sok fiatalt van saját házuk meg hitel a nyakukban és nem tudom hogy csinálják nekem szulői háterem nincsen és mivel makacs vagyok párom családjátol sosem kérnék segitséget.
jol esne szulőkkel anyuka apukákkal ezt itt ki csevegni a témát ha van rá időtők?
igen nektek igy könyebb köszönöm leirtad helyzetedet, mi albiban élunk ami télen ugy rezsivel 120 000 ft van egy két dolog amit fizetnunk kell számlák még-e fellet , sajna én 120 at keresek fixen ,párom ha dolgozik ő 170 és 200 közt ingadozik. de papiron csak 147brutto kb gyed az neki olyan 85 lenne azt mondták !
sajna nekunk sincsen esély saját lakásra pedig vágyom rá de olyan törlesztő részleteket adnak hogy az 2 havi albérlet ára .annak olcsó aki egy 9 millios lakásba betól máris 7 milliot vagy minimum 5-őt.
nem félek apaságtol- csak nem akarom szenvedjen szar élete legyen .egy szóval nélkulözön éhezen.
"Terhességi-gyermekágyi segély időtartama és összege:
Az ellátás a szülési szabadság időtartamára, azaz 168 napon keresztül jár. A kismama dönti el, hogy mikor kezdi meg szülési szabadságát. Indítható a szülés napjától, de akár megkezdhető a szülés várható időpontját megelőző 28 nap bármelyikén is.
A terhességi gyermekágyi segély összege a napi átlagkereset 70%-a.
Ha az édesanya rendelkezik a terhességi-gyermekágyi segély kezdőnapját megelőző év, január 1-től a TGYÁS kezdőnapját megelőző napig terjedő időszakban (irányadó időszak) legalább 180 naptári napi jövedelemmel, akkor az ellátás összegének alapjául szolgáló napi átlagkeresetet, a táppénzszabályok szerint állapítják meg.
Ha az édesanya nem rendelkezik a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultságát megelőző évben és a szülési szabadság kezdőnapját közvetlenül megelőzően sem legalább 180 naptári napi jövedelemmel, akkor az ellátás naptári napi összegét a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének (2008-ban: 138.000 Ft) harmincad részének figyelembevételével állapítják meg.
Azonban, ha az igénylő egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelme az irányadó időszakban nem éri el a minimálbér kétszeresét, akkor a tényleges jövedelmet veszik alapul.
A TGYÁS összegéből csak személyi jövedelemadó-előleget vonnak, nyugdíj-és egészségbiztosítási járulékot nem. "
nagyon kedvesek rendesek vagytok segitőkészek jol esik veletek ezt itt igy meg tárgyalni.köszönöm , tgyás az mennyi ? mi alapján számolják ki azt?
én nem akarok melo helyemmel kockáztatni mert olyan hely hogy szeritem elég stabil jellegű hosszutávra nézve akik ott vannak 12 8 éve dolgoznak ott tehát nem bla bla cég.
ami ide haza nagyon fontos szempont rész .a fix munka hely.
ami meg elszomorit és duhit sok ember család miből él mikor tanácsi segélyekből meg tanácsi lakásbol élnek meg 3 4 gyerekuk is van már. brazilokra gondolok itt !! mi meg norma fehérek agyalunk mit hogyan csináljunk... hogy is van ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!