Ti hogy mertettek gyereket vállalni?
a téma lényege én és párom ide irom pasi vagyok, szeretnénk gyereket 2 en- 2 fizubol jól meg vagyunk , de a gond az ha párom teherbe esne nem maradna csak havi 100 000 ft akkor már 3 unkra a babával egyut.mert akkor már csak 1 fizu lenne meg a gyed vagy mi csoda ha jól tudom.
sajna mai világban láttok sok fiatalt van saját házuk meg hitel a nyakukban és nem tudom hogy csinálják nekem szulői háterem nincsen és mivel makacs vagyok párom családjátol sosem kérnék segitséget.
jol esne szulőkkel anyuka apukákkal ezt itt ki csevegni a témát ha van rá időtők?
én nem pénzre utazom sem párom ha tényleg ugy lenne eltudnám tutira tartani ön erőből sosem kérnék 1 ft az államtol, én sosem kértem sem munka nélkulit sem segélyt mert nem kérek semit az állam sem kérjen töllem pedig volna rá jogom. mert dolgoztam!
csak tisztán szeretnék láttni kb mirre van esély ha ugy adodna jönn a baba és nincs vissza út.
A párod az első 168 napban TGYÁS-ra jogosult (előző évi fizetést figyelembe véve a fizu 70%-a).
Ennek mondjuk feltételei vannak:
"A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt, és
a biztosítás fennállása alatt, vagy
a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül szül, vagy
a biztosítás megszűnését követően 42 napon túl baleseti táppénz folyósításának ideje alatt (vagy a folyósítás megszűnését követő 28 napon belül) szül."
Ha jogosul és ő igényli a családi adókedvezményt is, akkor kb.98.000 Ft-ot kapna. Ehhez jön még a családi pótlék (12.200 Ft egy gyerek után).
Infok a tgyásról: [link]
Ezt követi a gyerek 2 éves koráig a gyed!
Ha jogosult rá, akkor (családi adókedvezmény igénybevételével együtt) 82-87.000 Ft között kapna (attól függ, melyik hónap)+ itt is a családi pótlék.
Infok a gyedről: [link]
Szia!
Mi is albérletbe vállalunk babát!
A párom 190-200 ezer forint között keres nettóban,plusz 5ezer e.utalvány,plusz 10ezer e.pénztár,ami jó lesz a baba dolgaira.
Az én fizetésem nettó 105-120ezer forint között van,de én még a fizun felül keresek átlag 20-40ezer forintot.
Ez így összesen 320-360ezer forint között van,plusz a 10ezer egészségpénztár.
Megtakarításunk szintén az egészségkártyán van a babára,olyan 200ezer forintunk. Ebből lesz fizetve a doki is,meg néhány felszerelés is,ami megvehető belőle,de a baba további dolgait szépen lassan készpénzből vesszük meg. Készpénz megtakarításunk nincs rá,mert lakásra gyűjtünk.
Amikor itthon leszek,a párom fizuja az adókedvezmény miatt nettó 10ezerrel fog nőni,én pedig tgyásként olyan 97-99ezret kapok majd,meg ugye a családi,együtt 110 ezer.
Így a havi bevételünk 310-325ezer forint között lesz majd. Viszont fele annyit költünk majd utazásra(50ezer helyett csak 25ezret!),lejár a személyi kölcsönünk (havi 17ezer),és a párom különórája is addigra befejeződik,mert addigra meglesz a nyelvvizsgája (havi 20ezer).
Talán így jól megleszünk. Nekünk tényleg az a baj,hogy lakásra gyűjtünk,nem elég,ha kijövünk a hónapban...
másik albit nem mert nagy lakás viszonylag olcson szép helyen és ez nagyon ritka !szinte kincs ha ugy veszuk nyáron 65 80 ezer közzé esik !
hát igen vannak itt azért nagyobb anyagiakkal rendelkezők is, akik szerencsések .
én is mehetnék kulföldre melozni de meg untam nagyon .
Szerintem ne csak azt számolgasd, hogy a baba születése után mennyivel csökken a jövedelmetek, hosszú távon gondolkozz, hiszen egy gyermek felnevelése nem 1-2 év. Na most ha a párodnak van munkahelye, és vissza is várják oda, akkor minden oké, mert 2-3 év után vissza is térhet dolgozni.
Én most jelenleg gyesen vagyok, kislányom 2,5 éves, elég kevés a gyes, de már kibírjuk, nemsokára megy óvodába, én meg vissza dolgozni. De ha nagyon muszáj, bölcsibe is be lehet adni, aki teheti.
Egy kisgyermek születésénél az indulás nehéz, hisz mindent meg kell venni a kiságytól a babakocsiig. De sokmindent be lehet szerezni jó áron, használtan is. Később ha tesót is terveztek, ezek a dolgok már mind meglesznek.
Nem olyan vészes az anyagi helyzetetek, megoldható. Bár jó lenne albérlet helyett saját lakás, hosszú távon hátha lesz lehetőség egy kedvező lakáshitelre, inkább a sajátját fizesse az ember.
Azzal sem kell foglalkozni, hogy van-e segítségetek, nekünk sincs, se anyagilag, se gyerekvigyázásban nem tudnak a nagyszülők támogatni, mégis megoldjuk a dolgainkat.
A gyerekvállalásban még az is kérdés, hány évesek vagytok, meddig szeretnétek várni, mi fér bele az időbe. De az biztos, és sokan írták, ideális körülmények nincsenek.Ha mi is a tökéletes anyagi helyzetre vártunk volna, még most sem lenne gyermekünk, pedig már van 3. 15 év alatt mi eljutottunk oda, hogy albérletből saját lakásba kerültünk, és mára már hitelt sem fizetünk, de ez persze nem ment egyik napról a másikra, de azért csak előre haladgattunk.
Nektek is ezt kívánom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!