41 évesen már késő még egy gyereket vállalni?
Ezt neked kell érezni. Nekem nagyobbak, 41 leszek, most úgy érzem, hogy nincs kedvem nem is a szüléshez meg a terhességhez, hanem a totyogó korhoz. Úgy örülök, hogy nem kell hajlongva szaladni, állandóan lesni, hogy kiszalad-e az útra, délutáni alváshoz igazodni, stb.
Ha neked még belefér, a párod sincs ellene, akkor még most gyorsan bele kellene húzni.
ezt neked kell érezned, hogy neked mi fér bele.
nekem nem férne bele, mert mire megszületik 42-43 évs lennék.
de ha úgy érzed te ezt tudod vállalni, na meg a következő 20 évet is mind anyagilag mind fizikailag, akkor vállald be :)
Szerintem igencsak a határon van.
Gondolj bele, mire 25 éves lenne a gyerek, addigra te 66 vagy - és a legjobb esetben is ekkortól tudna önállóan élni, eddigre végezhetne el egy egyetemet.
Mire családot is alapithatna (30-35 évesen), addigra te STATISZIKAILAG már nem élsz.
Persze fiatal szülök is meghalhatnak, mielött a gyerekük felnö, de sokkal kevesebb eséllyel, mint a te esetedben lenne.
Ha netán terhes lennék a helyedben, akkor megtartanám, de tudatosan nem feltétlen akarnék még egy gyereket.
Mellesleg NEM a lányaidnak szülnél tesvért, hanem magadnak gyereket. Nekik már van testvérük, és föként a nagyobbal nem lenne a picinek igazán tesvéri kapcsolata a korkülönbség - kb 10 év - miatt. Inkább a meglévö kettöre fordits több energiát, mindenki jobban jár igy.
Miért ne lehetne. Ha bírod és jól vagy, be lehet vállalni.
Ha anyagilag is úgy állsz, mert azért ennyi idősen kiesni több évre a munkából..... Nehéz lesz utána visszamenni dolgozni, főleg, hogy az ovis kisgyerek miatt nem is szeretnének felvenni munkára.
Egyébként kár olyan dologra hivatkozni, hogy mire ő már esetleg 20 éves lesz, te meg már kb 62 éves.
Van, aki ennyi időt sem tudott eltölteni a gyerekkel, mert esetleg baleset, vagy betegség miatt otthagyott páréves gyereket.
én nem szülnék már a helyedben. van két egészséges gyereked. ..
és nem is a jelen miatt, hanem mert tényleg a nagyija leszel, amikor tini lesz.
Anyukám 36 évesen szülte öcsémet(ő az 5.gyerek)Most 15 éves, anya 51 és jól bírja,mert fiatalos, de mindig mondja, hogy milyen vicces,milyen fiatalok az anyukák a szülőin...
Ja és gondolj bele, ha mondjuk most terhes lennél, mire megszületne a pici, a nagylányod majdnem 9,mire a pici 15 körül lesz,addigra már lehet lesz unokád,hiszen a nagy lányod 24 lesz addigra...Unokázhatnál felhőtlenül(és akkor már 57 leszel!!!),de nem,mert egy lázadó tinivel is kell foglalkoznod....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!