Kismamák ti milyen anyagi helyzet mellett mertettek babát vállalni?
De én arra akartam rávilágítani, NEM ANYAGI kérdés ki hogyan vállal gyereket, Magyarországon biztosan nem.
vagy belevágsz majd lesz valahogy alapon, vagy nem vállalsz gyereket.
Biztos anyagi háttérrel nemigen élnek. és a válaszok is ezt erősítik. Jön az 1 max 2 gyerek és lesz valahogy.
Ha azért kérdezted mert fontolgatod a gyerekvállalást, soha nem juthatsz biztos anyagi háttérbe, ahova érdemes lenne gyereket vállalni.
Szülj ha akarsz és ne szülj ha az anyagiak visszatartanak. Ennyire egyszerű.
A 13:43-as válaszolóval értek egyet. Sajnos a mai világban semmi sem biztos, ha az anyagiakról van szó. Kevesen mondhatják el magukról azt, hogy biztos egzisztenciájuk van, és tartalékokkal is rendelkeznek a beláthatatlan eseményekre felkészülve.
Viszont az is tény, hogy egy babának nem mondhatod azt, hogy most nem futja ennivalóra. Ruházni is kell, és mindig adódhat olyan helyzet, amire nem számíthatsz előre. (Pl. nálunk legutóbb becsúszott egy megfázás, ahol a Nurofen, meg a köhögés elleni szirup, a méz, a C-vitamin, stb. súlyos ezrekbe került, ami nem volt belekalkulálva a havi költségvetésünkbe.) Saját tapasztalatként mondom, hogy ha nem adott egy minimális anyagi biztonság, akkor a szülőknek rengeteg áldozatot kell majd hozniuk a kicsi érdekében. Nálunk is előfordult már, hogy mi apával nem ettünk annyit, mint szerettünk volna. A kicsinek azonban mindig megvan mindene. Én lemondtam az új ruhákról, nincsen fodrász, se körmös, se semmi, ami régen természetes volt. A gyerkőc rengeteg pénzbe kerül, és ha néha van némi plusz jövedelem, az is azonnal elmegy rá.
Összességében azt mondhatom, hogy sajnos a mai világban, főleg Magyarországon a gyerek egyenlő az anyagi csőd lehetőségével, viszont mindezek ellenére is azt mondom, hogy megéri vállalni akkor is, ha nem vagyunk jómódúak. Főleg mert a legtöbbünknek esélye sincsen arra, hogy a helyzete pár éven belül stabilabbá válik majd. Egzisztenciát teremteni még a gyerek mellett is lehet, bár tény, hogy ekkor már inkább az apukára marad ez a feladat.
(Nálunk egyébként én nem kaptam GYED-et, mert sehol nem voltam bejelentve, apa pedig nem sokkal a kicsi születése után vesztette el a munkahelyét a válság miatt. Volt már jó pár kemény hónapunk, azonban nem csinálnám vissza a világ minden kincséért sem, mert a fiam mindenért kárpótol. Ő nem nélkülöz. Mi szoktunk, de nem érdekel...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!