Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák ti milyen anyagi...

Kismamák ti milyen anyagi helyzet mellett mertettek babát vállalni?

Figyelt kérdés
Elnézést ha indiszkrét a kérdés.
2011. jan. 8. 13:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

én is 13:43-as voltam, meg is ijedtem, mért írsz nekem ilyet. Mi tényleg a majd megoldjuk valahogyat választottuk.

És közben a helyzet csak romlik, hála a svájci franknak.

2011. jan. 8. 14:04
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Biztos állás mind a kettőnknek.

Alap volt a saját ház (sajnos csak hitelre ment a dolog), egy autó. Most gond nélkül tudjuk fizetni a magánorvost, mindent megvenni a babának (nem a legdrágábbat, ár érték arányra törekszünk), és van egy kis félretett tartalékunk, ha szükség lenne rá.

Nekem ez jelent biztonságot, én nem szeretnék majd lesz valahogy alapon gyereket vállalni. Persze, történhet sok minden, de jó az, ha van egy kis félretett pénz, amiből át lehet vészelni a kritikusabb időszakot.

2011. jan. 8. 14:10
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

saját lakás, és fix állás mindkettőnknek, hitelünk nincs

de nekünk úgy van saját lakásunk, hogy nekem meghaltam a szüleim és örököltem, na most ha nem így alakul az életem, akkor hitel nélkül biztos nem jutottunk volna mi sem saját lakáshoz, így esetleg egy kisebb lakáshitel mellett ha van normális állása mindkettőnknek akkor bevállalnám.

2011. jan. 8. 14:13
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

majd lesz valahogy vagyok:

azért minket sem csövesnek kell ám elképzelni! :)

Volt mindkettőnknek állása, csak épp belevágtunk a lakásvásárlásba is. akkor 140 ft. volt a svájci frank, most meg 220, nem mindegy...

Most, a 2. gyereknél még kevésbé jó a helyzet, de szeretnénk tesót, és ha most nem, akkor kb 5 év múlva lenne aktuális. Nyilván közben küzdünk, hogy jobb legyen.

2011. jan. 8. 14:29
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Volt már régebben ilyen kérdés, ott azt írtam, ugyan ki lenne őszinte ilyen helyzetben, majd érkezett kb. 30 válasz!

Jól el is szégyelltem magam......

Szóval: férjem köztisztviselő, nettó 190.000-et kap. Az én GYED-em 76.000 + a CSP. Saját lakásunk van, kocsink is, azon a hitel havi 30.000. A rezsi kb. 55-60 ezer havonta.

A maradékból épphogy kijövünk, a három nagyszülő segít, ha tud (pelenkával, mobil-feltöltéssel, 10 tojással, gyümölccsel stb.).

2011. jan. 8. 14:36
 16/22 A kérdező kommentje:
sorry kedves 13.43 as az nem neked szólt hanem a másiknak:)
2011. jan. 8. 14:53
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi nagyon rossz anyagi helyzetben vállaltuk be a babát. Számolgatok is rendesen. Sajnos nem fogok kapni gyedet, ha nem terhesen nem kellettem sehová akkor terhesen még úgy sem kapok majd. Párom sem keres sokat, én is örököltem a házat ahol lakunk, de apu is velünk él. Minden vágyunk egy baba volt, a korból is kezdünk kifutni. Sokat gondolkodom ezen, de a helyzetünk az utóbbi 5 évben nem fog változni. Én se így képzeltem az életem, de ez van.
2011. jan. 8. 16:27
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Mind a kettőnknek biztos állása volt.Én 12 hetes voltam amikor bevéreztem és elküldtek.A párom jan 3.-án kapta meg a papírjait :(,gondolhatod...

Én most 40 körül kapok erre fog jönni a családi,mást nem kapok,mert le vagyok százalékolva.A párom regisztrált a munkaügyibe,de közben talált munkát,bár 80km-t kell naponta utaznia.2 hétig dolgozik próbaidőben utána bejelentik.

Nem gondoltuk,hogy így alakul,de a mai világban ezt senki nem tudja kiszámolni.

Mindig van valami megoldás,csak pozitívan kell hozzáállni :)

38hkm

2011. jan. 8. 16:31
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

30 eves vagyok. volt biztosnak tuno allasom. a parom 43, neki is volt munkaja. van lakas ami hitelen van. az elet ugy hozta hogy kulfoldon kotottunk ki, most mar jo par evet lehuztunkk itt kint. azt mondtuk ha lejar otthon a hitel johet a baba (jovo dec) hat kozben terhes lettem. veszelyeztetett, igy melo kilove, annyi tappent kaptam hogy az itteni lakberre nem volt eleg. havonta itt fizetunk lakber+ mindenfele ami pont kijott az en fizumbol. 4 honapja csak a parom fizetesebol elunk. fizetunk itt mindent, otthon mindent es par het es itt a baba. igen vakarozok hogy milyen babakocsit vegyek, hogy eleg e az a ruha amit eddig vettem neki. hasznalt a kisagy. szoval nem csak otthon vannak gondok. de ennek ellenere befogom a szam, osszeteszem a ket kezem es azt mondom hogy KOSZONOM HOGY ATELHETEM AZ ANYASAGOT, KOSZONOM HOGY EN ADHATOM EZT A CSODAS AJANDEKOT A PAROMNAK!! eddig sem eltunk nagy labon, de sok sok mindenrol lekellett mondanunk.

en azt mondom hogy mindig lesz valahogy!!! jo egeszseget mindenkinek!!

2011. jan. 8. 16:56
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

párom által nekünk is adott volt, úgymond seggem alá lett téve a lakás, kocsi (családi segítséggel)de nem sokat keres 120at/hó DE szerencsére NINCs hitel, és a GYEDem is egész jó, 75 ezer körül van

így nem panaszkodom, épp második babót várjuk.

Lakás, kocsi nélkül és akármilyen HITELLEL nem mertem volna bevállalni. Utálom a bizonytalanságot és szerintem meddig a szülő bizonytalan addig ne vállaljon, magamból indulok ki.

Jelenleg mindenünk megvan, plusz ugye nincs cigi-pia-buli, még ugye mozi se nagyon, max félévente 1x... így elkölthetem a "maradékot" IKEA-ba akármire, egy kis lakás felújításra, új ruhára(szabadidő pl:)))vagy drágább, márkásabb élelmiszerre, tisztítószerre, vagy akármire amit megkívánok, szeretnék itthonra, vagy gyerkőcnek új játék(használtan vatera-teszvesz)

24éves, hamarosan 2gyermekes anyuka

2011. jan. 8. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!