Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai világban miért ennyire...

A mai világban miért ennyire átlagos és elfogadott dolog az abortusz?

Figyelt kérdés
2013. febr. 22. 20:29
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
Én vagyok az, aki minidig is rettegett, hogy egyszer majd becsúszik a baba és nem tudom/tudjuk megtartani. Aztán egyszer csak kiszakadt a gumi (mi hibánk volt). Gyors rohanás esemény utániért. Na azóta próbálunk a lehető legbiztonságosabban védekezni. Egyébként engem kiröhögnek a fogamzásgátló+megszakításossal, vagy a gumi+megszakításossal, de inkább ez mint az abortusz.
2013. febr. 23. 10:41
 52/60 A kérdező kommentje:
Hát nagyon remélem, hogy én nem jutok el oda, hogy egy negyedik baba is becsússzon:) Lelkileg nem vagyok valami jól, na meg testileg sem.
2013. febr. 23. 11:33
 53/60 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon kettős érzésem van az abortusszal kapcsolatban. A józan eszemmel tudom, hogy rengeteg esetben, sajnos ez a "szükséges rossz". A legtöbben azt mondják, az örökbe adás a jó megoldás, de ez sem teljesen igaz. Nem mindig kivitelezhető, hogy a kismama hónapokig "bujkáljon", vagy hogy egy tinédzser kimaradjon az iskolából stb. De mondok mást. Van egy volt osztálytársnőm, aki a második gyerekét várja 21 évesen. Drog és alkoholfüggő. A legalja. Mindkét terhességét végig piálta és narkózta. ERkölcsi magaslatról prédikál, hogy az abortusz gyilkosság (mert mérgezni a magzatot nem az?). Na most egy ilyen sorsú babát hogyan lehet örökbe adni? És ha fogyatékossággal születik? Persze nem is adja örökbe, hiszen "az én gyerekem, nehogy már másnak adjam" A kislányát hetekre magára hagyta a nagymamánál és életjelet nem adott magáról. És ebből nem egy van. Ilyenkor valahogy kinyílik a bicska a kezemben. És le leszek pontozva, de ebben a szituációban kisebb bűnnek tartom elvenni egy néhány hetes embrió életét, mint tönkretenni egy kisgyerek életét, akinek egy ilyen anya mellett nem jósolok fényesebb felnőttkort sem. :(
2013. febr. 23. 11:34
 54/60 anonim ***** válasza:

A 48-as válaszoló vagyok, a kérdésedre válaszolva 24 hetes terhes. A gyerekeim már izgatottan várják a kistesót.

Az utolsónak mondom, én nem pontozlak le, mert ebben az esetben igazad van. Sajnos én is ismerek egy olyan alkoholista párocskát, akiknek két gyerekük született így, de a második után már a gyámügy el is vette tőlük a gyerekeket. A nagyobbikról már biztosan tudni, hogy fogyatékos.... A kicsi még itt falun belül nevelőszülőkhöz került.

Egyébként egy régebbi kérdésnél olvastam egy nagyon szép verset valakitől. Ha megtalálom, bemásolom ide.

2013. febr. 23. 12:31
 55/60 anonim ***** válasza:

Itt vagyok már,

de mégsem vagyok itt,

aprócska vagyok és védtelen,

mert nem látsz, és nem panaszkodom,

csak fejlődöm, és növök szüntelen.

Osztódom, sejtekké növök,

növesztem parányi testemet,

szeretetben, s melegben osztozom,

táplálékon, s életen veled.

Minden apró vércsepped,

és minden szívdobbanás,

esély, hogy megszülessek,

esély és újabb varázs.

Egy hete létezem még,

aprócska sejttömeg vagyok,

csupán egy cseppnyi élet,

lassan telnek a napok.

A harmadik héthez értem,

szerveim növekednek,

a negyedik héten már

köldökzsinór köt össze minket.

A második hónapomhoz értem,

bizony már nyolc hetes vagyok,

biztosan érzed már a létem,

érzed, hogy itt vagyok.

Eltelik még egy hét,

már látszik lábam és kezem,

emberi formám van már

és veled dobban a szívem.

A kromoszómák eldöntötték,

hogy kisfiú leszek,

és tovább vihetem büszkén,

édesapám a neved.

A szemem kék lesz,

anyám, akár a tiéd,

a hajam pedig, mint a nyár,

ragyogó szőke, szép.

De épp most mi történik?

Ennyi volt szép mesém csupán,

mert nem akart, nem szeretett,

mert megölt a saját anyám.

Ennyi volt röpke szép mesém,

csak a bús halál maradt,

nem láttál, és nem ismertél anyám,

meghalt benned minden pillanat.

A szívem nem dobban meg többé,

nem leszek mosolygó, boldog gyermeked,

miért nem szerettél

miért nem becsültél,

gyönge és ártatlan életet?

Ejtettél-e könnyet vajon értem?

Ezt én nem tudhatom, gyökeremmel

téptél ki testedből,

elszakított tőled a fájdalom.

Minden halál, pillanata,

új életet fogan,

s minden aprócska életben,

parányi lélek van.

Vágyja, az életet,

joga van megszületni,

nem dönthetünk felőle,

szeretni kell, s felnevelni.

Ez az a vers, nekem nagyon tetszik.

2013. febr. 23. 12:37
 56/60 A kérdező kommentje:
Tényleg szép :(
2013. febr. 23. 16:30
 57/60 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem elfogadott az abortusz. Épp, hogy a mai társadalomban nagyon ellenzik. As közvélemény, a közérdekű poszterek az utcákon, reklámok, elrettentő filmek. Régebben elfogadottabb volt, a nők körében, nagyanyáink idejében.

Nehezek a női sorsok, hacsak lehet vállalni kell a babákat, de sajnos tényleg vannak olyan borzasztó helyzetek, hogy ez a kisebbik rossz... Normális nő, ha emellett dönt is, bánja, gyászolja.

2013. febr. 24. 18:21
 58/60 A kérdező kommentje:
Én már olvastam olyat (asszem pont itt) hogy a nő abortusz után megkönnyebbült.
2013. febr. 24. 18:26
 59/60 anonim ***** válasza:

Kérdező, olvashatod máshol is:

"Miután megkaptam az altatóinjekciót, semmire sem emlékeztem addig, amíg az ébredőszobában fel nem ébredtem. Egy nővér volt mellettem, aki a kezemet fogta.

Arra is emlékszem, hogy öklendeztem és halálosan betegnek éreztem magam. Az elvégzett beavatkozásról semmit sem tudtam. Amikor visszavittek a kórterembe,

barátnőm, Zsuzsi bejött megnézni és én elkezdtem zokogni. Nem is tudtam, hogy miért sírok, de utána tejesen megnyugodtam. Aznap délután taxival mentem haza.

Amikor hazamentem a lakásomba - Zsuzsi velem jött -, egyszerűen ledőltem a díványra és a megkönnyebbülés érzése öntött el. Az elmúlt hetek aggódása,

izgalma egyszerűen elmúlt. Egy percig sem sajnáltam, ami történt. Úgy gondoltam, hogy a döntés helyes volt és a vállamról nagy súly esett le. Újra visszamehetek az életbe. Úgy éreztem, hogy a rémálomnak vége. "

Nem kétséges, hogy a terhességmegszakításon átesett nők nagy részénél a megkönnyebbülés az egyik fő érzelmi utóhatás."

[link]

2013. febr. 25. 02:34
 60/60 A kérdező kommentje:
Az szép:(
2013. febr. 25. 08:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!