A mai világban 2-3-4 gyerekes átlagos családokban, az anyának mi a dolga, mi az elvárás?
Többféle élethelyzet van, pl. mindkét szülő dolgozik, gyerekek óvodában, iskolában. Anya rendezze a gyerekeket, tartson rendet, de nem feltétlen elvárás mindennap főzni.
Vagy anya nem dolgozik rendezze a gyerekeket, takarítson ki, tartsa rendben a család ügyeit, hozza-vigye a gyerekeket, minden nap gőzöljön az ebéd vagy a vacsora a férjének az asztalon. Vagy elég ha nő marad, csinosan várja a férjét és nő marad éjszaka is.
Mi az elvárás átlagosan? "hol a helye az anyának"? Mit kell tennünk nőknek, ahol több gyerek van, hogy megbecsültek legyünk?
Hát ez szerintem az adott nőtől és férfitól függ. Nekünk 3 gyerek van, a háztartást én csinálom a férjem porszívót se fogott a kezébe 5 éve kb.
A gyerekek körüli dolgokat felváltva csináljuk, hálistennek nem várja el hogy minden este 2 fogásossal vagy főtt étellel fogadjam. A szex az fontos mindkettőnknek, azt nem tennénk utolsó helyre semmiképp.
De van jópár olyan kismama ismerősöm ahol apuka ellátja a babát éppúgy, ébred a gyerekhez éjjel holott ő jár dolgozni másnap de úgy vannak vele hogy mivel ketten vállalták ezért apa vegye ki mindenből a részét, megosztják a házimunkákat is teljes mértékig a mosástól kezdve a főzésig mindent.
És van olyan kismama ismerősöm is aki szívesen "szolgálja" az urát 3 gyerek mellett is mos főz takarít mindent egyedül csinál, mellette tuti mami is akar lenni , sportol, szexet is kötelességszerűen "lenyomja" és apának elvárása hogy MINDEN ESTE főtt étellel várják és beszól ha véletlen rendetlenség van.
Tehát szerintem nincs ilyen hogy "manapság" hogy megy ez mert mindenféle változat létezik. Egész addig nincs gond egyikkel se amíg a felek okénak érzik.
Szerintem ez teljesen egyén függő.
Szerintem a mai világban nagy többségben ez van, hogy mindkét szülő dolgozik, háztartás, kerti munkát közösen végzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!