A mai világban miért ennyire átlagos és elfogadott dolog az abortusz?
Látom nem vagyok egyedül:)
Hát, még van pár hetem a szülésig, de már most azon agyalok, hogy hogyan kéne védekezni:s
Egyébként neked is lilygold spirálod volt? Nekem az volt, de a helyén volt. Miért csuszhatott le neked?
Azért, mert:
1. Magyarországon baromi szarul működik az örökbeadási rendszer.
2. Az a nő, aki nem akar gyereket, az általában kihordani és megszülni sem szeretné. Az abortuszok nagy részét szerintem el is titkolják a környezetük elől, egy terhességet nem igen tudnak. Nem akarnak meghízni, nem akarnak aranyeret, nem akarnak tág puncit, nem akarnak terhességi csíkokat sem (nyilván nem mindenkinél jönnek ezek elő, de megesik ugye..)
Ha nem akarsz több babát, akkor gondolkodj el az elkötésen esetleg. Ha még akarsz, akkor óvszer. Vagy hormonos spirál, az sokkal biztosabb, mint a sima hormonmentes.
Persze! Inkább kinyuvasszák a saját kölküket!
A spirál ki van zárva, többet nem kínlódok vele. Az elkötésen gondolkodtam, de iszonyatosan rettegek tőle, hogy esetleg megromlik a szexuális életünk. És hát eléd fiatal vagyok még, így nem tudhatom mit hoz a jövő. Most azt gondolom, hogy nem szeretnék több gyereket. De még van kb. 20 évem meggondolni magam:D
Mi köze a szexuális életednek a petevezetéked elkötéséhez?
Nem a petefészkeidet veszik ki.
A libidót a hormonok határozzák meg. Sterilizáláskor meg csak elvágják/elkötik a petevezetőt. Méh, petefészek marad. Menzesz marad, hormontermelés marad, peteérés marad. Minden marad. Csak jó eséllyel nem leszel terhes.
De mondom, még mindig ott a gumi. A környezetemben egy ember sincs, aki teherbe esett volna mellette, pedig használják páran. Ha meg kiszakad, azt látod, és még mindig tudsz venni esemény utánit.
Az örökbeadás nagyon szép és fájdalmas - de gondold el, ott rugdos benned a gyerek, megszülöd...és oda kell adnod valakinek. Én ezt nem bírnám. Míg egy korai abortusz esetén ki sem alakul a kötődés a benned mocorgó gyerek iránt. Esetleges rosszulléten kívül a terhességet nem is érzed, nem simogatod a gömbölyödő pocakod és nem érzed, hogy a benned lévő gyerek reagál a hangos zenére, mocorgós vagy épp szunyókálós napja van.
Nekem a második gyerek úgy lett, hogy az elsőt még szoptattam. Májusban szültem, novemberben megjött, rá két hétre még egyszer december elején, aztán semmi..... Január végén mondtam, hogy terhes vagyok, ugyanaz a rosszullét. Teszt, negatív. Gondoltam korai. Egy hét múlva még mindig rosszul voltam, teszt, negatív. Elmentem a dokihoz, aki megállapította, hogy nem vagyok terhes, nem is lehetek mert vékony a méh nyálkahártyája, de ott egy ciszta, meg a szoptatás is bezavarhat. Folyamatosan a terhességi rosszullétektől szenvedtem, napi két hányás, émelygés. Mindezt nem terhesen. Egy hónapra szedtem fogamzásgátlót, de az se rakta rendbe ciklusomat. Már felmerült az egészségügyi kaparás is. Májusban mentem vissza, már mondani akartam, hogy akkor legyen meg az egészségügyi kaparás, mert nem bírom azt, hogy január vége óta reggel-este okádok, ezt egy gyerek miatt elviseli az ember, de így nem. A kislányom akkor volt totyogós pelenkás, azt hitte hogy a wc alap funkciója az, hogy belehányunk. Láttam hogy egyszer totyog oda, felemeli a tetejét, a pocijára szorítja a kezét és azt mondja: boa boa böff boa. ( a pisilést nem előtte végeztem, így csak ezt látta otthon)
A doki megvizsgált az ultrahanggal és konkrétan lecsúszott a székről amikor meglátta a gyereket. Úgy estem március közepén teherbe, hogy utoljára decemberben jött meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!