Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai világban miért ennyire...

A mai világban miért ennyire átlagos és elfogadott dolog az abortusz?

Figyelt kérdés
2013. febr. 22. 20:29
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
77%
37 es ez de aranyos volt amit írtál:)
2013. febr. 22. 22:29
 42/60 anonim ***** válasza:
70%

Igen, neked szólt. De ne haragudj, nem bántásból kérdezgetek, csak tényleg érdekel...miért gondoltad, hogy nem eshetsz teherbe?:D Nekem pl. évente 2-4 alkalommal van vérzésem, de eszembe sem jutna védekezés nélkül szexelni, mondván, hogy "úgy se lehetek terhes".

Mert egy petesejt bármikor megérhet. Nekem sincs peteérésem két-három hónapig, de aztán csak lesz egy. Még csak számolni se lehet vele.

Persze igazából mivel te megtartottad a babát, így abszolút nem vagyok "rossz véleménnyel" rólad emiatt, csak nem értem.

És sajnos sokan hasonlóan vannak, hogy valamiért nem védekeznek, csak aztán ők mennek kapartatni.

2013. febr. 22. 22:32
 43/60 anonim ***** válasza:
70%

Nem is tudom, egyrészt hamis biztonságérzetet adott az is, hogy az orvos szerint nem eshettem teherbe, másrészt azért annyira nem voltunk a gyerek ellen, nem akartunk kifejezetten, csak ha mégis jön, akkor jön.

Most gumi nélkül már azt sem engedem férfiembernek, hogy rám nézzen.

2013. febr. 22. 22:45
 44/60 anonim ***** válasza:
54%
Értem:) Örülök, hogy nálatok ez jól alakult.:)
2013. febr. 22. 23:02
 45/60 anonim ***** válasza:
100%

Azzal egyetértek, hogy elfogadott, de hogy átlagos lenne, nem hiszem. Évről-évre csökken az abortuszok száma, csak régen titkolták, ma meg már elfogadják. Nézd meg a linken 1969-ben ötször annyi abortusz volt, mint 2011-ben.

[link]

2013. febr. 23. 00:08
 46/60 anonim ***** válasza:
22%
Lehet nem a mai világban élek pedig csak 25. éves vagyok, de szerintem már az is szégyen, ha a 15-16. éves nemi életet él nem hogy az abortusz.
2013. febr. 23. 00:26
 47/60 anonim ***** válasza:
77%
Nem elfogadott,de nagyon könnyelműek az emberek,nem képesek felfogni,hogy nincs 100%os védekezés,aki szexel előbb utóbb terhes lesz ha csak nem meddő vagy nincs valami baja.Ezért sem kéne 17 alatt szexelni,mert akkor talán nem lennének 15-16 évesek terhesek.A másik,hogy önzőek az emberek inkább megöletik,de nem adják örökbe,mert az nekik rossz lenne,és simán a saját kényelmükért.Nem mondom biztosan vannak olyan helyzetek amikor úgymond nincs más lehetőségünk,meg persze ha valami baj van a magzat anya is veszélyben vagy betegség akkor egyértelmű az egészségügyi kaparás,de az nem abortusz hanem életmentő műtét.Számomra teljesen ki van zárva,tettem is ellene nem szexeltem gyerekként,aztán 20 évesen terhes lettem úgy,hogy védekeztünk óvszerrel jól használtuk,sosem szakadt ki,az itt írogató nők nagyrésze tuti megölte volna,mert hát főiskolás,meg csak diákmunkája volt,még Gyedet sem kap,de én nem öltem,meg tudtuk oldani,ahogy nagyon sokan megtudnák,csak nem akarják,meg nem kényelmes.Aztán meg jön a sírás,hogy meddő,hogy 8 lombik után sem terhes,hogy jaj mert 15 évesen már fogamzásgátlót szedett vajon 25 évesen miért nem tud teherbe esni.Sok ember nem gondolkodik sajnos,persze vannak kivételek,de én inkább örökbe adom egy párnak,minthogy megöljem a gyerekem.Aki nem akar gyereket védekezzen rendesen több módszerrel,vagy ne szexeljen pl 15 éves kislányok.
2013. febr. 23. 07:21
 48/60 anonim ***** válasza:
37%

Na anyukák, én is azok közé tartozom, akik az abortuszt gyilkosságnak tartják, össze is vitatkoztam már ezen pár olyan másképp gondolkodóval itt a GYIK-en, akik olyanokat érveltek, hogy egy pár hetes embrió csak sejtcsomó, még nem számít élőlénynek, meg hogy úgysem éreznek még semmit, hát borzasztó.

Biztos, hogy megfelelő védekezéssel jóval kevesebb lenne az abortuszok száma, mert a nagyrészét nem a becsúszott, hanem a felelőtlen meggondolatlan életmód teszi ki.

Én világéletemben sok gyereket szerettem volna, hát most megkaptuk a Jóistentől! 3 gyermeket terveztünk, annyi is van, és most bizony én is megkaptam: becsúszott a 4.

Óvszerrel védekeztünk, és tényleg, én sem értem hogyan lehet ez, biztos valamit nem jól csináltunk, de nem emlékszem a részletekre. Nagyon megijedtem amikor kiderült, mert nem az a baj, hogy sokadik baba, hanem az, hogy én már bizony 42 leszek. De már akkor is tudtam, hogy képtelen lennék emiatt megölni, pedig minden, értitek minden ismerősöm kivétel nélkül rá akart beszélni az abortuszra!!! Azóta egy kicsit lelkileg összetörtem, hogy így csalódtam az emberekben, de mi a párommal boldogan várjuk a pici érkezését! Biztos hülyék vagyunk, de ez van.

Egyébként írta az egyik válaszoló a magyarországi statisztikákat, hát ez bizony elég szomorú, és úgy tudom, ebben sajnos európai viszonylatban élen járunk, a többi országban nem olyan rossz a helyzet.

Biztonságos megoldásnak én magamnak ezek után már csak az elköttetést látom, de a kérdezőnek, mivel ő még fiatal inkább valami kombinált megoldást javasolnék, kettőt is egyszerre, mondjuk óvszer+gyógyszer együtt, vagy ilyesmi.

És minden tiszteletem azoknak akik megtartják becsúszott gyermeküket!!!!!!!

2013. febr. 23. 07:45
 49/60 A kérdező kommentje:
Gratulálok utolsó! Hány hetes vagy?
2013. febr. 23. 08:23
 50/60 anonim ***** válasza:
Utolsó gratulálok én is a 4.et várom:) szintén nagy örömmel és szeretettel a férjemmel együtt holott sokan néznek úgy ránk mint a 3 fejű borjúra.
2013. febr. 23. 08:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!