Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akik dohányoztok,...

Anyukák, akik dohányoztok, válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Ha kettesben mentek valahova a gyerekkel/gyerekekkel babakocsival vagy akár gyalog,olyankor is rágyújtotok vagy csak ha van veletek más felnőtt is?

Ha igen,akkor nem szoktak rátok megvetően nézni?

Ha igen az nem zavar?

2013. febr. 5. 10:22
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
66%

30-as. Gondolom te ezek szerint tökéletes példát mutatsz a gyerekeidnek, és mindent megteszel, hogy minél tovább élj, mert a gyerekednek biztosan arra van szüksége, hogy a 90 éves anyukáját istápolja ameddig csak lehet.

Ezek szerint te nem eszel semmi egészségtelen ételt (semmi édesség, semmi zsíros, semmi fehér kenyér stb), nem élsz városban, sőt nem is mész város közelébe, nehogy rossz levegőt lélegezz be és még hosszan sorolhatnám.

Mostanában nagyon divatos lett a dohányosokat lehányni mindenért, de úgy gondolom, hogy picit már irreális lett ez a tömeghisztéria, hiszen rengeteg más dolog is van, amivel károsítjuk az egészségünket, vagy esetleg nem tökéletes példát állítunk valamivel a gyerekünk elé, de csak a dohányzástól akadunk ki, a többi egészségtelen, káros dologgal szemben nagyon elnézőek vagyunk.

2013. febr. 7. 19:13
 32/40 anonim ***** válasza:

Nos igen, mert a dohányzás eléggé erős függőséget okoz! És igen, odafigyelek mindenre amire csak módomban áll odafigyelni. Nyilván amit nem tud kikerülni az ember azzal nem is tud mit kezdeni.

Igen, nagyon igyekszek úgy élni az életemet, hogy jó példát mutassak.

Jah és nagyon örülnék én személy szerint ha az anyukám sokáig élne.... de szerintem ezzel Te is így vagy vagy tévedek????

2013. febr. 7. 19:24
 33/40 anonim ***** válasza:

Persze, hogy én is szeretném, hogy anyukám sokáig éljen.

De te úgy írsz a dohányosokról, mintha biztosra lehetne venni, hogy aki elszív mondjuk napi 1-2 szál cigit, az tuti meghal mondjuk 5 éven belül, és majd nem fogja tudni felnevelni a gyerekét. Ez azért nagyon nem így van.

Szóval odafigyelsz mindenre, és semmi egészségtelen dolgot nem fogyasztasz. Ha valóban így van és soha nem eszel mondjuk csokit, nem iszol kávét, se alkoholt, tényleg ennyire kerülsz minden egészségtelen dolgot, hát akkor minden tiszteletem a tied, de én akkor sem szeretnék úgy élni, hogy mindent megvonok magamtól.

2013. febr. 7. 20:01
 34/40 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem abban semmi káros nincs ha mértékkel eszünk csokit, iszunk alkoholt stb.

Persze mindenki úgy él ahogy akar, és mérlegel mit ad fel, mit tesz meg a gyerekéért és mit nem. Én megtettem a kedvéért hogy lemondtam a cigiről, pedig még mindig hiányzik, te meg nem és ennyi. Túl van tárgyalva. Igenis bármelyik dohányossal előfordulhat hogy a cigi miatt 5 év múlva már nem lesz az élők között... honnan tudod hogy nem Te leszel az...

2013. febr. 7. 23:26
 35/40 anonim ***** válasza:
32%

Na látod itt a baj. Megteszed a gyerekedért, hogy nem gyújtasz rá. Ezzel arra célzol, hogy én nem szeretem eléggé a gyerekemet, mert nem teszem meg érte, hogy nem gyújtok rá...

Viszont képzeld, én megteszem a gyerekemért, hogy nem eszem csokit, mert igenis előfordulhat, hogy aki csokit eszik, 5 éven belül meghal a cukorbetegség szövődményei miatt... (ugye milyen hülyén hangzik? pedig te ugyanezt mondtad, csak a cigivel)

2013. febr. 8. 01:05
 36/40 anonim ***** válasza:
48%

Lányok, nekem nagyon gyanús, mintha a 30-as válaszoló védené a terhesen dohányzó nőket. Ebből azt szűrtem le, hogy ő egy terhesen dohányzó nő, hisz azt írja, hogy a terhesnek is magánügye, hogy dohányzik-e, vagy nem? Ráadásul folyamatosan azokat támadja, akik szülés és szoptatás után visszaszoktak a cigire, a várandósokat meg védené.

Végül is a terhes nő tényleg nem mutat rossz példát a gyerekének, mert a gyerek még nem látja, hogy az anyja dohányzik. Az más kérdés, ha esetleg valamilyen károsodással születik a baba, az nem olyan nagy baj.

Ja, és képzeld, nekem is dohányzik apukám, mégse miatta szoktam rá, sőt még 18 évesen is undorodtam a cigarettától, sokat veszekedtem is miatta apukámmal. De a nagy szerelem volt az, ami miatt rászoktam, mert az a srác dohányzott és erőltette, hogy néha én is szívjak el pár szálat, ami meg is történt. Mikor szakítottunk, annyira magam alatt volta, hogy egyre többet szívtam. Utána meg a társaság vitt magával, a dohányzó barátnők és így tovább.

Ma is a fiatalok azt látják, hogy xy rágyújtott, az milyen menő, akkor ő is rágyújt, hogy ne legyen a társaságból kitaszítva és egyáltalán nem érdekli őket, hogy anyja vagy apja mit csinál otthon, mert a mai gyerekeknek az a fontosabb, hogy a haver mit csinál.

De arra is kiváncsi lennék, hogy hány dohányellenes anyának dohányzik a párja, mert arról nem volt szó. Biztos van néhány. Pl. én dohányzom, de a párom nem, van ahol meg fordítva van. Végül is akkor én csak félig mutatok rossz példát, mert a párom nem dohányzik, ő jó példát mutat.

2013. febr. 8. 08:46
 37/40 anonim ***** válasza:

34-es!

ès te honnan tudod, hogy holnap nem èr valami baleset???

Az èlet nem èletbiztosìtàs. Semmi sem biztos. Azèrt, mert valaki dohànyzik mèg nem kell feladni neki az utolsò kenetet.

2013. febr. 8. 10:03
 38/40 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem kell feladni a kenetet. De enyni erővel akár lőhetné is magát, ha nem a gyerek előtt teszi, akkor nem árt neki, nem?
2013. febr. 8. 12:38
 39/40 anonim ***** válasza:

36-os elég rosszul tippeltél! Amikor pozitívat teszteltem abbahagytam a dohányzást!!!! Nagyon-nagyon nehéz volt mert nem voltam még csak rosszul sem a terhesség alatt, és ugyan úgy kívántam a cigit, ráadásul napi 1 dobozzal szívtam elég erős cigit.

Csak azért "védtem" a pocakos dohányosokat, mert itt valaki írta hogy inkább őket támadjuk, mint azokat akik a babakocsiba füstölnek, mert nekik bizony magánügyük hova fújják.

A csokis meg a kávés példa pedig úgy hülyeség ahogy van! Mértékkel a csoki/kávé nem káros, sőt! Nézz csak utána.... viszont ez a cigiről nem mondható el! Én nem akartam egyébként úgy feltüntetni hogy nem szereted a gyerekedet, ne haragudj érte, nyilván szereted.

Szerintem zárjuk le ezt a vitát, valóban mindenkinek a magánügye mit csinál, én csak azt írtam le mit gondolok erről. Senkit nem akartam megbántani.

2013. febr. 8. 15:10
 40/40 anonim ***** válasza:
Ja igen és 37-es, persze nem életbiztosítás, az ilyenekre írtam azt az egyik kommentemben, hogy amit ki lehet kerülni azt az ember kikerüli (cigi), amit meg nem lehet azt nem lehet (baleset, szmog stb.)
2013. febr. 8. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!