Anyukák! Válaszolnátok őszintén?
Miért nem hisztek a fiatal dokiknak/szülésznőknek? 4en vagyunk 30 alattiak a kórházban, ahol szülésznőként dolgozom. Én speciel 4 éve diplomáztam, azóta dolgozom itt. Az egyik kolléganőm frissen végzett gyermekorvos. De nagyon sokszor azt vesszük észre, hogy lenéznek minket az anyukák, akármit mondunk, ők jobban tudják. Olyan, mintha nem hinnének nekünk, mert "kis csitrik" vagyunk az ápolószemélyzet többi tagjához képest, és nincs gyermekünk. Kérdeztük az idősebb kolléganőket is, hogy velünk van-e a baj, ő is mondta, hogy semmit nem csinálunk rosszul, ilyen az anyukák hozzáállása.
Nem mondom, hogy annyit tudok, mint egy szülésznő, aki 3-540éve ezzel foglalkozik, nem mondom, hogy annyi tapasztalatom lenne, mint egy anyukának! Közel sem! De ezt tanultuk, ebből diplomáztunk, empatikusak és segítőkészek vagyunk, ráadásul tényleg értjük és imádjuk a hivatásunk. Akkor mi a baj velünk? Tényleg csak a korunk? Meddig tart ez? Míg nem lesz gyerekünk?
Ti hogy álltok hozzá a fiatal szülésznőkhöz/dokikhoz?
nem vagyok EÜ dolgozo . 28 éves vagyok én is.. soha nem volt még nögyógyásznő...nem is tudom talán ez olyan féri munkának tünik, nem tudom igazábol szépen elmagyarázni nekd mégiscsak férfi kutasson ott lent ha kell.
ez olyan mint hogy igen kevés vagy nincs is szülész"férfi"
félreolvastam tessék...
második vagyok szülésznö megbizom benne akár hány éves is nekem speciel a nőgyógyászom nem több 33 nál de 100%ban megbizom benne
1: Nagyon rossz egy helyzet ez, kezdi elvenni a kedvem. Olyan érzés, mintha feleslegesen csinálnék mindent.
2: Itt nem csak olyan dolgokra gondoltam, amit át kell élni. Csak pl. ha azt mondom, hogy jó-e az adott érték, megkérdeznek mást is, ha azt mondom UH-n, hogy fiú 99%, akkor megkérdeznek mást is. Tudom, hogy még nem szültem, és lehet, hogy ő sokkal jobban képben van vele, mint én, aki könyvekből tudom csak. na de azért az elméletet mégiscsak én tudom jobban, szerintem..
Szia!
Két hete szültem egy 30 éves doktornőnél. A szülésznőm pedig 25 éves volt. Választott doki volt de amikor meghallottam hogy hány éves, bizony én is elgondolkodtam hogy jól választok-e. Nekem nem számít hogy van-e gyereke vagy nincs, de ha valaki fiatal, valljuk be, tapasztalatlan. Legalábbis nem annyira tapasztalt mint egy idősebb szülésznő/orvos.
Sajnálom hogy a társadalom nem bízik a fiatalabb szülésznőkben de én ezek után, tapasztalatból mondom hogy egy fiatal szülésznő/orvos is lehet ugyanolyan jó mint egy idősebb!
Nálam ez abszolút személyiségfüggő. Ha meggyőzöl róla, hogy jó szakember vagy, nem fog érdekelni a korod. Én tapasztaltam különbséget védőnő és védőnő között is. A fiam első védőnője, olyanokat mondott, hogy a hajam égnek állt tőle, tutira vettem, hogy aki ilyet beszél, annak nincs gyereke. A kedvencem az volt, hogy babaolaj helyett étolajjal kenegessem a gyerekem bőrét, vagy az, hogy tönkreteszem az emésztőrendszerét, ha 5,5 hónaposan adok neki egy kanál reszelt almát. Onnantól számomra hiteltelenné vált, pedig mint utólag megtudtam volt gyereke. Elment szülni, aztán egy fiatalabb hölgyet kaptunk, akinek személyes tapasztalata nincs, de próbál belehelyezkedni a mi kettőnk világába. Ha valamit nem ért alaposan kikérdez, próbál személyre szabott tanácsot adni. Ugyanez a véleményem a gyerekorvosokról is. Mikor ortopédiára vittem a fiamat, egy hangzatos doktori fokozattal rendelkező orvos vizsgálta, kb annyi empátiával, mint a választási kismalacot. Feltettem egy-két kérdést, mert aggasztott valami a fiamon, erre rá se nézett, úgy vágta oda, majd kinövi. Kontrollra már egy fiatal doktorhoz mentünk. Na, ő szépen leültettet, és töviről hegyire, elmagyarázott mindent, amit tudnom kell, válaszolt a kérdéseimre is, türelemmel, pedig az ő szemében orbitális butaság volt a kérdés. Inkább bízom abban, amit a fiatal doktor mondott, mert ő megvizsgálta a fiamat, nem futószalagon vetett rá egy pillantást.
Kitartás, nem minden anyuka egyforma, ahogy az egészségügyi dolgozók sem.
Kérdező, nem csinálod feleslegesen, úgyis megöregszel majd te is :DDDD
Én dokim 35 körüli, nekem abszolút megfelel, nem szeretem se a túl fiatal (25-3o), se a túl idős orvosokat (6o fölött). Egy fiatalnak nincs annyit tapasztalata, akárhogy is vesszük. Mondom ezt fiatal eü-sként!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!