Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Válaszolnátok őszintén?

Anyukák! Válaszolnátok őszintén?

Figyelt kérdés

Miért nem hisztek a fiatal dokiknak/szülésznőknek? 4en vagyunk 30 alattiak a kórházban, ahol szülésznőként dolgozom. Én speciel 4 éve diplomáztam, azóta dolgozom itt. Az egyik kolléganőm frissen végzett gyermekorvos. De nagyon sokszor azt vesszük észre, hogy lenéznek minket az anyukák, akármit mondunk, ők jobban tudják. Olyan, mintha nem hinnének nekünk, mert "kis csitrik" vagyunk az ápolószemélyzet többi tagjához képest, és nincs gyermekünk. Kérdeztük az idősebb kolléganőket is, hogy velünk van-e a baj, ő is mondta, hogy semmit nem csinálunk rosszul, ilyen az anyukák hozzáállása.

Nem mondom, hogy annyit tudok, mint egy szülésznő, aki 3-540éve ezzel foglalkozik, nem mondom, hogy annyi tapasztalatom lenne, mint egy anyukának! Közel sem! De ezt tanultuk, ebből diplomáztunk, empatikusak és segítőkészek vagyunk, ráadásul tényleg értjük és imádjuk a hivatásunk. Akkor mi a baj velünk? Tényleg csak a korunk? Meddig tart ez? Míg nem lesz gyerekünk?

Ti hogy álltok hozzá a fiatal szülésznőkhöz/dokikhoz?

2012. szept. 7. 11:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az én saját tapasztalatból mondom, hogy inkább egy fiatal orvos mint egy idősebb. 2 éve volt egy missed ab-om egy idős doki csinálta aki szerintem már csak rutinból végezte az egészet, nem igazán figyelt oda arra amit csinált. 3 napra rá visszakerültem, lázas voltam meg iszonyatosan görcsöltem. Akkor egy fiatal orvoshoz kerűltem, megvizsgált és mondta hogy nem pucoltak ki rendesen és még egy darabka bent maradt. Ő végezte el a következő beavatkozást utánna minden renben volt. Nagyon lelkiismeretes egy doki. Tavaly nála született meg császárral a kisfiam pedig nem is fogadtam meg csak épp ő volt ügyeletes és minden nap bejött minket megnézni. A varratszedésnél is őt hívták be. Ha lessz még egy baba biztos őt fogadom meg. Na a lényeg szerintem, inkább egy fiatal aki még odafigyel arra amit csinál mint egy idősebb aki csak rutinból dolgozik. Ez az én saját véleményem. Természetesen vannak idősebbek közt is nagyon jó orvosok ezt nem is vitatom, csak én nem olyant fogtam ki.
2012. szept. 7. 12:46
 12/16 anonim ***** válasza:

Nekünk jelenleg csak a védőnőnk fiatal (pár éve végzett), de teljesen meg vagyok vele elégedve. Most sem és korábban sem befolyásolt a kora, mint ahogy azt sem, hogy neki még nincs saját gyereke, ettől független, hogy valaki milyen szakember.

Most, hogy ezt írom, eszembe jutott, hogy a fogorvosom is fiatal, a háziorvosom sincs még 40. Mindketten remek orvosok.

Nem tartozom azokhoz akik ez alapján ítélkeznek, de elhiszem, hogy vannak ilyen tapasztalataid. Sajnos ilyen felszínes világban élünk.

2012. szept. 7. 12:52
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem csak a ti szakmátokban van így, sok olyan szakma van ahol az idősebb kor esetén feltételezik az emberek a több tapasztalatot, de hát tulajdonképpen így is van. Az emberek között pedig mindig lesznek bunkók, flegmák, aki emberekkel dolgozik annak mindig nagyon nehéz dolga van! Igaz nekem nincs ilyen felelősségteljes állásom, de ügyfélszolgálaton dolgoztam szülés előtt és néha a hajamat téptem az emberektől. Idővel megszokod majd szerintem, na meg hát az idő neked dolgozik ebből a szempontból.
2012. szept. 7. 12:53
 14/16 anonim ***** válasza:

mivel ügyeleten szültem a 2 kicsit mindig a tanulókat fiatal tapasztalatlan szülésznőket nővéreket dokikat kaptam ki :-)

nekem spec semmi bajom nem volt velük sőt azt mondanám h pont ezek voltak azok, ami miatt sokkal jobban tudtak segíteni, mert igyekeztek!! volt olyan tanuló aki azon a pár napon mindig bejött hozzám beszélgetni :-)

a doki is minden nap jött szal jobb dolgom volt mint ha felkértem volna valakit :-)

bezzeg aki előre fizetett arra tojtak :-P

a dokija is csak vizitkor jött akkor is 1 kérdésre jól van ? és már rohant is.....

2012. szept. 7. 14:55
 15/16 anonim ***** válasza:
Mert ezek az anyukák így akarnak valakik lenni. Én személy szerint jobban bízom a fiatalabb frissen végzett szakemberekben.
2012. szept. 8. 00:34
 16/16 anonim ***** válasza:

Logikátlan az az érvelés, hogy azért hitelesebb az a szülésznő, akinek van gyereke, mert ő már átélte ezt a gyakorlatban is. A legtöbb nőgyógyász férfi, nos azok sem élték át sem a szülést, sem semmilyen nőgyógyászati problémát :)

Én kivétel vagyok, jobban bízom egy fiatal eü-i dolgozóban, mint egy ősöreg szórakozott, feledékeny bácsikában/nénikében. Tapasztaltam többször is, hogy az idősebb orvosok nem képezik tovább magukat, elavult nézeteket vallanak.

2012. szept. 8. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!