Miért lett olyan divatos manapság hogy Mami meg Mama az anyuka megnevezése? Jópár olyan MAGYAR családot ismerek ahol így szólítják a gyerekek a szülőt holott nagyszülő is van illetve mindkét fél magyar és itt is élnek.
szal a kérdésre válaszolva nem nem mai jelenség
nálunk több generációra vissza mamázták a gyerekek az anyukájukat
mint ahogy én is a mai napig ezt mondom neki
Nyelvi szempontból egyébként nyilván könnyebb egy gügyögő gyereknek kimondania a mamát, papát, mint az édesanyámat. Ezért ezt tanítják neki, illetve amikor ezt ismételgeti önmagától, megerősítik benne.
legalábbis így tanultam az egyetemen
Ízlések és pofonok. :o)
Van aki vörösre festeti a haját, van aki szőkére, és van, aki az egész hajfestést ízléstelennek találja.
Kb. hasonló a problémakör.
nem tanítják ezt a piciknek :-))
egyszerűen a "ma" az egyik legkönnyebben kimondható "szó"
és ezt duplázni meg még egyszerűbb
Hát elnézést hogy nincs valami hatalmas nagy gondom:))) a sok kérdés között megfér szerintem ez is:)
Igen nyelvi dolgok tekintetében könnyebb a mamát kimondani. Bár nálunk pl.én ana vagyok az elejétől mind3 gyereknek(ezt nem olyan nehéz kimondani) a mamma meg hamma meg az étel. Na mindegy ez csak egy kis kitérő:)
Köszi a válaszokat.
Az is lehet hogy csak felénk volt ritka (visszagondoltam óvodában iskolában gimiben és fősulin se volt egyetlen ember sem aki Mamázta volna az édesanyját de lehet ez pusztán véletlen) korábban és most megdúsult:)
Szerintem nem véletlen, hogy a mamma meg a hamma hasonlít, ugyanis az újszülöttet az anyja táplálja, és még sokáig ő eteti, és hát az evés fontos szükséglet. :o)
Nekem egyik gyerekem az "anya" szót hónapokig az "adjál" helyett használta.
A család nő tagjai meg "olvadtak", hogy "anyának" szólítja őket, egészen addig amíg nem hallották a "mama anya" és a "papa anya" kifejezéseket, amikor a szüleitől kért valamit... :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!