Miért lett olyan divatos manapság hogy Mami meg Mama az anyuka megnevezése? Jópár olyan MAGYAR családot ismerek ahol így szólítják a gyerekek a szülőt holott nagyszülő is van illetve mindkét fél magyar és itt is élnek.
Figyelt kérdés
2013. jan. 31. 13:45
1/47 anonim válasza:
József Attila Mama c. verse
vajon kinek írta ?
2/47 A kérdező kommentje:
Aha jó ez nem magyarázat a kérdésemre:)
2013. jan. 31. 13:48
3/47 anonim válasza:
Miért nem magyarázat? Éppen azt magyarázza, hogy ez minden, csak nem mai divat, már száz éve is így volt.
Ajánlom még a témában Koncz Zsuzsa vagy Mary Zsuzsi Mama című számait, azok sem éppen maiak.
4/47 anonim válasza:
szerintem külföldi majmolás........
lassan bejön a keresztnéven szólítás is ....
5/47 A kérdező kommentje:
Hát lehet hogy 40-50 éve is VOLT ember aki így szólította (hiszen ez egy nemzetközi szó) de én mostanában találkozom ezzel a jelenséggel előtte sose...előtte a mama az a nagymama volt másoknál is nem csak nálunk.
2013. jan. 31. 13:51
6/47 anonim válasza:
Úgy látom az első válaszolód nagyon szeret kötekedni.Nálunk a nagyszülő a mama.Én el sem tudnám képzelni h engem a fiam mamának hívjon.Az igaz h régen ez volt a "divat", manapság meg sokan visszatérnek a retro stílusba.:)
7/47 anonim válasza:
Nincs nagymama így anyuka a mama is.
8/47 anonim válasza:
Régen így hívták az emberek az anyukájukat, a 81as 91es évek divatja lett a nagyszülőket Mamizni.
9/47 anonim válasza:
angol - mather
német - mutter
francia - mater
lengyel - matka mama
olasz - nonna
bolgár - manka, mama
görög - mom
holland - mamma
lett - mamma
orosz - mama
remélem elég meggyőző a dolog :-)
10/47 anonim válasza:
nem kötekedés volt
hanem h nem éppen mai szerzemény az adott vers
tehát nem mai jelenség
de írtam egy listát h más nyelven az "anya" szóra mit dob ki a gép :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!