Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknél nincs nagyszülő hogy...

Akiknél nincs nagyszülő hogy oldják meg hogy mindketten tudjanak dolgozni? Hogy érné meg jobban?

Figyelt kérdés

Nekünk a szülők mindkét oldalról meghaltak,testvérek is messze laknak így segítségünk nincs.

Még gyesen vagyok,de ideje lenne munkába állnom,hogy saját házba/lakásba költözhessünk lassan,na meg a mai világba egyébként is szükség van minden forintra. :S :(

A babyszitter nagyon drága így ez sem épp a legjobb megoldás,de bölcsödébe meg nem veszik be a lányomat,mert így is túljelentkezés van.

Akiknél hasonló a helyzet,hogy oldják meg,hogy mindketten tudjanak dolgozni?

Már gondolkoztunk azon is,hogy bár párom nem tud a munkája miatt én másik városba keresnék munkát,találtam is,de sajnos nem tudnék bejárni,így szobát bérelnék abban a városban ahol dolgoznék.

Viszont így meg elég rossz anyának gondolom magam,mert csak hétvégén lennék a gyerekeimmel és a párommal.

Azért gondoltunk erre a megoldásra,mert ha óránként fizetem éjjelre-reggelre-napközben és estére a babyszittert az 100 fölötti összegre jö ki,de ha havi fizetést adnánk at jóval kevesebbe jön ki.Csak tartok tőle mást fognak a gyerekeim anyának tekinteni vagy rámegy a kapcsolatunk erre az egészre.

Példákra lennék kíváncsi,akiknél nincs segítség,hogy oldja meg!

Köszi előre is.

2012. jún. 17. 17:16
 1/10 anonim ***** válasza:
21%
Keresnél annyit, hogy érdemes lenne ezt megjátszani?
2012. jún. 17. 17:25
 2/10 anonim ***** válasza:
46%

Mondjuk inkább a gyerek előtt kellett volna a saját lakás, nem most utólag...

Egyébként ez a kérdés már volt, csak nem ebben a formában.

2012. jún. 17. 17:37
 3/10 anonim ***** válasza:
2012. jún. 17. 17:38
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
A párom reggel 7-töl dolgozik 5-ig én meg este 6tol hajnal 2 ig!Igy keveset vagyunk eggyütt de muszály! :(
2012. jún. 17. 17:47
 5/10 A kérdező kommentje:

Azért vagyunk páran akiknek van gyereke és nincs saját lakás.egyébként nem ez volt a kérdés,de köszi a választ.

elsőnek:

közel 200 ezret keresnék,anyagilag megérné,de nem tudom más oldalát nézve is érne e ennyit a dolog...

4.:

Köszi szépen a választ neked is.

Hát igen,muszáj dolgozni.

2012. jún. 17. 17:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Szomszédnak leadsz 30-40 ezret átviszed a gyereket és vigyáz rá, feltéve ha nyugdíjas, vagy diák és ráér. Nálunk szomszéd nénike 75+ éves volt és ingyen vigyázott rám. Imádtam Róza nénit :) Csinált valami isteni fasírtot amit azóta se ettem soha, pedig isteni volt....
2012. jún. 17. 18:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem hülyeség lenne másnak fizetni ha a bérleted is kikerülne annyi pénzből sőt kevesebből mint az albérlet, kaja, babyszitter és legalább naponta látod a gyereked, nem egy idegen ember. Azt írtad az előző kérdésedben, hogy 5 fős család vagytok. 3 gyereked van? Hány évesek? Ők nem tudnak vigyázni rá?
2012. jún. 17. 19:19
 8/10 anonim ***** válasza:
*nem egy idegen ember vigyáz rá.
2012. jún. 17. 19:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Azzal nem értek egyet, aki azt írta neked, hogy előbb lakás, aztán gyerek.....nekem is előbb lett gyerekem, és most szépe házban lakom, van ez így. Nagyon kevesen tehetik meg, hogy lakással induljanak, és nem az a megoldás, hogy akkor majd 35 éves korunkig gürizünk, és ha már minden feltétel adott, majd akkor szülünk...

Viszont dolgozni kell, de nem távol a családtól. Próbáld meg felvetettni a gyermeket a bölcsibe, ha van állásod, talán jobban felveszik, de mindenesetre már most legyen a várólistán, mert különben esélytelen. A másik megoldás a magánbölcsi, itt ahol én lakom az olyan 20-30 ezer forint.

Ha 200e-et keresel, akkor kifizethető... Aztán ha beteg a gyerek, és csak is arra az időre próbálj meg egy nyugdíjas nénit keresni, akinek jól jönne 1-2000 ft és szívesen vigyázna rá (de ne legyen nagyon öreg, mert ritka, hogy az öreg néninek van türelme, és állóképessége egy pici gyermekhez).

Nekem sem volt soha segítségem...vagy kevés.

A másik a távolság. Ott keress munkát, ahol a laksz, vagy annak 20 km-es körzetében. Ne menj sehova, mert egyszer csak azon veszed észre magad, hogy nincs családod, ennyit nem ér! Tudom ,hogy vannak ellenkező példák is, mert a kényszer nagy úr, de pici gyerekkel aki eddig veled volt, most itthagyni és hétvégi anyuka lenni....és a kivételektől eltekintve a házasságok is rá szoktak menni.

Nem tudom van-e megtakarításotok, de anélkül lakásról álmodni se merj, ha nincs sürgőssen köss a férjednek és magadnak is, indulhat a pénz kereset és a spórolás!

Sok szerencsét hozzá!

2012. jún. 18. 07:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Ismerős többgyerekes anyuka vigyáz rá (és másik 2 gyerekre) napközben napi 2ezerért.Legális minibölcsi,de magánbölcsi nincs,a rendesbe nem veszik fel.

Nekem is jó,neki is,napi 6ezre van a gyerekekből,a sajátjaival ugyis otthon lenne,nem is tervez dolgozni menni.

2012. jún. 18. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!