Ti megvendégelitek ebéddel/vacsorával a szűk vendégsereget (csak nagyszülők, nagynénik, nagybácsik) a gyermeketek szülinapján? (10-15 km-es körzetben laknak, tehát nem a világ másik végéről érkeztek étlen-szomjan. )
nálunk a szülinapokon bárki bármilyen messziről/közelről jön, akkor mindig van ünnepi menü... de itt az az elv, hogy szülinapra hívják az embert és ha már meghívtam, akkor meg is etettem (akkor is, ha a szomszédban lakik).
(viszont a karácsony csak a nukleáris családé, uh lehet, hogy így kompenzáljuk)
Én ugyan a gyerek oldaláról írok, de nálunk ilyen soha nem volt.(hála a Magasságbélinek) Kb. 10 éves koromig jöttek a nagyszüleim, de inkább mi mentünk hozzájuk. Ott felköszöntöttek, ettünk tortát, és kész. Még csak nagynénik sem voltak, meg egy szem unokatesó sem.
De különben is, ki bírja azt anyagilag?
Viszont expároméknál minden. Az összes unokatesó, nagynéni, nagybácsi, örökbe fogadott gyerek, kutya, macska...mindenki. Hat fogásos ebéd, minimum 4 torta, és ezzel együtt egy dög unalmas társaság. Az a vicc, hogy ott a "gyerekek" már 25-30 évesek, de még mindig megtartanak a szüleik nekik mindenféle szülinapot, névnapot, ballagást, amin persze kötelező a részvétel. Baromira élveztem ezeket a bulikat...
A ferjem szulei masik nap jonnek mint a ferjem nagymamaja es mindannyian 300km-rol.Koran jonnek,mert 4kor indulnak is vissza.Nekik szoktam ebedet kesziteni,de csak 1 felet amit tudom,hogy szeretnek.Persze van suti meg innivalo es torta.
Az en szuleim es a mamam 1 ora alatt itt vannak, nekik nem keszitek ebedet csak sos es edes sutit plusz ugye torta meg kola es asvanyviz.Ezeket szeretik.Nalunk soha nem volt divat ebedre meg vacsorara hivni a vendegeket.
De ugye ebedet minden nap csinalok igy nem nagy cucc 1 vagy 2 adaggal tobbet kesziteni, viszont ha az en anyosom ilyet mondana akkor en is furan neznek.Persze a helyedben en se teljsitenem.
Hát én megértem, hogy kiakadtál. Főleg így, hogy ebéd és vacsi között zajlott a látogatás. Különben meg egy 1 éves gyerkőc anyukájának totál elég tortával/sütivel készülni erre a napra.
Én úgy voltam vele, hogy a gyermekemet akarom ezen a napon ünnepelni, figyelni nem pedig a vendégek gyomrának szükségleteit kielégíteni. Egy dologra koncentráltam: a szülinapi tortára.
Anyósomék messziről jöttek, ebéd időben értek ide, de mi rendeltünk néhány tálat és hellóóó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!