Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megrángattam a gyerekem....

Megrángattam a gyerekem. Elítélendő? Ezért most olyannyira rossz anya vagyok, mint ahogyan érzem?

Figyelt kérdés

Őszinte véleményeket írjatok! Nem menteném magam, csak leírom a tényeket: 2 kicsivel vagyok itthon, mert a nagyot nem vették fel oviba. A nagy 4 éves, a kicsi másfél. Ha láttatok még eleven gyerekeket, na, hát ők olyanok. Tisztelettudó a nagy, tehát nem neveletlen, de vérmérsékletéből adódóan rendkívül mozgékony, fáradhatatlan. A kicsi ugyanez, csak a korának megfelelően. Együtt ön és közveszélyesek. A nap minden percében meg vagyok feszülve, mikor kell ugranom szó szerint megelőzni egy-egy balesetet. Teljesen ki vagyok készülve. Mikor kiöntöttem ma a kávémat, irdatlan visítás tört ki. Odarohanok, a kicsi keze a télikert ajtajába zárva, a nagy meg ott áll, és még nyomja is. (Nem látta, hogy a tesó ujja az ajtónál van). Én odarohantam, kiszabadítottam a kicsit, és a nagyot jól megrángattam. Elkezdtem üvölteni, de, mint egy sakál, és újból és újból megrángattam. Egy legyintés is kapott az arcára. Nem pofont, hanem (hangsúlyoznám)pici legyintést, csak, hogy megijedjen. Bár elég rémült volt már szegénykém. Ezerszer elmondtam már, hogy nem nyitogathatják az ajtót. A 4 év alatt egyszer sem vertem meg, talán kétszer csaptam gyengén a pelenkájára. Azóta megbeszéltük a dolgot, "kibékültünk", de elég rosszul érzem magam. :(

Már nem bírtam cérnával ezt a mindennapos pörgést. Segítségem nincs, a férjem este 10 után jön haza. Ti bírnátok?

2013. jan. 11. 16:56
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
0%

39-es, szomorú és szélsőséges eset a tiéd, de egy igazságosan kiosztott pofonba még senki sem halt bele, nem agyonverésről volt szó eddig, egyszer sem.

Örül,hogy a gyermeked olyan temperamentumú,hogy elegendő a sarokba állítás.

2013. jan. 12. 12:48
 42/46 anonim ***** válasza:
37%
Alapvetően elitélem ha más, pláne egy ovónő rácsap(na) a gyerekemre. de ha Petikének ezt elnézték volna, a visszaúton Juliska meg Pistike is ugrándozni kezdett volna. egyik ovónéni tépi a száját hogy hagyják abba , a másim navigál 28 gyereket. Józsika észtevétlenül ugrálni kezd, érkező autó elé esik. Na akkor inkább egy seggrecsapás mint egy temetés...
2013. jan. 12. 14:09
 43/46 anonim ***** válasza:
50%

Óvónéni, még mindig nem válaszoltál a kérdésemre. Miért akartál óvónő lenni?

Az óvóda (sajnos) kötelező, ellentétben a fodrásszal. Hidd el, nagyon félek attól az időtől, amikor a gyerekem betölti a 3. évét, és muszáj lesz oviba vinni, rettegek, hogy kifog egy ilyen "óvónénit", mint pl te.

Te vagy eltévedve, de nagyon. Ti azért kapjátok a fizetéseteket, hogy normálisan, humánusan bánjatok a gyerekkel, nem azért, hogy püföljétek őket.

2013. jan. 12. 19:14
 44/46 anonim ***** válasza:
40%
Ja és mielőtt megint azzal jönnél, hogy nem vered agyon a gyereket, csak kicsit pofozod fel, engem ez nem érdekel, nem a pofon nagyságáról beszélek. Had ne örüljek már neki, hogy a gyerekem túléli az óvónéni-terrort.
2013. jan. 12. 19:15
 45/46 anonim ***** válasza:
23%

Kedves Utolsó (43-44-es)! Szerintem te túlságosan félted a gyermeked, és azt hiszed, azzal teszel jót vele, ha mindig mézes-mázos vagy vele! Rajtad kívül minden (köztük több sokgyermekes, ovival kapcsolatosan már tapasztalt) anyuka egyetért az ovónénivel, fura, hogy ennek ellenére te továbbra is gonosznak titulálod... Na mindegy...

Egy korábbi válaszoló (többgyermekes anya)

2013. jan. 14. 10:00
 46/46 anonim ***** válasza:
66%

Ha picit visszaolvasnál, és értelmeznéd a kommenteket, látnád, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki nem helyesli, hogy pedagógus veri a gyerekeket.

De igen, sajnos sokan egyetértenek vele, mert úgy gondolják, hogy a gyerek az oviban/suliban megkapja a magáét, és akkor otthon nincs vele gond.

2013. jan. 14. 22:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!