Szexelnek védekezés nélkül, aztán elvetetik a gyereket. Miért vannak egyre többen?
Kár volt ennyire lepontozni. Ugyanis k.vára nem mondtam, hogy csak gumit lehet használni.
Én annyit mondtam, hogy aki nem akar gyereket, az védekezzen NORMÁLISAN. Jó a spirál is, egy sóval sem mondtam, hogy nem jó.
De ha mást nem tud, mert mondjuk a tabit nem bírja, és még nem szült, így a spirált se rakják fel, akkor igen is használjon kotont, hiába "nem szereti".
Tessék, ezen aztán végképp ledöbbentem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
A közelmúltban két lány ismerősömnek is volt abortusza. Az egyikük velem egyidős (27), és védekezés mellett csúszott be a gyerek. Albérletben laknak a párjával, nem keresnek valami sokat, így az abortusz mellett döntöttek. Ha a pénzügyi kérdés megoldott lett volna, vállalták volna a babát, de a semmire ő sem szeretett volna szülni. A másik egy 22 éves lány, akinek nincs komoly barátja, csak egy szexkapcsolata, és teherbe esett a férfitól, aki egyébként nős és két gyereke van. Ő is a küretet választotta, sőt a pasas volt olyan "lovagias", hogy kifizette a műtétet és ő vitte haza utána a lányt.
A két eset között mégis van különbség. Az első eset, ahol a lány védekezés mellett lett terhes, egészen más elbírálás alá tartozik, mint a második, ahol a csajszikám nem szedett gyógyszert, a pasi meg nem húzott óvszert. Ki is osztottam, hogy lehet ennyi esze? 22 éves, nem óvodás, annyit csak tudnia kell(ene), hogy védekezés hiányában besikerülhet a baba. A másik lányt, aki gyógyszer mellett esett teherbe, nagyon megviselte a dolog, mert szívük szerint megtartották volna a gyermeket, de a pénzügyi helyzetük sajnos jelenleg nem túl rózsás, és nem szerették volna, ha a gyereknek bármit is nélkülöznie kellett volna.
Én azon a véleményen vagyok, hogy az abortusz nem játék, egy ember életéről beszélünk. Egészségügyi középiskolába jártam, és 17 évesen, a nyári kórházi gyakorlaton szinte percenként toltak a műtőbe küretre váró lányokat. Akadt köztük egy 14 éves is, aki szinte büszke volt arra, hogy abortusza lesz. Én 17 évesen pedig még szűz voltam...és sokkolt, hogy ő évekkel fiatalabb nálam, és már rendszeres nemi életet él. Szerintem a szexre nemcsak testileg kell megérni, hanem szellemileg is, ami a 14-15 éves kamaszok többségében -valljuk be- nincs meg. Itt a GYK-en is rengeteg hasonló korú tinitől érkezik kérdés, hogy milyen az abortusz, hogyan mondja meg a szüleinek stb. Mondjuk sokszor a szülők hibája is, hogy ez történik egy fiatallal, mert nem világosítják fel őket. Szerintem ennek a témának nem szabadna tabunak lennie a családban. Nekem szerencsém volt, mert a szüleimmel, a nálam 11 évvel idősebb nővéremmel és a 10 évvel idősebb bátyámmal mindig tudtam beszélgetni ezekről is.
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!