Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi vihet rá egy friss anyukát,...

Mi vihet rá egy friss anyukát, hogy elmenjen dolgozni hamar, otthon hagyva a 3hónapos gyerekét?

Figyelt kérdés

ismerősöm.

Ledöbbentett.

Ennyire sz.r világbanélünk? Hát én nem tudom,mi egy fizetésből3 GYESből vagyunk meg 4-en,rengeteg hitellel,túlváltuk magunkat,mi tagadás...albérletben!

Én inkább meghúzom a nadrágom szíját,mint otthon hagyjak egy ilyen picike gyermeket.

ti mit gondoltok?

2012. szept. 26. 15:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként tök mindegy, mit tesz, a kérdező úgyis megtalálná. Engem talán börtönbe is záratna: a lányom 19, a fiam 20 hónapos volt amikor visszamentem dolgozni és az APJUK volt itthon gyed-en :-) Sőt, bölcsibe is ő szoktatta be őket :-)

De ha valami még hiányozna a szívrohamhoz: mivel mindkettőnkhöz kötődnek a gyerekek, táppénzre is az megy velük akinek a munkája éppen jobban megengedi. Máglyára velem! :-)

2012. szept. 26. 18:50
 62/73 anonim ***** válasza:
52%
61: Ha 19 vagy 20 hónapos gyerek az azért nem ugyanaz, mint a 3 hónapos. Majdnem két éves gyerekekről beszélünk, míg a 3 hónapos még szopizik, az édesanyja mellett lenne a helye.
2012. szept. 26. 18:55
 63/73 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó.

Azért az nem ritka, hogy másfél éves koruk után visszament az anya dolgozni. Nem 3 hónapos korába mentél vissza, azért ez más:-).

2012. szept. 26. 18:59
 64/73 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek mindegy, csak ítélkezhessen meg lenézhessen.
2012. szept. 26. 19:15
 65/73 anonim ***** válasza:

Már megint egy ítélkezős anyuka,gratulálok nem sok empátia szorult beléd.Nem tudhatod miért tette,lehet muszáj volt. A másik az,hogy kisfiam bőre nagyon érzékeny Pampersen kívül mindegyiktől kiütéses lesz,kisebesedik a feneke,nos csak azért,mert drágább,vegyek valami noname pelenkát,és szenvedjen a gyerekem??

Én is elmentem dolgozni,muszáj volt,kisfiam meg 16 hónaposan bölcsibe ment,persze ezért is lehet ítélkezni,de a fiam volt az egyetlen kisgyerek aki egyszer sem sírt és első perctől kezdve imádja a bölcsödét...

2012. szept. 26. 20:50
 66/73 anonim ***** válasza:
52%
A 16 hónap is több a 3 hónapnál... itt nem arról van szó, hogy anyuka vissza megy dolgozni az szörnyű dolog! Persze menjen, ha muszáj! De ne 3 HÓNAPOS gyerek mellől úgy, hogy szinte nem is látja a babáját! Persze nem éhezteti.... CSAK HANYAGOLJA...! Ha már el kellene mennem dolgozni, akkor keresnék olyan munkát, hogy rendesen haza járhassak! Lehet a kérdező is azért van kiakadva, mert a hölgy akiről szó van nincs olyan rossz helyzetben ami indokolná, hogy elmenjen dolgozni egy 3 HÓNAPOS baba mellől! HA olyan rossz helyzetben lenne akkor nem lenne kiakadva!
2012. szept. 26. 21:01
 67/73 anonim ***** válasza:
38%
Utolsó,a kérdezőt nem is tudja pontosan mit csinál,hol,meg se kérdezte csak "hallotta",eg amúgy is semmi köze hozzá senkinek!
2012. szept. 26. 21:09
 68/73 anonim ***** válasza:
80%

Na akkor!

Barátnőm orvos egy elég jó magán klinikán!

Amikor megszült, 3 hónap után vissza kellett mennie heti két napra+1 éjjel ügyeletre dolgozni!

Ez az az állás amiért ölnek az orvosok, tehát sok választása nem volt.

Na most kérdem én, miért kellene a gyerekről lemondania? Vagy éppen a munkájáról? Lemondhatna a munkáról, de akkor élni idegbetegen hitelből, meg GYES-ből. Nem mindenkinek az a célja!

Én speciel örülök,hogy van még NŐ, akinek normális,vezető állása van és nem csak otthon kötögeti a sálakat!

2012. szept. 27. 04:52
 69/73 anonim ***** válasza:
38%

Bocsi, heti 2 nap meg egy éjjel ügyelet....azért ez fullra nem az mint amit a kérdező írt...és igen a 3 hónaposon van a hangsúly nem azon hogy hogy mert a gyerek 3 éves kora előtt egyáltalán kimozdulni otthonról. Sikeresen ugrott a témára néhány anyuka aki visszament dolgozni előbb mint ahogy a gyerek 2 lett volna, de olyan egy sics aki azt írta volna hogy még fél éves se volt (vagy akár 1 éves) a baba.

Azt most hagyjuk hogy a kérdező stílusával, hangvételével vagy az ő életével egyetértünk e, ezt vegyük már le a puszta tartalomról és csak a tényeket nézzük már.

2012. szept. 27. 07:39
 70/73 anonim ***** válasza:
És most mit vársz, hogy valaki pontosan ugyanebben a szituációban legyen, és leírja, hogy ettől ő még normális? Mi a fárszért kéne itt bárkinek mentegetőznie? A kérdezőt meg ha annyira érdekli, hogy az ismerőse mit miért csinál, hát kérdezze meg tőle, ne idegenektől, hiszen mint láthatjuk, ahány ember, annyiféle helyzet, pontosan ugyanolyat úgysem tud mondani senki.
2012. szept. 27. 08:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!