Mi vihet rá egy friss anyukát, hogy elmenjen dolgozni hamar, otthon hagyva a 3hónapos gyerekét?
ismerősöm.
Ledöbbentett.
Ennyire sz.r világbanélünk? Hát én nem tudom,mi egy fizetésből3 GYESből vagyunk meg 4-en,rengeteg hitellel,túlváltuk magunkat,mi tagadás...albérletben!
Én inkább meghúzom a nadrágom szíját,mint otthon hagyjak egy ilyen picike gyermeket.
ti mit gondoltok?
Egyébként tök mindegy, mit tesz, a kérdező úgyis megtalálná. Engem talán börtönbe is záratna: a lányom 19, a fiam 20 hónapos volt amikor visszamentem dolgozni és az APJUK volt itthon gyed-en :-) Sőt, bölcsibe is ő szoktatta be őket :-)
De ha valami még hiányozna a szívrohamhoz: mivel mindkettőnkhöz kötődnek a gyerekek, táppénzre is az megy velük akinek a munkája éppen jobban megengedi. Máglyára velem! :-)
Kedves utolsó.
Azért az nem ritka, hogy másfél éves koruk után visszament az anya dolgozni. Nem 3 hónapos korába mentél vissza, azért ez más:-).
Már megint egy ítélkezős anyuka,gratulálok nem sok empátia szorult beléd.Nem tudhatod miért tette,lehet muszáj volt. A másik az,hogy kisfiam bőre nagyon érzékeny Pampersen kívül mindegyiktől kiütéses lesz,kisebesedik a feneke,nos csak azért,mert drágább,vegyek valami noname pelenkát,és szenvedjen a gyerekem??
Én is elmentem dolgozni,muszáj volt,kisfiam meg 16 hónaposan bölcsibe ment,persze ezért is lehet ítélkezni,de a fiam volt az egyetlen kisgyerek aki egyszer sem sírt és első perctől kezdve imádja a bölcsödét...
Na akkor!
Barátnőm orvos egy elég jó magán klinikán!
Amikor megszült, 3 hónap után vissza kellett mennie heti két napra+1 éjjel ügyeletre dolgozni!
Ez az az állás amiért ölnek az orvosok, tehát sok választása nem volt.
Na most kérdem én, miért kellene a gyerekről lemondania? Vagy éppen a munkájáról? Lemondhatna a munkáról, de akkor élni idegbetegen hitelből, meg GYES-ből. Nem mindenkinek az a célja!
Én speciel örülök,hogy van még NŐ, akinek normális,vezető állása van és nem csak otthon kötögeti a sálakat!
Bocsi, heti 2 nap meg egy éjjel ügyelet....azért ez fullra nem az mint amit a kérdező írt...és igen a 3 hónaposon van a hangsúly nem azon hogy hogy mert a gyerek 3 éves kora előtt egyáltalán kimozdulni otthonról. Sikeresen ugrott a témára néhány anyuka aki visszament dolgozni előbb mint ahogy a gyerek 2 lett volna, de olyan egy sics aki azt írta volna hogy még fél éves se volt (vagy akár 1 éves) a baba.
Azt most hagyjuk hogy a kérdező stílusával, hangvételével vagy az ő életével egyetértünk e, ezt vegyük már le a puszta tartalomról és csak a tényeket nézzük már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!