Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi vihet rá egy friss anyukát,...

Mi vihet rá egy friss anyukát, hogy elmenjen dolgozni hamar, otthon hagyva a 3hónapos gyerekét?

Figyelt kérdés

ismerősöm.

Ledöbbentett.

Ennyire sz.r világbanélünk? Hát én nem tudom,mi egy fizetésből3 GYESből vagyunk meg 4-en,rengeteg hitellel,túlváltuk magunkat,mi tagadás...albérletben!

Én inkább meghúzom a nadrágom szíját,mint otthon hagyjak egy ilyen picike gyermeket.

ti mit gondoltok?

2012. szept. 26. 15:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
74%
Az fel sem merül, hogy esetleg nem volt bejelentve a munkahelyén, ezért legfeljebb GYES-t kaphat, amiből még éhen halni sem lehet rendesen ?! "Okos!"
2012. szept. 26. 17:56
 52/73 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a kérdést elrettentő példaként kellene mutogatni felméréseknél. Amíg a játszitéren megy a sok puss-muss, h "nézd már 6 hónapos a gyereke és visszamegy dolgozni" itt majnem mki egy szívvel, egy lélekkel kiáll a hányatott sorsú anyák mellett, akiknek MUSZÁJ visszamenni dolgozni, ha 3 hónapos a baba. Slussz-passz. Aki mást ír, ki kell oktatni, h hü.le, minek válaszol a kérdésre, mit akar itt? Én nem az vagyok, aki mindig a többséggel tart. Nekem van szabad véleményem, és le is írom.

Itt az a frusztráció, h sokmindenki magára veszi (személyesen vagy más miatt ) h sz.ranya az, aki visszamegy a kicsi mellől dolizni. Akkor van egy hangadó, aki hergeli a többieket, azok meg csak írnak, csak írnak.....Nem is értitek, mire világít rá a másik,- esetleg. 3 hónapos!!! Még annak idején a gyed, gyes előtt is fél éves korig lehettek otthon az anyák. Mert volt ilyen is, bizony. Aki visszamegy dolizni kisgyerek mellől nem rossz anya, nem kell ennyire feltornyozni az indulatokat, de nem mindegy, h 3 hónapos, vagy pl. 1 éves mellől megy vissza. Csak ennyi a lényeg.

2012. szept. 26. 18:09
 53/73 anonim ***** válasza:
75%

Számomra fura, hogy mindenki ennyire természetesnek veszi, hogy egy 3 hós babát otthagy az anyja, pláne úgy, hogy egész héten nem látja. Ez szerintetek tényleg teljesen normális? Az, hogy külföldön meddig lehet otthon az anya, azt nem kéne belevenni, mert most egy olyan anyáról van szó, akinek meg volt adva a lehetőség, hogy 3 évig otthon lehessen. Lehet, hogyha külföldön is meg lenne a lehetőség -sőt, szinte biztos - senki nem rohanna vissza a pár hónapos baba mellől.

Aki meg a fodrászokat hozta fel. Az én fodrászom is visszament a kisfia 9 hós korába, mert a társa is terhes lett és elment szülni, de azt mondta, ha nem így lett volna 2 éves koráig otthon maradt volna, és nagyon megbánta.

2012. szept. 26. 18:13
 54/73 anonim ***** válasza:
Mindenkire lehet valamiért mutogatni mint ahogy a kérdezőre is, mindenki magával foglalkozzon aztán nincs probléma.
2012. szept. 26. 18:14
 55/73 anonim ***** válasza:
55%

Senki nem írta, hogy természetes.

Csak leírtunk pár példát, hogy miért lehet, erre a kérdező meg felmagasztalta magát hogy ő milyen f.szaanyu, mert ugyan nélkülöznek a gyerekei, de ő legalább rájuk hivatkozva otthon verheti még a seggét munka helyett.

2012. szept. 26. 18:18
 56/73 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azokhoz szólnék, akik azzal jöttek: mindenki a maga dolgával foglalkozzon, ne beszéljen ki másokat. Nos, ha ezt a kijelentést szigorúan vesszük, akkor pl. a családi kapcsolatokban lévő kérdések legalább feléhez ezt nyugodtan odaírhatjuk. Hányan szidják anyóst, sógornőt, a szomszédot, az ismerőst, érdekes, ott elvétve sem igen látok ilyen visszavágást, ha mégis, leszavazzák.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: igazából máshogy nézne ki a szitu, ha az anyuka részmunkaidőben lenne egy kocsmában (mivel írja a kérdező, hogy pultosként dolgozik a nő). De úgy, hogy heti 1-2 nap látja, nagyon durva. Ha muszáj neki dolgozni, ha nem, ez borzasztóan hangzik. Nem gondolom, hogy pultosnak/pincérnek olyan nehéz lenne később elhelyezkednie, mivel az egyik leggyakoribb álláslehetőség, amivel az újságban találkozom. Nem véletlen: nem álommeló, nem is fizetik jól meg, gyakran cserélődik a munkaerő. És nehezen hiszem el, hogy csak olyan messze tud ilyen állást találni, hogy hetente tudjon hazajárni. Vagy külföldön dolgozik? Mert egyébként ilyen melóért nem kell messzire utazni, az fix.

2012. szept. 26. 18:26
 57/73 anonim ***** válasza:
Én anyós kérdésben is szoktam írni, hogy ha túlreagálják.
2012. szept. 26. 18:33
 58/73 anonim ***** válasza:

Ha nekem konfliktusom van a sógornőmmel, anyósommal az engem érint.

Ha látatlanba ítélkezek valaki felett akit nem is ismerek, az kicsit más.

2012. szept. 26. 18:41
 59/73 anonim ***** válasza:
64%

Oké, konkrétan senki nem írta le, de a válaszokból az jön le, aki viszont azt írta, hogy nem kéne egy 3 hónapos babát otthagyni, az le lett pontozva, a kédező is milyen anya, mert otthon van a gyerekével.

Én is itthon vagyok a kislányommal. Mielőtt szültem, tudtam, hogy mennyi pénzünk lesz, mennyit fogok kapni. De az, hogy csak olyan helyre tud elmenni az anya dolgozni, ahol nem látja a gyerekét egész héten, ennek ellenére is azt írjátok, hogy előfordul ilyen, külföldön ennyi időt maradhatnak otthon, nem tudhatjuk, hogy miért ment vissza dolgozni, stb. az eléggé furcsa számomra.

2012. szept. 26. 18:43
 60/73 anonim ***** válasza:
40%
Jó persze akkor fröcsköljük az anyát mert dolgozik. Komolyan azért nem kell átesni a ló túloldalára. Nem bántalmazza, veri, éhezteti a gyerekét, így semmi közünk hozzá mikkor mit tesz.
2012. szept. 26. 18:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!