Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A lányom drogozik, mit tegyek?

A lányom drogozik, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kétségbe vagyok esve...
2012. szept. 1. 17:45
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
93%
akinek drogtól már sebes a karja, és 17 éves iskolás leány kereset nélkül, ilyen stádiumban már a fél lakást eladja... az már nagyon A végső stádium lenne, és nem is az lenne a kérdés, hogy drogozik-e, hanem hogy életben fog-e maradni?
2012. szept. 1. 18:20
 22/33 anonim ***** válasza:
19. persze, mert minden drogos fiatal a zsebpénzéből vesz kábítószert. ha nem kap annyi zsebpénzt, nem is kezd el drogozni :)
2012. szept. 1. 18:22
 23/33 anonim ***** válasza:

hát azért... ha már szúrná magát ahhoz nem kevés pénz kell .. csak elmondom..

akkor más kép fogalmazok.. szerezhetett annyi pénzt hogy

drogokat tudjon venni ?

2012. szept. 1. 18:25
 24/33 anonim ***** válasza:
46%
szerintem nem egymás hozzászólásait kéne fikázni, mert attól a felvetődött problémához nem jut közelebb az aki segítséget kért. mindenki hozzászólásába bele lehetne kötni, tudod, a nyuszikás vicc, ha van sapka rajta azért, ha nincs azért... ha meg egy unatkozó tini tette fel poénból a kérdést így jártunk. ha pedig tényleg egy aggódó anyuka, akkor segíteni próbáljunk már neki, ha vesszük a fáradtságot, hogy reagálunk egy kérdésre. aki ilyen okosan ki tudja forgatni másnak a hozzászólását menjen válassza inkább a jogi pályát, bőven gyakorolhatja eme képességét. ez pedig nem erről szól.
2012. szept. 1. 18:27
 25/33 anonim ***** válasza:
34%
Beszélned kell vele. Ne hagyd magad lerázni. Otthon lakik, a te kenyeredet eszi, igenis tartozik az őszinteséggel. Azt derítsd ki, hogy alkalmi drogfogyasztó vagy rendszeresen használja. Csak buliban vagy egyedül is. Mit érez akkor, ha nem jut hozzá. Ezen nagyon sok múlik. Ha még nem függő, akkor sürgősen forduljatok egy tanácsadó szolgálathoz, amíg nem késő. Sok ilyen van. Az a jó, hogy az ilyen szervezetek nem jelentik fel az embert. Ha már függő, akkor sokkal nehezebb a helyzet. Akkor már senki kedvéért nem fogja abbahagyni, a tiédért sem. Függő emberek rehabilitációját csak akkor vállalják el a szakemberek, ha a beteg saját maga akar leszokni, mert amíg a drogos maga nem döbben rá saját függő mivoltára, és nem undorodik meg magától, addig reménytelen. Tudom, hogy ez így keményen hangzik, de sajnos így van. Reméljük nem tar még itt. Fejezd ki felé, hogy nagyon szereted, és bármit fog neked elmesélni ez a szeretet nem változik. Ne szidd, hanem engedd, hogy kibeszélje magát. Ha olyat mond, ami fáj, ne mond, hogy nincs igaza, ő így élte meg.
2012. szept. 1. 18:31
 26/33 A kérdező kommentje:

A gyerektartás, ami 45ezer forint, minden hónapban az ő számlájára megy. Így lett megbeszélve, az a lányé. Hogy mire költi, nem tudom. Most nincs itthon, de ha hazajön, biztosan beszélni fogok vele.

A tablettákon semmi nincs. Simán fehérek. A szobájában voltam, koszos ruhákat szedtem össze, a táska meg a székére volt feltéve. Belenéztem és az egyik kis szebszerűségében találtam meg, nem volt beletéve semmibe.

2012. szept. 1. 18:46
 27/33 anonim ***** válasza:
45%

Szeretnék gratulálni! Egy 17 éves taknyos kölöknek, aki még nem ismeri a pénz értékét 45 rugót adtok a kezébe? És még nem is nézitek hogy mire költi?

Felelős szülők 2012! És csodálkozni fog, ha netán kiderül hogy drog!

2012. szept. 1. 18:50
 28/33 anonim ***** válasza:
29%
45 000 ft ból már nem kis adag jön ki szóval...
2012. szept. 1. 18:52
 29/33 anonim ***** válasza:
valószínüleg a pénz átutalásának sorsa bírósági döntés megegyezés alapján született. ha ebben állapodtak meg (gondolom válás után) akkor annak oda kell menni. tényleg nem felelősségteljes ekkora összeget olyan kézbe adni, aki még nem ismeri a pénz értékét, ,mi az megdolgozni érte és ennek tükrében beosztani. inkább itt az a kérdés, hogyan tudsz hozzá közeledni ebben a kínos kérdésben. a kommunikáción múlik minden. nem mindegy hogyan deríted ki, miért nincsen jól a lányod, mi bántja a lelkét. 17 évesen írtó sérülékenyek a tinik. az én anyukám engem is betalált 16 éves koromban, igaz nem kábítószerrel... de nem jól közelítette meg a dolgot, és lelkileg hatalmas sebet okozott nekem. nagyon át kell gondolnod mit és hogyan fogsz lépni. mennyire ismered a lányod lelkivilágát? szokott magáról beszélni veled? az érzéseiről, gondolatairól? mi az ami nyomasztja? mik a félelmei? mitől van rossz kedve? mi az ami mosolyt csal az arcára? bízik benned, vagy inkább sumákol és kitér a kérdések elől? első lépésként a bizalmába kell férkőzni, ha ez nincsen még meg, hogy tudja nem kell félnie tőled, érezze rajtad a segítő szándékot. nem szabad egyből elvonóval, rendőrökkel, sötét jövőképpel hadonászni, mert az a legegyszerűbb módja a számonkérésnek és egyben a legbutább is. szinte észre se vegye, hogy ápolod a lelkét. máris meg fogod őt ismerni, és később kiderülhet a kérdésedre is a válasz. de akkor itt ezek szerint nem is ez a legnagyobb probléma, hogy drogozik, mert azt már valami okozta. mélyebbre kell ásni, hogy miért nyúlt a drogokhoz, ha ténylegesen drogozik? mi az ami kiváltja a rossz hangulatát? a gyerektartás szóból nekem beugrott sok minden, nem ítélkezem, távol áll tőlem, de az elvált szülők gyermekei mindig sérülékenyebbek. a gyógyír mindenre a szeretet. tudom, ez most kozsós volt, de amióta ember az ember, ez a recept működik. szánj rá időd, és ha tényleg fontos neked és segíteni szeretnél neki, ismerd meg, engedd közel magadhoz és fordítva, akkor leszel képes igazán, tartósan segíteni neki!
2012. szept. 1. 19:06
 30/33 anonim ***** válasza:
9%
.
2012. szept. 1. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!