Előbb értelmezzétek a kérdést. Anyukák akik dohányoztak! Terhesség alatt, volt valami komplikáció? Milyen paraméterekkel mennyi időre született a babátok? Lett később abból valami baj, hogy nem tudtátok letenni a cigit?
Fura, hogy ennyire kiakadtál. Szomorú, hogy az utolsó harmadban vagy, mégsem volt annyi önuralmad, hogy ne cigizz.
Ha a gyermeked egész életében egy fújókával fog élni, mert asztmás lesz, akkor hogy fogod magad érezni? Nem fogod sajnálni amit tettél? A babádnak az utolsó harmadban fejlődik a legtöbbet a tüdeje, legalább most hagyd abba!
Ha pedig már a karjaidban tartod a picit, és a szemedbe néz, csak annyit tegyél meg, hogy bocsánatot kérsz tőle!
Ja, és kedves kérdező, igen ezt feltételeztem, hogy ezek a kismamák nem tudják, hogy mekkorát ártanak a babájuknak a dohányzással (orvosilag, tudományosan alátámasztott tény, nem én szoptam az ujjamból), mivel, akkor talán megerőltetnék magukat, ha magukért nem is, akkor az imádott gyermekükért. Én a feltétel nélküli szeretetet és felelősségvállalást így értelmezem. Nem a szavakban rejlik a szeretet, vagy a legdrágább babakocsiban, hanem abban, hogy bármit megteszel az ő egészsége érdekében.
Ha önmagadért nem is tudsz leszokni, a gyermekedért megtehetnéd.
Szia!
Szülés előtt másfél hónapot kórházban töltöttem. Terhesosztályon feküdtem. Mindig volt bent 4-5 dohányos kismama. Infúziós kúrát kaptak, mert a dohányzás miatt beszűkült a placenta erei, így nem kapott a babájuk elég vért,tápanyagot. Értágító, és keringés javító gyógyszereket kaptak. A babáik kisebbek voltak az átlagnál, és volt olyan is akinél korábban megindult a szülés. Beszélgettem egy-kettővel, ők is azt mondták, hogy csak pár szálat szívnak naponta, és hogy nem tudnak lemondani a cigiről. Szóval én találkoztam olyanokkal akinél bajt okozott a dohányzás, úgyhogy valóban létezik ez a probléma.
Sajnos nem bírom megállni, hogy ne írjam le mit éreztem amikor láttam, hogy a kismama közvetlenül infúzió után lemegy rágyújtani. Én (és még sok más anyuka az osztályon) naponta imádkoztam, hogy egészségesen szülessen meg a kisbabám, az életemről is lemondtam volna, csak ő rendben legyen. Ezek az anyukák pedig mérgezték, nyírták a babájukat a saját élvezetük érdekében. A megvetés, és gyűlölet enyhe kifejezés, undort, hányingert, haragot, utálatot éreztem!
Dohányoztam. Én anno kértem a Páromat,aki viszont nem dohányzott,hogy kérje meg,tegyem le,mert ha nem kéri,nem teszem le. Nekem akkor egy ok kellett,mert valahol le akartam tenni,de függő lettem. A Párom nem kérte,mert "én így is szeretlek!"
Aki nem dohányzik,aki nem tudja milyen egy dolog függőjévé válni,az nem is tudja milyen egy ilyen betegségből kigyógyulni! Ezt kérem a nem dohányosokat,illetve a gyermekáldásért sikertelenül próbálkozó hölgyeket,vegyék figyelembe. Nem szabad ítélkezni!
Hogy esne pl akinek nem sikerült még össze hoznia a babát,az,ha hozzád vágnák,hogy "nincs gyereked! Legyen!!" Nem is olyan egyszerű össze hozni,ugye?
Akinek sikerült leszoknia a baba érdekében cigarettáról,alkoholról,drogokról,azok mind hősöknek tekintendők valamilyen szinten!
Akinek valamiért nem sikerült leszokni a cigiről-a többi elég durva eset!- azok sem vesztesek!!
És nem kell lehurrogni a Kérdezőt azért,mert elrettentő példa nélkül nem tud leszokni a cigiről!! Segíteni kell,nem bántani azt,aki segítséget kért!! Ti ezt a segítség kérést nem látjátok,mert nem tudtok a sorok közt olvasni! Van ilyen,nem hibáztatok ezért senkit!! Azért viszont igen-igen lenézek itt sok embert,mert ilyen iszonyat tuskó módon viselkedett!! Ha a Kérdező előttetek állna,akkor is így neki estetek volna??
Kedves Kérdező! Ha szeretnél leszokni,fordulj a háziorvosodhoz,vagy a védőnődhöz,Ők tudják mivel lehet próbálkozni ilyenkor!!!
Sok sikert és boldog babavárást,egészséges kisbabát!! :-)
Üdv: 3lányos,9hkm
28-as! Én is dohányoztam, de letettem, amikor tervben volt a baba! Pusztán akaraterő kell hozzá, semmi más!
Kérdező! Az utolsó harmadban vagy, végigpöfékelted a terhességet, holott tudtad jól, hogy ártalmas! És nagyon úgy tűnik, hogy nem is akarod letenni. Elborzasztó példákat akarsz? Francokat, az ilyen embernek semmi nem segít, mert saját maga mindig sokkal fontosabb lesz mint bárki más, beleértve a saját gyerekét.
Visszataszító már maga a kérdés feltevése is, a személyiségedről nem is beszélve.
A babádnak jó egészséget kívánok, imádkozom, hogy a felelőtlenséged ellenére ne legyen baja!
Kedves 29-es!
Ennyire különböznek az emberek!! Ő nem tudta letenni,Te le tudtad.
Te pontoztál-legalább is gondolom Te voltál- én nem pontoztam.
Lehet késő a segély kiáltás,lehet későn ismerte fel,hogy a cigaretta az Ő babájában is kárt tehetett,de akkor is segítséget kért- én így látom! Ha komolyan le akar szokni a kérdező,akkor felkeresi a házi orvosát,vagy megkérdezi a védőnőjét,hogy hova kell menni!
És én azt mondom,hogy inkább a cigaretta,mint az alkohol és a drog!
A kérdésre pedig nem nehéz válaszolni! Kordában tartani az indulatokat... na az,már feladat!! (gondolok itt azon emberkékre,akik lehurrogták a kérdezőt,ahelyett,hogy szimplán csak válaszoltak volna.Az is igaz,hogy ezekre a nem válaszokra elég rosszul reagált a kérdező!)
Arra kérek Mindenkit,legyünk elég kulturáltak,és ne essünk neki senkinek azért,mert máshogy gondolja! A jelent,jövőt kell nézni,nem a múltat! Rossz döntések mindig is voltak,mindig is lesznek! Ezt nem fogja senki kiküszöbölni azzal,ha olyanért szakálnak az emberek valakit,aki tudja,hogy hibát követett el,és tenni akar ellene. Persze,hogy tényleg akar e tenni ellene jelen esetben a kérdező,azt csak Ő tudja! De ha tényleg le akarja tenni a cigarettát,akkor a megfelelő embertől kér segítséget!
Legyen szép napod!! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!