Előbb értelmezzétek a kérdést. Anyukák akik dohányoztak! Terhesség alatt, volt valami komplikáció? Milyen paraméterekkel mennyi időre született a babátok? Lett később abból valami baj, hogy nem tudtátok letenni a cigit?
Nálam érdekes volt a dolog, mert az volt a legelső terhességi tünetem a menstruáció mellett, hogy rá sem bírtam nézni a cigire, nemhogy beleszívni. Igaz nem is voltam egy nagy dohányos, (néha cigiztem) de a terhességem kezdetekor meg pláne nem. Már 8 hónapja megszületett a babám azóta sem szívtam el egyetlen szálat sem. Nem kívánom egyáltalán. Sőt, utálom. :D
Ismerek olyat aki végig dohányozta a terhességét, eddig még úgy tűnik, hogy ép bőrrel megúszta a gyerek. (Lekopogom).
Szerintem aki szereti a gyermekét az megembereli magát erre a 9 hónapra, ha tovább nem is.
Bocs hogy válaszolok!! Nekem is az első-és egyetlen terhességi tünetem volt anno a menstruáció elmaradása mellett,hogy nem kívántam tovább a cigit.
Ismerek olyanokat,akik végig dohányozták a terhességet. Egy biztos. A dohányzás miatt kevesebb tápanyag jut el a babóhoz,minek következtében kisebb súllyal születik,mint egyébként.
Hogy a dohányzás miatt van e azt nem tudom,de Sógornőm lánya allergiás. Egyébként kutya baja a lánynak,az anyjától örökölte a rossz látását,de amúgy semmi baja,Ő már 13-14 éves lassan.
Egy óvodai anyuka is dohányzott végig a terhessége alatt,Ő egész kicsi,3kg alatti babát szült,de a születés után hamar behozta a lemaradást... igazi kis vasgyúró!- ami érdekes,hogy bár az 1. terhesség óta én sem dohányzom,a 2. lányom nekem is igen kis súllyal született,a lepény nagyon ramaty állapotban volt,pedig nem dohányoztam,és Ő is igen hamar behozta a lemaradást!
Ha megengedsz egy tanácsot: Ha nem tudod letenni,legalább csökkentsd a mennyiségét,amennyire csak tudod!!
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)
Üdv: 3 lányos,9hkm
nem haragszom,hogy írtatok,mert normális választ kaptam nem pedig beszólást stb. Végül is írtatok példákat. Ismeretségi körömben nekem is több ilyen ismerősöm van aki dohányzott és semmi baja nem lett egyik babának sem.Nagyobb korukban se.És olyan is van aki 34 hetesen szült pedig nem dohányzott és olyan is akinek 3 kg alatt volt a babója és nem cigizett vagy pl betegen született a kicsije.
Igen dohányzom napi 3-4 szálat és mindig lelkismeret furdalásom van és utálom ezért magam. Sokszor próbáltam leszokni ,de nem sikerült. Talán könnyebb lenne,ha lenne a környezetembe olyan akinek e miatt a babája beteg lett ,mert az megrémisztene és más hibájából tanulnék ,mint eddig az életemben.
Tudod, hogy nem helyes amit teszel, legalább tudatában vagy! Van, aki csak legyint egyet.
Én 9hetes terhes vagyok. Kb.a 4.héten tudtam meg, hogy baba van, még 2napig cigiztem, elszívtam, amim volt itthon. Utána letettem, rá 2hétre rájöttem, hogy nekem ez nem megy, rágyújtottam, de általában csak minden másnap max.2szálat vagy egyet.
Ez így ment 2hétig, amikor eldöntöttem, júl.1-től leteszem, nem végleg, de az életemből azt a szerencsétlen maradék 7hónapot már csak kitudom bírni a gyermekemért! Azóta nem szívtam egyet sem. Most nagyon elhatároztam, remélem sikerülni fog. Ha kezdek elgyengülni, a neten keresek 9hetes uh képeket, és amikor meglátom, hogy már mennyit nőtt ekkora egy kis élet, eszembe sem jut rágyújtani.
Az én ismerősömnek amúgy asztmás lett a kisfia a cigizés miatt. Elég rossz nézni, amikor egy gyerek fuldoklik, és mindezt a saját édesanyja okozta. Nem alapozhatsz arra, hogy nem ismersz beteg gyereket dohányos anyától. Sajnos az élet kiszámíthatatlan, nemtudhatod neked milyen lapokat oszt.
Sok egészséget nektek!
Kedves Utolsó Válaszadó!!
Ha megfogadsz egy tanácsot: ha már erre a 31 hétre meg tudod állni,akkor próbáld meg megállni a szoptatás végéig,vagy legalább is az első 3-4 hónapra,mert ha dohányzol és a babád szopizik,akkor a tejen keresztül a káros anyagok átmennek,plusz hasfájás is előfordulhat! Ha ezzel párosul a kávé ivászat- én amíg dohányoztam,literszámra ittam a kávét- akkor az rátesz egy lapáttal szintén a hasfájásra és a nemalvásra,ami Téged is nagyon ki fog meríteni,és ettől még több kávét iszol,még többet dohányzol,esetleg a tejed rovására is mehet!!
Ezért lenne jó,ha már ezt a 31 hetet kibírod cigi nélkül,akkor az első pár hónapban is jó lenne hanyagolni,vagy legalább is vissza szorítva,a lehető legkevesebbet szívni!
Boldog babavárást Neked és egészséges kisbabát!! :-)
Üdv: 3 lányos,9hkm :-)
"Igen dohányzom napi 3-4 szálat és mindig lelkismeret furdalásom van és utálom ezért magam." --> NEM ELÉGGÉ!
Én igenis elítélek mindenkit, aki nem képes lemondani ennyiről sem a saját gyermeke kedvéért! Nem olyan nehéz elképzelni, hogy mit jelent az oxigénhiány és hogy az érszűkítő cigi mit okoz a placenta ereiben! Nem nehéz elképzelni annak, aki törődik azzal, mit ad át a saját gyerekének! Dohányoztam, leszoktam. Inzulinrezisztenciám derült ki, cukrot és lisztet sem eszem, (aki tartja a kezelést, tudja, mennyi lemondást kíván az embertől), és biztosan állíthatom, hogy még százszor ennyit megtennék érte! Felháborít, hogy ide írsz kérdést ahelyett, hogy fognád a cigit és lehúznád a slozin örökre! Ne mentegesd magad, és ne keress példákat és ellenpéldákat. Nem azt kell felmérni, hány gyermeknek lett szerencséje, és mennyinek nem! Az a fontos, hogy TE MIT ADSZ A PICIDNEK! Ha pedig le akarod tenni, le tudod tenni, csak önuralom kérdése! Ennyire nem lehetsz gyenge, maholnap anya leszel! SZEDD ÖSSZE MAGAD!
A tapasztalataim szerint a legtöbb dohányos kismama nem a cigi számlájára írja, ha terhességgel vagy a babával gondok vannak. Ha gyanakszik is, nem terjeszti a dolgot.
Több dohányos anyukát ismerek. Az egyik keményen túlhordta a kisfiát, aki nagy méretekkel is született. A szoptatás alatt is szívta. Nem tudom emiatt e, de a gyerek rendesen el van maradva a kortársaitól mind mozgás, mint értelmi fejlődésben. Majd 2 éves volt mire elindult, akkor is azért, mert eröltették. Lassan 2 és fél éves, de kb 4-5 érthetőbb szót használ, a többi halandzsa. Azon kívül rettenetesen agresszív, és az átlagnál 10x hisztisebb.
Lehet, hogy nincs köze a dohányzáshoz, de lehet, hogy igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!