Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy utcán felpofozta az anya...

Egy utcán felpofozta az anya a 3 év körüli gyerekét, és majdnem elsírtam magam. Hogy tehet ilyet egy anya?

Figyelt kérdés

Képzeljétek, sétáltam ma Siófokon, és egy anya az utcán akkora pofont adott a 3 év körüli fiának, hogy a kisfiú olyan keservesen elkezdett sírni...

a nő látván, hogy látják egypáran a jelenetet, elkezdett magyarázkodni, hogy neked nincs jogod anyát megütni, bántani, megértetted? azonnal kérj tőlem bocsánatot.

Mi elhaladtunk mellettük, de a szívem szakadt meg, eszembe jutott, hogy én is párszor türelmetlenebb vagyok a gyerekeimmel, 9 hónapos terhes vagyok.

tudom, hogy nem könnyű néha, de ez az eset rádöbbentett, hogy szegény gyermekek lelke annyira sebezhető, legyünk türelmesebbek, megértőbbek.

2012. jún. 8. 14:42
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:

Látom, nem értitek, hogy mit akarok ebből kihozni... tisztelet a kivételnek.

Értelme sincs itt meggyőznöm titeket, megyek inkább a gyerekeimért az oviba...

2012. jún. 8. 15:22
 22/51 A kérdező kommentje:

3

6

9

11

18-as válaszadóknak köszönöm a válaszokat!

Ők megértették mit is gondolok erről az egészről.

Minden jót nektek!

2012. jún. 8. 15:24
 23/51 anonim ***** válasza:
100%
Mit akarsz belőle kihozni? Hogy ítélkezzen mindenki egy kiragadott momentum miatt? Hát jó. Első pillanatban én is biztosan rosszallóan néznék és magamban elhordanám mindennek anyukát. Aztán pár perccel később felötlene bennem néhány alakítás, amit a gyerekem már előadott és el is szégyellném magam az ítélkezésem miatt. Én ugyan életemben nem ütöttem meg a gyerekemet, nem is tervezem, de lehet, hogy valamikor nálam is el fog szakadni a cérna. Egyébként nem helyeslem a verést, mint nevelési módszert
2012. jún. 8. 15:26
 24/51 anonim ***** válasza:
24%

Tudod kérdező: mindig az a lényeg, hogy a kérdezőt állítsák be hülyének... Ha azt kérdezted volna, hogy: "idegesített a gyerekem és felpofoztam, hogy ne rinyáljon már. Erre a szembejövő Anyuka fura fejet vágott, mintha még sírt is volna. Nem értem mi ezzel a probléma, én néha bizony odacsapok. Ti is pofozzátok néha a gyereketek?" Akkor egész más válaszokat kapnál. Megkockáztatom: elküldtek volna a jó büdös...-ba

Mindenben csak azt keresik, hogy hol lehet belekötni. (szintúgy tisztelet a kivételnek)

2012. jún. 8. 15:27
 25/51 A kérdező kommentje:
Tudom, én vagyok az ítélkező. Én amúgy csak a gyermek érzékeny kis lelkét sajnáltam.
2012. jún. 8. 15:29
 26/51 anonim ***** válasza:
86%

Igen, ítélkezel, mert nem töltöttél velük csak néhány percet. Lehet hogy egyébként egy mintaanya, aki akkor ütötte meg először és utoljára a gyerekét.

Persze ha azt láttad volna, hogy gügyög a kicsihez, már mindjárt nem lenne gond. Képzeld, voltam már egyszer tanúja, ahogy mintaanyu gügyögve olyan mocskos módon beszélt a kisgyerekkel, hogy még a lélegzetem is elakadt.

2012. jún. 8. 15:32
 27/51 anonim ***** válasza:
84%

Igen. A gyereket nem szabad megütni, hanem csak szeretni kell s MINDENT megadni neki, ha valami nem tetszik akkor meg minden esetben türelmesen szép szóval leszerelni. Ezek az ideális paradicsomi körülmények. De ha a többi válaszoló nem tündérországban él, és vannak rossz napjai, akkor sem kéne elítélni.

Kaptam én is pofont, nem kicsit. Fakanállal is. És nem lettem sem lelki sérült, sem nem gondolom hogy kegyetlen szüleim voltak/vannak. Inkább gondolom, hogy a nevelés a határozottságról szól, és a mai elcukormázasodott nevelési tanácsok helyett sokszor üdvösebb egy jókor adott pofon jó helyen jó időben. Nem hiszem hogy nadrág szíjjal verné otthon az anyuka a 3 éves gyerekét vagy bármi kegyetlenséget művelne vele... nem lehet hogy rosz napja volt?

Te még sose találkoztál elviselhetetlen, elkényeztetett gyerekkel? Akit a szülei kapattak el?

Tudod hogy milyen hüle gyerekek jönnek ma ki az iskolákból? Milyenek a mai tini lányok? ÉS nem azért olyanok mert az anyjuk 3 évesen felpofozta Siófokon. Nézem ezeket a fiatalokat, és elképesztőnek tartom hogy mennyire nincsenek megnevelve, látom olykor hogy mennyire lazán fogják őket, nemhogy pofon nincs, hanem a visszap.fázásért sincs semmilyen következmény... igenis meg kell lennie az alá-fölérendeltségi viszonynak, mert anyuka tartozik felelősséggel a 3 éves iránt és nem fordítva... nagy butaság hogy "én a gyerekemnek a barátja akarok lenni..." Ha van egy kutyája az embernek, azt is megneveli, és ahhoz hogy elérje a KÍVÁNT viselkedési formát -pl 3 éves nem üt ráaz anyjára, a kutya nem fut el a gazdi mellől a forgalmas út mellett- olykor szankcionálni kell. Nem sokkal másabb.

De nem kell ezért nyilván nadrág szíjjal sem verni sem a kutyát sem a gyereket. Nem lehetne megülni azt a lovat?

Szélsőség mentesen valahol a cukormáz és a brutalitás között?

Ott van az ismerősünk, most 7 éves a gyerekük. SOSEM ütötték meg, mindig mindent értelmesen szépen elmagyaráztak neki, meg is értette, mégis félre csúszott.. miért van ez? Miért ugráltatja mára az egész családot egy 7 (!) éves és hogy lehet az, hogy ha száj húzás van akkor általában engednek neki. Ez sincs rendben. Vagy, a gyerek lelkivilágának sérülésmentes fejlődése érdekében mindent?

"Egy utcán felpofozta az anya a 3 év körüli gyerekét, és majdnem elsírtam magam. Hogy tehet ilyet egy anya?"

Így. És ezért.

2012. jún. 8. 15:41
 28/51 A kérdező kommentje:
Na, 27-es, neked tuti nincs gyereked, vagy ha van, nagyon keményen neveled, mint egy náci tiszt....
2012. jún. 8. 15:43
 29/51 anonim ***** válasza:
66%
Utolsónál a pont.
2012. jún. 8. 15:43
 30/51 anonim ***** válasza:
62%

"Ott a pont" -micsoda válasz. Meg náci tiszt. Az is.

Nem. Csak tudom hogy milyen gyereket NEM szeretnék. Milyen tinédzsert nem szeretnék belőle faragni. Nem értitek vagy nem akarjátok megérteni. Lehet úgy mondókázni a gyerekkel, hogy közben nem engedem meg neki azt, ami nem tetszik...

2012. jún. 8. 15:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!