Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy utcán felpofozta az anya...

Egy utcán felpofozta az anya a 3 év körüli gyerekét, és majdnem elsírtam magam. Hogy tehet ilyet egy anya?

Figyelt kérdés

Képzeljétek, sétáltam ma Siófokon, és egy anya az utcán akkora pofont adott a 3 év körüli fiának, hogy a kisfiú olyan keservesen elkezdett sírni...

a nő látván, hogy látják egypáran a jelenetet, elkezdett magyarázkodni, hogy neked nincs jogod anyát megütni, bántani, megértetted? azonnal kérj tőlem bocsánatot.

Mi elhaladtunk mellettük, de a szívem szakadt meg, eszembe jutott, hogy én is párszor türelmetlenebb vagyok a gyerekeimmel, 9 hónapos terhes vagyok.

tudom, hogy nem könnyű néha, de ez az eset rádöbbentett, hogy szegény gyermekek lelke annyira sebezhető, legyünk türelmesebbek, megértőbbek.

2012. jún. 8. 14:42
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
76%
Ezzel csak az a gond, hogy a gyerek meguti az anyat az anya visszapofoz... A gyerek a szulotol tanul es sokszor a szulok olyat varnak el a gyerektol, hogy meg sajat maguk sem tudjak betartani. Ha egy szulo azt szeretne, hogy a gyereke nem usson, csapkodjon ha csalodott vagy duhos stb. akkor a szulo is viselkedjen ugy. Sok szulo kiakad attol, hogy a gyereke ha merges akkor odaut. Miert ne? Hiszen az anya is ut ha neki nem tetszik valami. :( Ez egy ordogi kor.
2012. jún. 8. 14:55
 12/51 anonim ***** válasza:
69%
Hja, nemhogy összepuszilgatta volna cserében, hogy megütötte a saját anyját. Aztán majd kamaszkorában még a kést is belevágja a szüleibe, miért is ne, ha úgysincs következménye..
2012. jún. 8. 14:56
 13/51 anonim ***** válasza:
100%

Ez ítélkezés. Gondolom nem ismered személyesen az anyukát, nem tudod milyen az élete, milyen gondja, baja van, hogy viselkedik a gyereke. Tudod a dobókockának is 6 oldala van, de te sosem látod az összeset egyszerre.

Nekem a gyerekem, amikor kicsi volt, olyan előadást hozott össze egyszer az élelmiszerbolt előtt, hogy szerintem azóta is emlegetik. Sírt, zokogott, hogy ő nagyon éhes, anya nem ad enni. Ott álltak körben az emberek és szidtak, hogy micsoda anya vagyok, hogy éheztetem a gyereket. Aztán egy nénike adott neki egy kiflit. A gyerekem földhöz vágta és ordította, hogy neki Kindertojás kell. Na, onnantól már nem voltam gonosz anyuka...

2012. jún. 8. 14:56
 14/51 A kérdező kommentje:

Igen? És ha az anyukának bármilyen égbekiáltó gondja baja is van, ARRÓL AZ A SZERENCSÉTLEN KISGYEREK TEHET????

Miért a gyerekeken csattan az ostor, mert anyuka ideges...

2012. jún. 8. 15:05
 15/51 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk is előfordult.Az anyukáméknál voltunk,és a telefonomat akarta elvenni az asztalról,odébb toltam és mondtam,hogy nem játék nem szabad,erre olyan fülest kaptam a gyerekemtől,hogy csak lestem.Ő meg visszakézből kapta a párját.Anyu nem szólt egy szót sem és mondam neki,hogy ebbe nincs mit bele magyarázni.Nem én ütöttem őt,először is ösztönös védelmi dolog ez,még akkor is,ha a gyermekünkől van szó,akkor is,ha kicsi,és nem bántott a dolog.Mert,majd ha ő lesz 30 én meg 50 ,akkor is ha valamit nem engedek,nyugodtan megüthet mert a gyerekem?Nem vagyunk állatok.A dühünket csalódásunkat nem verekedéssel fejezzük ki.Én nem ütöm,ő se üssön engem.Ha meg megvédem magam IGEN megvédem magam,akkor már türelmetlen vagyok és rossz anya?
2012. jún. 8. 15:07
 16/51 anonim ***** válasza:
87%
Hidd el, lehet még olyan dolog az életedben, ami után te is ütni fogsz.
2012. jún. 8. 15:10
 17/51 A kérdező kommentje:

3 éves gyereket?

a nyílt utcán?

pofon?

Remélem, nem. Amúgy el is vehetik tőle a gyereket.

2012. jún. 8. 15:13
 18/51 anonim ***** válasza:
34%
Én a válaszokon is meg vagyok döbbenve. Többen ezt normálisnak tartják, vagy tudnak olyan szituációt, amikor ez normális. Számomra nagyon nem. Valószínűleg én is küszködtem volna a könnyeimmel, ha látom ezt
2012. jún. 8. 15:15
 19/51 anonim ***** válasza:
77%
És mi ebben a HÚHA? Én is kaptam nem egyszer fenekest, meg pofont is (mikor megérdemeltem), nyílván nem vertek, hanem neveltek. Ráfér a gyerekekre. Továbbá sikerült egészségesen felnőnöm. Az hogy megüti az anyja a gyerekét, nem azt jelenti hogy egy arrogáns, horrorisztikus anyuka. Ez van :)
2012. jún. 8. 15:15
 20/51 anonim ***** válasza:
84%

A 3 éves, az már nem csecsemő. Akkora gyereknek már bizony ismernie kell a szabályokat, vagy legalábbis a fő szabályokat, mint pl anyámat nem ütöm meg. A nyílt utcán való felpofozásról meg annyit, hogy attól, hogy idegenek látják, még nem lesz valaki más ember, ha úgy érzi, hogy ütnie kell, akkor ütni fog. Mellesleg ez jobb, mint amikor valaki kifelé a tündér, hibátlan anya, otthon meg a kibírhatatlan fúria.

Elvenni pedig egy pofonért nem fognak senkitől egy gyereket. A gyermekbántalmazás és a pofon köszönő viszonyban sincs egymással.

2012. jún. 8. 15:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!