Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyet értesz azzal, hogy...

Egyet értesz azzal, hogy "Anya vagyok, nem rabszolga"?

Figyelt kérdés
2012. máj. 17. 09:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
71%
Igen, bár én ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy "anya vagyok, nem pincérnő" :) Legalább is a fiamat néha erről fel kell világosítanom, de kezdi megérteni, hogy nem a személyzet vagyok :)
2012. máj. 17. 09:46
 2/15 anonim ***** válasza:
69%
Egyetértek. Mikor kicsi volt a gyerekünk, az elején szívesen kiszolgáltam a férjemet, elé tettem a kaját este, meg az innivalót, koszos tányért természetesen nem mosta el maga után, ruháját elpakoltam utána, koszos zokni landol a földön, stb. Mikor észrevettem, hogy ez kezd természetessé válni a számára, akkor felvilágosítottam t arrról, hogy attól még, hogy itthon vagyok, nem abból állok kiegész nap, hogy felkelek délben, aztán meg kinomban azt se tudom mit kezdjek magammal. anem bizony elég kemény meló az is, hogy a gyereket ellátni, közben mosni, főzni, takarítani, stb. 1-2 szombati napot odaadtam neki, hogy csak a gyerekre koncentráljon, házimunkát nem is kellett semmit csinálnia, de mondta, hogy ő ezt nem csinálná minden nap éveken keresztül. És belátta, hogy én is keményem "melózóm". Azóta is szívesen kiszolgálom őt, ha időm és energiám engedi, de nem rabszolga jelleggel.
2012. máj. 17. 09:56
 3/15 anonim ***** válasza:
69%
Igen. és kiegészíteném azzal a mondást, hogy ettől még nem leszek önző
2012. máj. 17. 10:01
 4/15 anonim ***** válasza:
69%

Tökéletesen!

Nekem nem a férjemet kell kiszolgálni,sőt Ő nem is szereti,mindig azt mondja,neki is a se..-ig ér a keze és egyébként is ő tudja mi és mennyi.Viszont a lassacskán 9 éves lányom...Még egy kenyeret sem hajlandó megkenni,elvárja,hogy én töltsek neki innivalót,szennyesét sem teszi a helyére,a játékokat sem teszi el.Néha kitör belőlem egy két ilyen mondat,és akkor ráuszulok,olyankor csinálja.De másrészt,meg hajlamos vagyok nagyon-nagyon gyerekként tekinteni rá és nem piszkálni,mert kellesz neki még eleget "dolgozni".:)

2012. máj. 17. 10:06
 5/15 anonim ***** válasza:
31%
Igen. Teljesen. Nem azért vagyunk, hogy kiszolgáljuk a kisbabát. Eleinte és később is azért vagyunk mellette, hogy segítsük az egészséges testi és lelki fejlődésben. De nekünk is vannak emberi vágyaink, igényeink, és attól, hogy igyekszünk boldoggá tenni, még nem jelenti, hogy azonnal ugranunk kell, ha a pici (vagy más) szól.
2012. máj. 17. 10:13
 6/15 anonim ***** válasza:
71%

Én még csak most várom az első babánkat. Viszont anno mikor a párommal költöztem össze akkor felvilágosítottam,hogy nem az anyja vagy a bejárónője leszek hanem a párja és igen is segítenie kell. Volt 2-3 nehezebb hónapunk. Zokni,esti boxer a földön, ruhát ott dobom le ahol éri, nem figyelt arra,hogy a munkásruhája a szennyesbe legyen...stb.

De utána angyal lett, néha vannak ilyen balesetek ha fáradtan jön haza, akkor nincs is probléma ebből,mert nálam is megesik.

Magától elmosogat,összepakol,porszívózik. Van amit ő főz meg :) Nekünk nagyon jól bevált, segítjük egymást. A terhesség elején mikor egyfolytában álmos voltam és sokat aludtam akkor is sokat segített és azért se szólt ha úszik a lakás. Ez a baba mellett is működni fog és nem leszek nagyon leterhelve.

Próbálom majd a babát az ideális korban a rendre szoktatni.Kezdve attól amikor már játszik, akkor ha végzett össze kell szedni a játékokat. Bébiszitterkedtem és a keresztgyermekeimmel is működött ez :)

2012. máj. 17. 10:21
 7/15 anonim ***** válasza:
78%
Abszolút!!!
2012. máj. 17. 10:42
 8/15 anonim ***** válasza:
74%
Én máshogy gondolom! Itthon vagyok a gyerekkel, párom dolgozik! Minden ilyesmit szívesen csinálok meg, eszembe se jut szólni, ha fáradtan hazajön a munkából, és mondjuk lerúgja a zokniját. Bedobom a szennyesbe és kész, bevallom, még eszembe se jutott hogy ettől rabszolga lennék. Örömmel látom el mindkettőjüket, nekem a családom a munkám, és amíg nem járok dolgozni, természetes, hogy én csinálom, és nem a párom amikor hazaér a műszakból. A gyereket is kiszolgálom, természetesen főzök, és mosogatok rá, ha már nagyobb lesz, ciki lesz, ha anya rak rendet a szobájában, és majd megcsinálja ő. Nekem természetes, hogy gondoskodom róluk.
2012. máj. 17. 10:47
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
Igen, egyetértek. Attól még, hogy szültem egy gyermeket (akit nyilvánvalóan ki kell szolgálni amíg ő képtelen erre) még én is ember vagyok emberi igényekkel. Természetes, hogy ezután a legtöbb nő életében (az enyémben is) a gyermeke a legfontosabb, őt kell már a magunk igényei elé helyezni, de azért a ló túlsó oldalára sem kell esni. Muszáj néha kikapcsolódni, magunkra gondolni, mert különben megkattannánk és szenvedés lenne az életünk. Én imádom a kisfiamat ő a legjobb dolog az életemben, de szükségem van arra, hogy egy hónapban egyszer kimozduljak a barátnőimmel. Rossz anya vagyok? :D
2012. máj. 17. 10:50
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mit értünk ezalatt.

Én úgy gondolom, jelen pillanatban azért vagyok, hogy kiszolgáljam a kisbabát, hiszen ő még nem képes erre. Természetes, hogy etetem, pelenkázom, vigasztalom, akár erőn felül is, éjjel is, amikor aludni szeretnék, hiszen én vállaltam, és nem azért nyűgösködik, hogy engem idegesítsen. Hacsak lehet, pattanok, amikor hív, sajnos azonban erre nincs mindig lehetőségem, mert van egy 2 éves "nagyfiam" is, akit szintén el kell látni.

Ebből a szempontból, ha úgy tetszik, "rabszolga" vagyok, mert a saját igényeimet, kényelmemet háttérbe kell szorítanom a gyerekek miatt. Ugyanakkor fel kell ismerni, hogy mi a jogos igény, és mi az, amiről le kell szoktatni a gyereket (ez nyilván elsősorban a nagyobbikkal kapcsolatban tényező, a kicsit még nem szoktatom semmire és semmiről), ez nehéz dolog, nem mindig egyszerű.

A férjem kiszolgálása egy másik téma már, nálunk sajnos feszültségforrás is, de itt most nem biztos, hogy ez volt a kérdés.

2012. máj. 17. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!