Kisgyerekesek kontra kutyások?
Nem a méret a lényeg, a kis ölebek is ugyanilyen idegbetegek lehetnek nevelés híján!
Az általad leírt viselkedés tipikus kölyökdolog :D De a gazda dolga a kutyát kimozgatni és megnevelni! Ha nem tanítják meg laza pórázon, más emberek mellett közömbösen elsétálni, akkor soha nem fogja tudni. Egy nj kölyök nagyon sok mozgást és nevelést igényel...pont, hogy nem időseknek való feladat.
Egy közeli lakótelepen van egy kb. 8-9 hónapos amstaff kan. Szilveszterkor, pici kölyökként még nevelgették, póráz nélkül ment vissza a hívásra, de a kamaszkori "meghülyüléssel" nem bírnak megbirkózni az idősebb gazdik, a kutya nincs kimozgatva, megnevelve...pár hónap és a lakótelep réme lesz.
Ellenben ismerek nem egy dobit, rotit, nj-t, hasonló keverékeket, akiket lakásban tartanak, de a napi min. 3 órás póráz nélküli séta, játék, nevelés miatt kiegyensúlyozott, jól nevelt kutyák, akik otthon is nyugiban vannak.
Csak nevelés és foglalkozás kérdése!
Kutyám roti-nj keverék, kertes ház, kinti-benti kutya. Amikor korábban akár 1 hetet is kettesben töltöttünk a panel lakásunkban, Argos egész nap aludt...sétálni is úgy kellett lekönyörögni :D napi 3-szor fél órás sétákkal végig aludta az egész napot, holott a kertes házból naponta kétszer járunk sétálni, összesen kb. 3-4 órát MINIMUM
32-es!
Ha te ennyire nem méltatsz egy kisgyereket, akkor miért várod el, hogy más tekintettel legyen a kutyádra?! Mikor mások szemében az csak egy bolhás dög. Nekem is van kutyám, imádom őt, de a gyerekem mindenki előtt áll. Annak a kutyának meg áshatnák a gödröt, amelyik nekimenne! Városban adják rá a pórázt, a kijelölt helyen meg engedjék futkározni a kutyusokat! Szép is lenne, ha a kutyákat ugyanolyan jogok illetnék meg, mint az embereket...
van abban is igazság,hogy az anyukák fel vannak háborodva a kutya gumin,mert felháborító,hogy a legtöbb kutyás képtelen felszedni,és marhára idegesítő ha az ember belelép,homokozóba minek engedik be a kutyát?én mindig felszedem.sajnos az önkormányzat is sokat hibázik,mert minek raknak játszótér mellé kutyafuttatót? abból is több kéne,mert alig lehet normálisat találni.nekem nincs gyerekem,de megértem az anyukákat és a kutyásokat is egyaránt.valaki említette,hogy a kutya nem lehet családtag.hát bocsika,de mi annak tekintjük,nincs vele semmi gond.
Én azt mondom,hogy a kutyások egy része jobban megnevelhetné a kutyáikat,felszedni a kutya sz*rt,pórázon sétáltatni(csak akkor szabadon,ha nevelve van),ha megkérik,akkor megfogni a kutyát.ilyen egyszerű lenne!
az anyukáknak nem kéne túlféltenie a gyerekeket,nem kell gyűlöletet táplálni az állatok iránt a gyerekekbe,meg kéne tanítani a gyerekeknek,hogy mit szabad egy kutyával az utcán.ez se lehet annyira nehéz dolog,de ezek csak ötletek.
meg persze együtt működni a kutyásoknak és az anyukáknak,kismamáknak!
:SS a mai világban nem hiszem,hogy ez működne
100%-san igazad van kedves utolsó.
17-es vagyok. Írtam ,hogy valamennyire én is megértem milyen,mert nekem 2 kisebb kutyám van és támadott már meg minket nagykutya. Nem egyszer ugyan az, és a gazdi akkor annyit se mondott,hogy bocsánat.
De volt ,hogy másik kiskutya támadta meg és a gazdival meg összevesztem, mert felháborodott,hogy miért rúgtam bele a kutyájába. Persze ő még rá se szólt, viszont ha az tovább hagyom akkor az állatorvosi költség se tetszett volna neki.
Más kutyással is összevesztem már, mert nem szedi fel a kutyakaksit. A legdurvábbak az idős nénik,nah ők tojnak a fejemre ilyenkor. És még ők jönnek azzal ,hogy milyenek a mai fiatalok.
A kutyafuttatót míg a belvárosba laktunk nem használtuk csak 2 hétig,mert valamit összeszedett a kutyám és majd 80 ezer volt mire meggyógyult. Persze utána kaptam ,hogy miért nem oda viszem be a kutyát. Nah a nőnek megmondtam ,hogy ő se vinné a gyerekét az oviba ha tudja ,hogy fertőzés van. Kutyafuttatóval szembe dolgoztam, láttam egy két kutyás az hiszi az wc és ott nem kell felszedne a cuccost. A másik kedvenc ,hogy rá se szólnak a kutyára ha rámugrik. pedig nem jó mikor tiszta ruhába megyek le.
És lehetne sorolni. Szóval ez volt a belváros. :( Egyik kutyásnak is van baja a másikkal.
Viszont volt balhém a vonaton emberrel is. Hogy a kutyám miért nem a földön fekszik,mit keres az ülésen. Én vittem takarót, így szabályos. Illetve a nem olcsó ülőhelyet is megvettem neki, akkor ne a piszkos földön feküdjön már a tiszta kutyám.A kutya marad a nőci meg továbbállt. :)
Magyarországon sok rossz állattartó van sajnos. Akár ilyen téren akár bántalmazásilag akárhogy. És ez hiába az ebadó,hiába más akkor se fog kialakulni egy olyan rendszer ,hogy jó legyen. De nem kell általánosítani!
44-45-ös válaszolók!
Teljesen egyet értek Veletek! Gyerekem még nincs...de akkor is tekintettel vagyok rájuk.
Azt utálom, mikor a gyereket az anyja pánikolva felkapkodja, elrángatja a kutyától...de azért egyre több olyan szülő van, aki maga hozza a kutyához ismerkedni a gyerkőcöt.
A kutyagumi helyzet itt nálunk Csepelen a nagy hó elolvadása után egyszerűen katasztrofális volt!!! A járda két szélén VÉGIG TELE VOLT ÜRÜLÉKKEL, a füves részeken nem volt 1 négyzetméternyi kupacmentes terület :((( a kutyámnak nem volt gusztusa még pisilni sem az adott részen...undorító.
Most azért már jobb a helyzet.
Az a "csúcs", hogy a helyi rendelet szerint a kutyafuttatókról nem kell eltakarítani a szilárd ürüléket :O elvileg ők takarítják...na persze, pár havonta...
De hogy a kutyások nagy részének nincs arra igénye, hogy ahova naponta 3-szor viszi be a kutyáját játszani, futkározni, felszedje a cart!!! Nem hiszem el, hogy nem zavarja, hogy a kutya és ő is szarban tapicskol...
Higgyétek el, hogy én is azt szeretném, ha nem félne a gyerek a kutyáktól, hiszen írtam, hogy én is szeretem őket. Sajnos kicsit félős természet, de van ilyen, kezelni kell tudni. Egészen jól haladunk már, hiszen a kisebb kutyákat már érdeklődve figyeli, közel is mer menni, de a sok jó élményt egy rossz felül fog írni. Biztos vagyok benne, hogy sok felnőtt is azért utálja a kutyákat, mert gyerekkorukban megkergette őket.
Az meg alap kell legyen, hogy csak a gazda engedélyével lehet megsimogatni a kutyát. Tudom, hiszen az enyém idősebb korára nem viselte el, ha idegenek simogatták, így sokszor én kértem meg a gyerekeket, hogy inkább ne tegyék, mert meg fogja ugatni őket.
Kedves utolsó, úgy látom nem olvastál valami figyelmesen:S
Ha látnád, a válaszolók TÖBBSÉGE azon a véleményen van, hogy a kutyások és gyerekesek együttéléséhez MINDKÉT fél részéről kell az együttműködés az odafigyelés és a tolerancia...
Persze nyilván könnyebb egy már lefutott vitába provokatív hozzászólást beillesztve újraszítani a hangulatot, de (meg ne haragudj) ez rettentő szánalmas:(
Biztosan találnál magadnak egyéb unaloműzést is, mint a lerágott csontot cincálni miért nem azzal foglalkozol inkább?
És csak zárójelben: 12 éves koromig rettegtem a kutyáktól, mert találkoztam eggyel, akinek a gazdája nem gondolta, hogy kellene együttműködés, hanem azon a véleményen volt mint itt az egyik válaszoló, hogy a kutyája az isten, és ő bizony nem korlátozza az állatát senki kölyke miatt..
Pedig kölcsönös odafigyeléssel elkerülhető, hogy egy kisgyerek rettegjen a kutyáktól, de manapság luxus odafigyelni másokra - inkább divat az, hogy felesleges provokációval és beszólogatással színesítjük meg unalmas perceinket...
48-as ha figyelmesen olvastál volna akkor tudnád,hogy a válaszolók mit írtak.
Most aztán jól megmondtad a magadét!:)
Röhejes vagy és szánalmas.
Mindenki egyet értet abban,hogy együtt kell működni kutyásnak és szülőnek! Ennyi!
Örülj neki,hogy neked még nem volt negatív tapasztalatod és remélem nem is lesz!
Egyébként nem értem mit keresnek ezen az oldalon olyan emberek akinek nincs gyereke és hogy tud arról véleményt mondani amiről fogalma sincs.nekem is van testvérem még sem tudtam milyen egy saját gyerek míg nem lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!