Kisgyerekesek kontra kutyások?
Az a baj hogy ilyen kutyatartóból mint a 14-es válaszoló kevés van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nekem sincs jó tapasztalatom a kutyásokkal sajnos.Sorolhatnám de minek? Akkor érti meg egy gazdi,hogy mi a probléma majd ha lesz gyereke és akkor másként fog majd a kérdéshez állni.Akinek van gyereke és kutyája azzal általában probléma sincs.De ez csak az én tapasztalatom.
A gyerekekkel pedig nem kell megutáltatni a kutyákat ha úgy járnak,mint a lányom,hogy váratlanul az utcán neki támad a kutya,mert az okos gazdi úgy sétáltatja,hogy kiengedi a lépcsőházból ő pedig felmegy majd fél óra múlva lejön a kutyáért.Na azóta tart a lányom a kutyáktól. Nem a kutyákkal van gond hanem a gazdákkal.
Egyébként az egyik válaszoló írta,hogy a játszótér mellett van a kutya futtató.Igen ez Kecskemét.Ezzel csak annyi a gond,hogy kutyáknak jutott például víz csap a gyerekeknek nem.Félre ne értsetek nem sajnálom a kutyáktól! De a homokozók is tele vannak kutyagumival és senki sem foglakozik vele.A lányom is a minap gyurmázott sajna egyel.Petíció is ment már ezer az illetékeseknek de sajna nem történt semmi!
És igen megfoghatom a gyerekem kezét mint ahogyan meg is teszem,de a gazdik meg felrakhatnák azt a nyavalyás pórázt ha már egyszer kötelező és ott is van a kezükben.
Gyereket nevelni és kutyát tartani NEM ugyan az de mindkettőhöz kell bizonyos intelligencia!
De a kutya ne legyen már megkötve kutyafuttatóban. És ha tetszik ha nem ott nem a kutya és gazdi volt a hibás!
Lehet az önkormányzatnak nincs elég pénze, de ez van. Nekünk kutyásoknak is ugyan annyi jogunk van ,mint a gyerekeseknek vagy bárkinek.
Imádom a gyerekeket, babysitterkedtem és most várom a sajátom is ,de a kutyákat is imádom.
Most én is mondok még egy példát. Belváros: kutyafuttató, 3 játszórész a gyerekeknek. A kutyásoknak a parkon keresztül kell menni ,hogy bevigye a kutyát. Ez meg is történik, de sok szülőnek ez se tetszik,mert a gyerek ott játszik.
Nekik is van elkülönített rész ,mint a kutyának. Tessék ott játszani nem pedig a járdán! Ennyi erőből én kit hívjak mert a játszó gyerek nekem szalad? Vagy nekem jön biciglivel? Vagy nekem rúgja a labdát?
Igen mind a két oldalon vannak rosszak,de 10-ből kilenc azért erős túlzás. Például ahol most lakunk ilyen nincs, sőt szinte mindenki póráz nélkül sétáltatja a kutyát. De itt nincsenek ilyen szülők, és kutyások se. Itt a kutyás rászól vagy ad zacskót ha az nem szedi fel a kutyagumit. Meg lehet beszélni normálisan, de ha az egyik már úgy reagál akkor lőttek az egésznek.
Velünk egy kellemetlen kutyás eset történt, a többiről csak pozitívan tudok nyilatkozni.
Pont ma történt az eset, hogy a játszótérre berohant egy nagytestű kutya. Két helyen nyitott a játszótér, egy nagyobbon, ahol autóval is be lehetne hajtani, ott szaladt be a kutya, és egy kisebb, kapunyi helyen. Szegény kutya csak össze-vissza futkosott, nem találta meg a kiskaput, mert a gazdája már előrébb járt bicajjal, és messziről füttyögött neki és onnan hívta. Én rögtön odaléptem a kisfiamhoz, nehogy elkezdjen szaladni, és esetleg ezzel kiváltsa a vadászösztönt a kutyából (valami vadászkutyafélének néztem, hasonlított a vizslára, csak olyan póni méretű volt), de legjobban a kutyát sajnáltam, hogy az az idióta, aki a gazdájának tartja magát egy ilyen szituációban magára hagyja a határozottan rémültté váló állatot. Aztán egy apuka szólt neki, hogy jöjjön már a kapuhoz, hogy a kutya lássa, hol kell kimenni (drótkerítés és a kapu előtt egy pad van).
Nem olyan régen gondolkoztam el rajta, hogy a gyerekek még ösztönből tudják, hogy nem szabad elszaladni. Abból az apropóból, hogy sétáltunk haza valahonnan, a gyerek kismotorral, és váratlanul befordult velünk szemben a sarkon két németjuhász kutya (megléptek valahonnan, mert lánc volt a nyakukban). Bennem az ütő is megállt, de a kisfiam valósággal megdermedt. A két kutya úgy ment el mellettünk, mintha ott se lettünk volna, és egy biciklis után iramodtak, aki mikor meglátta őket, sarkon fordult és őrült tempóban tekert. Szerencsére őt se szedték le a bicajról, de ugatva szaladtak utána.
Úgy látom nem értitek, mi volt a gondom, de mindegy.
Nem az volt a baj, hogy nem volt megkötve a kutya a kutyafuttatóban, hanem az, hogy a kutya rontott neki a gyerekemnek, aki a labdájáért ment, és csak annyit kértem, fogja meg a kutyáját, amíg elviszem onnan.
Nem a kutyásokon töltöm ki a haragomat, egyszerűen úgy gondolom, hogy ha mindketten odafigyelünk, akkor egyszerűbb lesz együtt élni - és bocs, ha megijedek egy morogva, habzó szájjal rohanó kutyától, mikor a gyerekem közelébe megy - és ha jól olvastátok volna, látnátok, hogy nem ok nélkül, lévén, hogy véresre karmolta a gyerekem kezét. Ezzel az erővel rosszabb is történhetett volna.
Nem hiszem, hogy én lennék az idióta, csak azért, mert együttműködést kértem kemény 3 másodpercre (mert ennyi idő kellett volna még, hogy elhúzzam, onnan a gyereket - sajnálom, hogy nem futok gyorsabban mint egy kutya).
És bocsi, igaz, a kutya a futtatóban volt, de a gyerek meg a játszón! És ha én látom, hogy veszélyes a kerítés, a kutyatartó nem látja? Vagy őt nem kell érdekelje, csak az, hogy futtatóban van a kutya? Ez kb. olyan hozzáállás, mintha autóval csakazértis elcsapnád a szabálytalankodó gyalogost, hiszen te szabályosan közlekedsz.
Ezért írtam, hogy nincsen az embereknek ehhez megfelelő kultúrája (tisztelet a kivételnek).
Érdekes, hogy az itteni kutyások többsége az eset után velem értett egyet - mert mindegyik úgy gondolja, hogy a baleseteket KÖZÖSEN kell megelőzni, ha már ilyen idiótán van megoldva a futtató.
22 és 23-as válaszoló a tipikus esete annak amit írtam.Nincs gyereke és meg sem akarja érteni a szülők problémáját! Bocsánatot kérek de egy ember gyereknek legyen már több joga mint egy kutyának.Ti is voltatok gyerekek és biztosan a ti szüleitek is féltettek.
Egyébként szerintem a lakásban tartott Golden retriever kimeríti számomra az állat kínzás tényét!
Ne haragudj kedves utolsó,de írtam én is most várom a gyerekem.De a kutyáim ugyan olyan családtagok. És igen is van nekik is joguk.Ti jöttök a szabályokkal mindig, a gyerek ne a járdán és az úttesten játszon nagyvárosban hanem a játszótéren. Ha ti elvárjátok ,hogy azokba a pici kutyafuttatókban legyen egyszerre 20-30 kutya is.
Az állatkínzáshoz meg még annyira se értesz. Amúgy megsúgom ,hogy egy lakás is lehet akkora mint egy családi ház, sőt nagyobb is. A lakásban tartott állatoknak is van olyan jó élete sőt néha különb ,mint egy kertben tartott kivert kutyának, akit sétálni se visznek el.
Köszönöm a sok véleményt, próbálok reagálni az összesre, de idő híján nem biztos, hogy mindenkinek tudok válaszolni, annak ellenére, hogy én csak egy " unatkozó kismama" vagyok, ahogy a 7-es válaszoló volt kedves megjegyezni. Maradva a 7-es válaszolónál, ez nem egy kamu kérdés volt, az eset tegnap történt velünk, de akár tegnapelőtt vagy azelőtt is írhattam volna.
Mi Budapesten lakunk a (nem panelban), és van egy nagy park a közelünkben, oda szoktunk menni sétálni. Sajnos, itt is úgy van megoldva, hogy a parkban van egy kutyafuttató, és a játszótér is, szerencsére a kettő között van vagy 20 méter távolság. A gond azzal van, hogy a kutyatartók úgy gondolják, az egész park az övék, eleve póráz nélkül jönnek a parkba, sokszor be sem mennek a futtatóba, ott rohangálnak a kutyák a futtató mellett. Tegnap a park körül sétáltunk - távol a futtatótól - és valahonnan középről vágtázott felénk a kutya.
6-os válaszoló sajnálom, ami a kisfiaddal történt, remélem, nem utálta meg egy életre a kutyákat! Bizony, én is gondolkoztam már azon, mi lesz, ha egyszer mégis megmarja a gyerekemet egy kutya. Tetszik, nem tetszik, nem fogja megúszni szárazon, pedig tudom, hogy nem az ő hibája, hanem a gazdájáé.
9-es válaszoló sajnos ezt el kell fogadni, hogy ha városban tart valaki kutyát pórázon kell sétáltatni. Ha olvastad, nekem is volt kutyám, igaz nem a nagyobb termetűből (spániel), mégis vettem a fáradtságot, hogy elvigyem futtatni olyan helyre, ahol nem zavart senkit. Való igaz, hogy nem minden kutyás bunkó, sajnos ezen a területen, úgy látszik, koncentráltabban vannak jelen ebből a típusból.
11-es, köszönöm a feltételezést, de nem kapok pánikrohamot a kutyáktól, a kisfiam sajnos ilyen természet, nem csak a kutyáktól tart, inkább úgy mondanám, hogy minden váratlan helyzettől fél, és pont azt szeretném, hogy ezt kinőve ne tekintsen pl. a kutyákra félelemmel. A kisebb termetűekhez oda szoktunk menni, igaz, a simogatásig még nem jutottunk el. Nem várom tőled, hogy megértsd, a lekezelő válaszod már megmutatta, milyen a hozzáállásod. Ja, és előzékenységből fogja meg a kutyát? Szerintem inkább azért, mert csak így lehet sétáltatni.
14-es válaszoló, örülök, hogy ilyen kutyatartók is vannak, bár neked is azt tudom mondani, hogy kérés nélkül kéne megfogni a kutyákat. Azzal egyetértek, hogy kell a mozgás pláne a nagytestű kutyáknak, ezért nem is értem, hogy városban miért tartanak az emberek ilyen termetű kutyákat.
16-os válaszoló a 10-ből 9 arány bizony megfelel a valóságnak, bár finomítanék úgy, hogy ez konkrétan a parkra és környékére vonatkozik, mert az igaz, hogy máshol sétálva jobb az arány. Na de azért az túlzás nem, hogy a gyerekek sétáljak az autók között, míg a kutyák a parkban levegőznek.
18-as válaszoló elsőre mindig szépen kérem, igaz, másodszorra már nem. Harmadszorra....
19-es válaszoló egyetértek, nemcsak a kutyások közt vannak felelőtlenek.
22-es válaszoló ahogy írtam, nekem is volt kutyám, én mindig megkérdezem, hogy szabad e megsimizni a kutyát. Én sem szeretem, ha idegen simogatja a gyerekemet.
Több empátia egymás felé, de szép is lenne!
Minden hasznos hozzászólónak zöld kezecskét nyomtam (pro vagy kontra), nem én pontoztalak le titeket.
Kedves kismama tehát nincs gyereked nem tudod milyen az.Az hogy gyerekekkel foglalkozol nem ugyan az mint a saját de ezt majd megtudod ha meg van a babád.Remélem azért a picidnek majd több joga lesz mint a kutyádnak?! Szegény kutyusok szoronganak a kutya futtatóban és a "büdös" kölök meg a járdán közlekedik esetleg játszik és még hangoskodik és futkározik is!Felháborító!De hát kié is a járda?
Volt kutyám és remélem még lesz is és tudom mi az az állatkínzás!Lakásba nem való nagy testű kutya.
Ha elolvastad volna az előző válaszomat látnád,hogy nem vagyok kutya ellenes de utálom az elfogult gazdikat!
Jó babavárást és remélem azért majd a picid igényeire is ennyire oda fogsz figyelni!
gyermekes anyuka
Ja és még valami a kutya nem családtag! A kutya egy "falka" tagja ahol te vagy a vezér és nem egyenjogú veled ,mint egy családtag.Már vagy ezer kutya idomár oktató nevezd ahogyan akarod,elmondta,hogy az a baj,hogy a kutyát családtagnak tekintik az emberek holott nem az.Ő egy állat ,ösztön lény és kell neki a falka vezér irányítása.Sok mindenre megtanítható és hűséges társa az embernek de állat!
Minden jót neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!