Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekesek kontra kutyások?

Kisgyerekesek kontra kutyások?

Figyelt kérdés
Már nem egyszer fordult elő, hogy sétálok a gyermekeimmel, jön szemben egy nagy termetű kutya póráz nélkül (ahogy ma is), én kulturáltan szólok a gazdájának, hogy legyen szíves fogja meg, és ahelyett, hogy megfogná, gúnyos vigyorral a képén lelassít, közli, hogy már mért tenné, és a legnagyobb lelki nyugalommal ballag tovább. 10 kutyásból 9 tuti így viselkedik, és ha valamelyik oda is hívja magához a kutyát, az nem megy oda hozzá, mert fütyül a gazdájára. Ne értsetek félre, én imádom a kutyákat, nekem is volt, de miért nekem kell magyarázkodnom, hogy a kisfiam nagyon félős, és pont azért kéne megfogni, nehogy egy életre megutálja a kutyákat. Nagyon szoktam figyelni, hogy kikerüljem őket, de ma pl. a bokor mögül ugrott elő. Ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket?
2012. ápr. 24. 16:21
1 2 3 4 5 6
 31/52 Szilvi & Argos ***** válasza:
84%

Írtam, hogy a hőbörgő család esetében még a beszólás előtt, tudatosan hívtam lábhoz.

A pados sztorinál a kutya a pad mögött pár méterrel szaglászott, és a pad előtti sétányon ment az anyuka...mivel félt, szólt, megfogtam :)

Azzal nem értek egyet, hogy városban ne tartsunk kutyát...pont, hogy vidéken gázos a helyzet, mert rengeteg önsétáltató kutya van, a határban pedig a vadászok szeretnek hőbörögni...

Az is túlzás, hogy lakásban állatkínzás kutyát tartani, főleg nagytestűt. Az a lényeg, hogy a kutya fizikailag és szellemileg ki legyen fárasztva, és tudja a családban elfoglalt helyét...mindegy, hogy család vagy falka...a lényeg, hogy a kutya tudja, hogy meddig mehet el, és hogy nem ő a főnök.

Az a baj, hogy a társadalom egy potenciális gyilkosnak fogja fel a kutyát...ennélfogva az emberek is járjanak bilincsben, mert potenciális rabló, gyilkos...nonszensz...minden társadalmi réteget megillet az ártatlanság vélelme, akkor a kutyásokat miért nem?? A médiából mindig a negatívum jön le, de az, hogy pl a láncra kötött befogadott kutya miért szakította le a gyerek fülét...azt már nem mondják

2012. ápr. 25. 12:41
 32/52 anonim válasza:
33%

Kedves utolsó, meg tudnád fogalmazni, hogy a te, mondjuk ki, kissé csökött szótáradban a "tónnnyóóó" mit is jelent? De persze, éljen a nyelvújítás.

Kutyám van, gyerekem nincs, csak hogy tisztázzuk. Persze, most lehet majd vagdalózni, hogy el se tudom képzelni, mit érezhet szegény anyuci a különösen félős -ideggyenge?- gyerekkel. Igazából nem érdekel ez. Számomra a kutyám előbbre való szinte mindenkinél, de főleg minden idegen jöttmentnél, legyen felnőtt vagy gyerek. Szóval részemről egy számomra senki kölyök nem érdemel több jogot, mint én vagy a kutyám. És a törvényeket sem azért tartom be, mert egy vadidegen poronty épp a közelünkben van. Úgyhogy ezt a "gyerek több jogot érdemel egy kutyánál vagy kutyásnál" halandzsát igazán be lehet fejezni. Nem kell sorrendet állítani, mert csak pofára esik mindenki. Nem hiszem, hogy egyedül vagyok abban, hogy a saját, annyira szeretett kutya többet jelent, mint egy gyerek, akit előtte nem láttam, és akit utána (a gyerekek 80%-ának neveltetését, viselkedését és igen, értelmét látva) sem fogok remélhetőleg többet látni. Persze ez fordítva is él, tudom. Bocs, ha kissé nyers voltam, de a kutyáknak, általában az állatoknak a teljes kiszolgáltatottsága az emberek felé, már kissé kiakaszt. Én speciel sosem fogom más kölkét előbbre helyezni a kutyámnál.

2012. ápr. 25. 13:28
 33/52 anonim ***** válasza:
67%
Kedves 32. válaszoló! Eddig többé-kevésbé, de kulturáltan válaszoltunk, való igaz, nem vagyunk mind egy véleményen. De ezt a stílust kikérem magamnak!!!! Ráadásul úgy, hogy közben még értelmezni sem tudod azt, amit olvasol.... Te IQ bajnok
2012. ápr. 25. 13:31
 34/52 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

32-es: Arra sem vagy méltó, hogy válaszoljak, tehát: no comment! :)

33-as: Az szerintem helyénvaló, hogy mindenkinek a saját családja, családtagként kezelt kutyája, egyéb állata az első, az ő érdekeiket nézik elsősorban.

De ettől függetlenül tekintettel kell lennünk másokra is...ha mindenki csak a saját érdekét nézné, akkor egy anarchiában élnénk...

Tudod: "élni és élni hagyni"

2012. ápr. 25. 13:43
 35/52 anonim ***** válasza:
52%
33 vagyok, elnézést kérek a 32 válaszolótól, az előtte lévő választ kivették, természetesen neki szólt, amit írtam... Szóval mégegyszer bocsi...
2012. ápr. 25. 13:54
 36/52 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Korábbi írásom:

"32-es: Arra sem vagy méltó, hogy válaszoljak, tehát: no comment! :)

33-as: Az szerintem helyénvaló, hogy mindenkinek a saját családja, családtagként kezelt kutyája, egyéb állata az első, az ő érdekeiket nézik elsősorban.

De ettől függetlenül tekintettel kell lennünk másokra is...ha mindenki csak a saját érdekét nézné, akkor egy anarchiában élnénk...

Tudod: "élni és élni hagyni""

Módosítom:

32-es!!: Az szerintem helyénvaló, hogy mindenkinek a saját családja, családtagként kezelt kutyája, egyéb állata az első, az ő érdekeiket nézik elsősorban.

Tudod: "élni és élni hagyni""

2012. ápr. 25. 14:18
 37/52 anonim ***** válasza:
80%

32-es válaszoló, szeretnék neked feltenni egy kérdést: mit csinálnál, ha születne egy gyereked, akit valami okból kifolyólag a kutyád nem bírna, és ha csak tehetné nekitámadna?

(mielőtt okosan kijelentenéd, hogy ilyen nincsen, elmondom, hogy de igen, van, szegény gazdájáék már minden létező szakembert kihívtak, és senki nem talált magyarázatot -lényeg, hogy a kutya folyamatosan támadta a gyereket, minden szaktanács ellenére is - így el kellett küldeniük vidékre)

Szóval mit tennél? Ebben az esetben is fontosabb lenne a kutyád, mint egy ember?

Mert ha ebben az esetben az ember lenne fontosabb, akkor miért gondolod, hogy másnak a gyereke kevesebbet ér, csak mert nem a tiéd?

Ha létezik ember, akit a kutyád elé helyezel, akkor bukik az okos eszmefuttatásod.

Az én véleményem az, hogy mindkét oldalról KELL az együttműködés, hogy ne történjen baj. És a kutyatulajdonosok nagy hányada erre nem hajlandó, ugyanazon felfogás miatt, mint a tiéd - pedig ezt meg is lehetne fordítani - ki a te kutyád, hogy én fontosabbnak kell tartsam a gyerekemnél?

Nyilvánvaló, hogy ilyen hozzáállással nem lehet együttműködni, ahhoz több intelligencia és tolerancia szükségeltetik.

2012. ápr. 25. 14:31
 38/52 anonim ***** válasza:
71%
Nekem nincs kutyám, a gyerekem elméletileg a héten kéne megszülessen. Úgyhogy én egyik párton sem állok, de elmondok egy történetet, ami velem esett meg, már kismamaként. Orvoshoz mentem, és egy kutya nekemugrott utcán, nem kutyasétáltatóban, megkértem a gazdát szedje le rólam, nem tette, én lerugdostam. Erre újra nekemugrott, és lefújtam gázsprével. Na ne tudjátok meg, miket meg nem tudtam magamról, de a lényeg az volt, hogy "jó hogy a f*sztól nem félek, de egy kutyától igen". Hát kikérem magamnak, elsősorban azt, hogy utcán nekem kutya ne ugorjon, na meg a hangnemet is a kutyásnyanya részéről. Miután az ő dögje szökik rám közterületen, még én húzzam meg magam? Na nem...
2012. ápr. 25. 15:26
 39/52 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Kedves 38-as!

Nagyon jól kezelted a helyzetet, le a kalappal!!!

Bár ilyenkor a gazdát kellene felrúgni, mert ő tehet a neveletlen kutyája által okozott kellemetlenségekről, nem a kutya...de ugye valahogy le kell állítani az állatot.

Én is rugdostam már odébb kutyát az enyémtől, mert támadt, vagy már kialakult a verekedés, gazdi meg csak messziről nézett...

És sajnos annak is többször voltam tanúja, hogy amikor a fiatal kutya gyerekekre ugrál, a kaját akarja elvenni, akkor csak mosolyognak, tüntetőleg nem oda figyelnek, vagy "Bodri, hát nem szabad" kijelentéssel elintézettnek tekintik az ügyet...aztán meg csodálkoznak, ha keményen kiosztják őket, rosszabb esetben felrúgják a kutyát

2012. ápr. 25. 15:43
 40/52 A kérdező kommentje:

32-es ugye tudod, hogy komoly bajok vannak veled? Talán szükséged lenne egy pszichiáterre, ha tényleg így gondolod! Mindenesetre tudom, hogy a hozzád hasonlók csak az erőből értenek - mint írtam, nekem is volt kutyám 14 évig, és sokszor támadtak ránk az elengedett nagy testű kutyák , így én is túl vagyok már néhány összetűzésen a hozzád hasonlókkal - ezért a figyelmedbe ajánlom, hogy egy anya pont úgy gondolkodik a gyermekéről, mint te a kutyádról. Szóval, mit tennél te, ha a kutyádat valaki minden indok nélkül megmarná, megharapná? Nos, azt szorozd meg százzal, az vagyok én. A gázspay a legkevesebb, amit a kutya kapni fog. Szeresd annyira a kutyádat, hogy nem hozod ilyen helyzetbe. Hogy ki az ideggyenge, arról meg nem nyitnék vitát.

38-as válaszoló csodálom a lélekjelenléted és a bátorságod!

Szilvi, a házunkba nemrég költözött egy kis németjuhász kutya egy 60-as párhoz. Már most rángatja őket, ha sétálnak, ugat mindenkire, és neki ugrik a szembejövőnek. Szerinted, milyen jövője lesz bezárva a négy fal közé? Én tényleg úgy gondolom, hogy egy beagle méretű kutya az, amit még lakásban lehet tartani, a nagyobbaknak már a kertes ház való. A kutya érdekében.

2012. ápr. 25. 16:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!