Hordozókendő vs. Mei tai? Pro és kontra?
na ez jó kérdés:)
bocsi, az off-ért, de én is kiváncsi vagyok a válaszokra, mert következő babánál szeretnék venni, csak nem tudom melyiket:)
Hordozókendőt újszülött kortól lehet használni.
Meitait csak 3 hóstól, viszont egyszerűbb megkötni, nagyobb babával jóval kényelmesebb.
Nekem rugalmas hordozókendőm volt, mei taiom nem, de egy barátnőmnek olyanja volt. Míg a kendőt lehet újszülött kortól használni, azért a mei taihoz kell némi tartás már a gyerek részéről.
Mi a kendőt nagyon szerettük. Nem olyan bonyolult megkötni, mint ahogyan engem is riogattak sokan, kaptam hozzá képes használatit, az alapján simán meg lehet tanulni. De vannak a neten videók is róla.
Nem is túl meleg, de télen pl egy trikóval kevesebbet kellett felvennünk.
Fiam elég nyugtalan baba volt, de mindig meggyugodott, ha ebben mentünk valahova, sőt rendszerint el is aludt benne.
Viszont mivel baromi hosszú az anyag, ha kint az utcán akarod felkötni, akkor figyelni kell vagy mindig koszos lesz a vége.
Én mindkettőt próbáltam, de a Mei Tai vált be. Kislányom sokat aludt benne, és néha még most is használjuk, pedig lassan 2 éves lesz. Eleinte elöl hordoztam benne, nagyobb korában már háton. Könnyű felvenni, és apuka is tudta használni, a kendőből nem lett volna jó azonos méret.
Nekem 2 barátnőm adta kölcsön pár napra mindkettőt, így tudtunk dönteni. Ha tehetitek, kérjétek el Ti is valakitől, mert kipróbálva lehet igazán látni, melyik való nektek.
Nekem hordozókendőm van, a fiam 2 hetes korától használom. Először féltem, hogy bonyolult megkötni, de nagyon gyorsan belejöttem, fél perc alatt felkötöm magamra előlre, ill. most már oldalra, vagy a hátamra (bár ez utóbbit csak itthon merem bevállalni még).
Gondolom a mei tai ugyanolyan jó lenne, de én ezt szoktam meg, már nem váltanék :)
Én nagy meitais vagyok :)
4 hónaposnak már inkább azt, mint kendőt!! Most még előre kötheted, aztán ha nagyobbacska lesz, akkor a hátadra!
Ajánlom gremese-t, a honlapon találsz kötözési videókat is.
Érdemes kipróbálni előbb, hogy szereted-e.
Erosen javasolnam, hogy keress fel egy hordozos klubbot. Ha rakeresel, akkor biztosan talalsz, kis es nagyvarosokban egyarant van.
Vagy forumokon keress anyukat, aki meg tudja neked mutatni es ki tudod probalni.
Azert mondom ezt, mert nekem ket gyermekem van, az elsovel meitai-t vettem, abszolut nem volt jo, se nekem nem tetszett, se a gyereknek.
Masodik gyerek szuletese elott vettem rugalmas kendot es nandut is, gondoltam hogyha pici korban probaljuk, akkor jobban megszokjuk, de nem igy tortent.
Nekem egyik sem volt kenyelmes, huzgaltam ossze-vissza alatta magamon a ruhat, 160-as vernyomasom lett, mire felvettem, 5 perc mulva alig vartam, hogy levehessem magamrol.
Az egy dolog, hogy a pici is sirt, de nyilvan erezte rajtam a feszultseget.
Hala Istennek en mindharomtol meg tudtam szabadulni beszerzesi aron, de azota javaslom mindenkinek a vasarlas elotti probat, mert egyaltalan nem biztos, hogy mindkettotoknek kenyelmes lesz.
ES! nekem igazan nagy szuksegem lett volna ra, mert 1 ev volt a ket gyermekem kozott, a nagyobbik is babakocsis volt meg, amikor a kicsi szuletett. De en inkabb beruhaztam egy ikerkocsira.
Köszi, utolsó! Nálunk is egy év a korkülönbség, és van testvérkocsink is. Csak hát az én kis királylányom sokszor nem bír elaludni egyedül, csak az ölemben. Gáz, tudom, de sokszor muszáj "elhallgattatnom", amilyen gyorsan csak lehet, mert a báttyja vagy alszik, vagy ő is elkezd sírni, mert nem bírja hallgatni. Ezért kellene valami hordozó, hogy olyankor legalább tudjam pl. etetni a fiamat, vagy valamit csinálni a kezeimmel.
Amúgy a babakocsit sem szereti, mindig sír benne. :( De a rendes kocsiban is, szóval tényleg sírós kislány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!