Mi jut eszetekbe egy sovány családról? (kontra)
te most itt valami konkrét sztárokról beszélsz, akiket olvastál egy cikkben?
Két dolgot hozol fel aminek nincs köze egymáshoz. a túl soványságot és az elhanyagolást.
és ez a kettö nem is szokott együtt jelen lenni. aki elhanyagolja a gyermekét az a táplálkozásra sem figyel oda, hagyja öket azt enni amit akar.
Köszönöm a választ!Nem sztárokról beszélek.Én és a családom a normál"súlycsoportba"tartozunk,de nem értem ezt a végletekbe menő fújjogást ami egy kérdésre adott válaszoknál volt. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Sok családnál látom ,hogy fontosabb a külső megfelelés mint a tényleges értékek.Miért rondább egy kövér család mint egy sovány?Igazából én az arany középutat tartom helyesnek és ezt próbálom a gyermekeimnek is átadni.
Amit a kérdésedben írsz leginkább egy fiktív családra igaz.
Én ilyet még nem láttam a valóságban, hogy anorexiás család... Inkább ne ezt a szót használd, mert szerintem nem nagyon tudod, hogy mit takar.
Nem tudom azt se elképzelni, hogy ilyen lenne, hogy nem ad a gyerekének eleget enni, hogy nehogy elhízzon.
Egyszerűen a kérdésed ezen részét nem tudom átérezni.
Érdemben szerintem az utolsó mondatról lehetne beszélni:
"Márkás cuccokba öltözteti és a fontos munkája mellett gyakorlatilag az óvoda és az iskola neveli"szereti" a gyereket!"
Erről viszont nagyon szívesen:
Összetett dolog, elsőként őket kéne megkérdezni. De: az alsó szó ami eszembe jut egy ilyen szülő láttán, hogy "egoista". A karrierje, munkája fontosabb, mint a gyerek. Illetve, hogy a külsővel többet foglalkozik, azzal, hogy mit gondolnak róla, mint kéne. A gyerekektől elvett időt a márkás ruhákkal kompenzálja. Meg hát lássa is mindenki, hogy nekik jól megy. Valami ilyesmi lehet mügötte
Akkor az a véleményem, a felhoztt cikkre, hogy bizony a kövér emberek (nem a normál súlyuak hanem akiket az elözö kérdésben felhoztak) bizony tehetnek azért amilyenek.
ÈS sajnos ott megemlített 2 kisgyerek akik gurulnak vagy is nagyon kövérek. Nekik az életükkel is játsznaka a szülök, az hogy ö maguk korán szivrendszeri betegségben halnak meg az ö döntésük de sajnos évente rengeteg gyermeknek van nagyon komoly szív és érrendszeri betegsége amik a túlsúly miatt következnek be.
A nagyon allultápláltság is ugyan akkora baj mint a nagyon kövérség, de ez azért lényegesen kevesebb miért?
Mert akik nagyon odafigyelnek az étkezésre nem engednek a gyereknek semmi károsat enni ott vagy egy normál testsúly áll be, vagy ha nagyon vékony akkor is oriási odafigyelést kell a szülök részéröl.
A túlsolyos gyereek akik nagyrészt a kajával vannak lekenyerezve, így nem kell velük fogllakozni míg chipset esznek a tv elött.
Hehehe...miért bánt a másik kérdés?? Egyébként ez a másik véglet amit te írsz...és ha egy egész család túlsúlyos ott nem valószínű hogy MINDENKI betegség miatt lenne kövér (nem jó szó a túlsúlyos mert túlsúlyos emberből rengeteg van) hanem inkább életmód miatt. És az életmódért igenis felelősek vagyunk, egy szülő főleg hogy ne etesse minden carral a gyerekét...
És a soványság miért járna ezzel a divatolással együtt amit írsz meg hogy az óvoda iskola neveli a gyerekét? eRGO aki kövér az pedig saját maga neveli? és a nevelést és a szeretetet KAJÁBAN fejezi ki? Nem értem az összefüggést tényleg.
Ilyen családot még nem láttam. Olyan anyukát igen, aki szerint a női 38-as méret kb. XXL-nek felel meg és mindent megtesz azért, hogy még több gyerek után is 34-es maradjon az 50 kilójához, de ilyen apuka azért nem sok van.
Olyat meg aztán főleg nem tudok elképzelni, hogy valaki direkt éhezteti a gyerekét, ráadásul ketten egyszerre (anya+apa).
Ez egy nagyon végletes, lesarkított dolog, amit írtál.
Ami meg az utolsó mondatodat illeti, köze nincs a témához! Az ugyanúgy előfordulhat a normál és a kövér testalkatúakkal is.
Viszont az ajánlom, nézz szét egy kicsit és rájössz, hogy sokkal több kövér ember van, mint sovány. Kövér alatt azt értem, akin több, mint 10-15 kg súlyfelesleg van és a BMI-je is magas. És ezeknek az embereknek sokszor a gyerekük is kövér... Na ez a szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!