Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyi pénzből bevállalnátok...

Ennyi pénzből bevállalnátok 3. babát?

Figyelt kérdés
nettó 400 000 Ft/hó (hitel nincs semmire)
2012. ápr. 20. 14:09
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

Pénzúgyileg igen,Akkor is ennyi marad,ha otthon maradsz?

Vagy a férjed keres ennyit?Mert a gyes csak 25 000 ft.

Én legalábbis már 15 éve ennyit kapok.

4 gyerkőc anyukája

2012. ápr. 20. 16:05
 42/47 A kérdező kommentje:

Ez a ferjem bevetele +a gyed+csaladi.Most megyek vissza dolgozni es akkor meg plusz kb.45 ezerrel meg tobb lesz...de azon gondolkozunk h dolgozom egy kicsit es talan utana egy harmadij baba...

Az excel tablazatos megoldas nagyon tetszik ki fogom probalni.Plusz mi is cba-ban vasarolunk sot cba centben.Amig tesckoztunk mi is sokkal tobbet koltottunk kajara.

2012. ápr. 20. 16:44
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek a 40essel...ezt mondtam én is. Nekem is van ismerősöm aki kbra tudja nekünk mennyi a bevételünk és mindig közli hogy hát az milyen sok és bezzeg nekik kevesebb csak azt felejti el hogy húst, levest, sütiket vasárnapi kaját stb.mindig adnak anyósáék minden héten.

A cba cent re gondoltok??

2012. ápr. 20. 19:00
 44/47 A kérdező kommentje:
Igen.Cba cent .
2012. ápr. 20. 19:18
 45/47 A kérdező kommentje:
És nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek.
2012. ápr. 20. 19:24
 46/47 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk 3 gyerekünk van, és átlagosan havi 400ezerből kijövünk úgy, hogy nem kell nélkülözni, nem gondolom, hogy luxusszinten, de nagyjából kényelmesen. Bp-en lakunk, nem kertes házban (ez azért fontos, mert semmit nem tudunk mi magunk megtermelni, hanem minden élelmiszert meg kell vennünk), 1 autónk van. Ruhát szoktam turiból is venni magamnak és a gyerekeknek is, ill. főleg C&A-ban, tescoban, ha jó akciók vannak. 46ezer Ft hitelünk van. Nálunk egy nagy bevásárlás 30-40ezer Ft, de ez csak max. havi 1 alkalom. Én is listával járok vásárolni.

Már én is dolgozom, így sajnos nincs időm minden nap főzni (csak hétvégén), ezért nekem elmegy kb. havi 20ezer Ft a munkahelyi étkezésre. Férjem itthon eszik, vagy a hétvégiből vagy ő főz magának.

2 BKV bérlet, lakásrezsi, biztosítások, én kb. 2 havonta járok fodrászhoz és pediküröshöz; kozmetikushoz csak évi 1-2 alkalommal. Heti 1x jógázom.

Évi 1x 1 hét nyaralás félpanzióval, plusz egy hosszú hétvége Magyarországon (nem wellness, mert azok nagyon drágák).

Mindhárom gyerek pici még, pelenkára megy el a legtöbb kiadás nekik. De tényleg minden hónapban van valami extra kisebb-nagyobb kiadás: pl. védőoltások, bölcsődei fotózás, fürdőszobában eltört a zuhanycső, stb. Sok apróság van ezek között, amikre észevétlenül megy a pénz.

Étterembe 2-3 havonta megyünk el a férjemmel kettesben, ill. ő szokott a barátaival elmenni koncertre vagy sörözni kb. havonta, ez egyből akár 10ezer Ft-os kiadás, vagy még több is. Barátok, családtagok születés- vagy névnapi felköszöntése, megajándékozása is pár ezer Ft alkalmanként.

Amíg gyeden voltam és rosszabbul álltunk anyagilag, én is vezettem excelben a kiadásokat, hogy lássam, mégis mire megy el a pénz, és volt pár ledöbbenésem.

Megmondom őszintén, azt gondolom, annyi azért járjon már minden dolgozó, gyerekeket nevelő embernek, családnak, hogy tudjon normálisan, egészségesen étkezni, és legyen lehetősége a szabadidejében a családjával elmenni valahová, ne kelljen már nélkülözni.

Pl. az én férjem tuti kiakadna, ha tökfőzeléket vagy grízes tésztát vagy ilyesmiket kéne ennie folyamatosan. Hétvégén legtöbbször valami húsos főételt készítek körettel és levest is. De pl. a gyümölcsök is elég drágák, ha nem almát akar csak venni az ember. Felvágottból, hideg húsokból, sajtokból stb. is inkább minőségit veszek (persze nem a 8ezer Ftos pármai sonkát). Hal, marhahús - ezek sem olcsók.

2012. ápr. 20. 21:36
 47/47 anonim ***** válasza:

Gondolkodás nélkül!

De jó Nektek! :)

2012. ápr. 21. 23:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!