Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyi pénzből bevállalnátok...

Ennyi pénzből bevállalnátok 3. babát?

Figyelt kérdés
nettó 400 000 Ft/hó (hitel nincs semmire)
2012. ápr. 20. 14:09
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%
Ok ez a spórolás, de azért durva, hogy az emberek dolgoznak ezerrel és még a havi kajájukat is excelben kell vezetni.
2012. ápr. 20. 15:01
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
(egyébként nincs ezzel baj, mert pl. szüleim is nagyon szeretik a pocakjukat, náluk is megtalálható minden jó, csak érzékeltetni szerettem volna, hogy sokszor az ember azért nem tudja hogy lehet máshogy is, mert nem hajlandó elismerni hogy a 750 forintos teavaj helyett létezik 249 forintos margarin is, és a Danone görög 369 helyett is lehet venni Danone könnyű és finom 199 forintost is......)
2012. ápr. 20. 15:01
 33/47 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de ez az excel nekünk nagyon hasznos mert így legalább tudom, hogy mennyi van még, és mire mennyit költhetünk. Mivel van hitelünk, és jelenleg itthon vagyok gyeden, minden fillér számít.
2012. ápr. 20. 15:02
 34/47 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, én nem téged akartalak bántani, ügyes vagy, hanem, hogy már ennyi oldalon a kajaspórolásról beszélünk. Én ezen vagyok kiakadva, hogy egy alap dolgot, ma ebben az országban, ennyire meg kell tervezni, miközben dolgozik az ember.
2012. ápr. 20. 15:08
 35/47 anonim ***** válasza:
100%
amit leírtál abból a férjem nem lakik jól 2 napig...pedig nem kövér férfi! És egyébként nálunk sincs se pick se herz szalámi, görög joghurt se csak az olcsó joghurtokat vesszük, kinder izébizé sincs pizzát se rendeltem ezer éve, camembert sajtot se vettem :)...na mindegy, lehet nekem is vezetnem kéne...
2012. ápr. 20. 15:09
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

29-es vagyok.

Én azt tapasztaltam, hogy ha a hitel és a rezsi kifizetése után megélhetésre marad 120 ezer forintunk, abból bőven kijövünk egy hónapban 2 gyerekkel. Mondjuk én fodrászhoz évi kétszer megyek, kozmetikushoz, szoláriumba nem járok, szórakozni sem igazán megyünk. Általában csak a bevásárlásra, gyógyszerre és ruhára megy a pénzünk. Mivel a kicsi még csak 8 hónapos elég sűrűn kellenek nagyobb rucik, de turiból, börzéről szerzem be.

2012. ápr. 20. 15:11
 37/47 anonim ***** válasza:
100%
Hasznos dolog , ha vezetsz a kiadásokról listát , így hó végén meg tudod nézni , hogy mire ment el a pénz és mit nem kellett volna megvenni , mennyit spórolhattál volna ebben a hónapban.
2012. ápr. 20. 15:12
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs hitel, akkor igen.

Nekünk is ennyi a bevételünk, de nálunk van lakás és autóhitel + a párom azzal jár dolgozni, úgyhogy ez kb. a pénz fele.

Sokat lehet spórolni a kaján, ha nem a teszkóban, Auchanban vásárolsz. Az ember azt hiszi, hogy ezek a jó és olcsó üzletek, pedig nem. Amíg mi is ilyenekbe jártunk, havi 80 ezer alatt nem jött ki a kaja. Óhatatlanul is kosárba pakolsz olyasmiket, amik nem kellenek, de "akciós", vagy hirtelen megkívánod. Mi többnyire a Profiban vagy Lidl-ben vásárolunk, heti egyszer, egy teljes hétre. Ált. 6-10 ezer között, úgy hogy ebben a nasitól kezdve az olajig minden benne van. Itt is vannak jó akciók, pl. múltkor minden fajta tészta 160 Ft-ért volt. A helyi hentesnél vásárolok, a hónap elején le szokta árazni a csirkecombot, 490 Ft volt kilója, 5 kilót hozattam, végtelen a felhasználási módja.

Sokszor eszünk mi is főzeléket, ált. két napra főzök, így máris olcsóbb. Feltétnek virsli, rántott párizsi....

Ja, amiről szinte teljesen leszoktunk, az a rendelt kaja. Két pizza 3000 Ft, ez sok.

Most gyűjtünk új konyhára, ruházzuk a kicsit, néha magunkat, költeni kell a házra, a kertre, szóval elmegy a pénz, de azért nem mondom, hogy rosszul élünk.

Vezesd le, hogy mikor, hol, mennyit költöttetek és mire. Ebben legyen benne az utolsó pogácsa is, amit vettetek, rá fogsz jönni, hol úszik a pénz. Nekünk ezt egy pénzügyi tanácsadó barátunk javasolta, és amit lehet, le kell faragni. Olcsóbb telefonelőfizetés, új biztosítást kötöttünk, mindig odafigyelünk a kötelező váltáskor is, olcsóbb tv és internetszolgáltatót kerestünk. A sok kicsi végül nagyon sokra ment.

2012. ápr. 20. 15:23
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok az exceles :) Mi Tesco-ban vásárolunk, de szigorúan kéthetente, LISTÁVAL, amitől nem térünk el, és előre megnézzük, mit érdemes akkor megvenni és mi az, ami a kövi vásárlásnál is ráér.

Azzal úszik el még sok, ha valaki naponta vagy kétnaponta leugrik a kisközértbe és ott vásárol. Vagy ha nincs lista, mert akkor tényleg minden bekerül a kosárba ami "jéé, ez most 40 forinttal olcsóbb", vagy a "jaj de ennék most ilyet" kategória... :)

2012. ápr. 20. 15:28
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

Csak ámulok és bámulok csajok.

Vagy ti vagytok ügyesek, vagy mi vagyunk nagyon bénák, kb 180 ezerből élünk hárman, havi 25 a hitelünk, és nem jövünk ki.pedig nincs nálunk Pick szalámi, nincs naponta Túró Rudi, van helyette virsliből pörkölt tarhonyával és társai.

Mi nem merjük bevállalni a második gyerkőcöt, igaz, semmi segítségünk sincs.

Van egy barátnőm, mindig panaszkodik, pedig a nagyszülőktől kapják a tojást, a csirkét, a krumplit stb, de azért így valamivel csak könnyebb nekik, vasárnaponként valamelyik nagymamánál esznek, nálunk iylen sincs.

Szóval ezektől is függ a dolog.

2012. ápr. 20. 15:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!