Ennyi pénzből bevállalnátok 3. babát?
29-es vagyok.
Én azt tapasztaltam, hogy ha a hitel és a rezsi kifizetése után megélhetésre marad 120 ezer forintunk, abból bőven kijövünk egy hónapban 2 gyerekkel. Mondjuk én fodrászhoz évi kétszer megyek, kozmetikushoz, szoláriumba nem járok, szórakozni sem igazán megyünk. Általában csak a bevásárlásra, gyógyszerre és ruhára megy a pénzünk. Mivel a kicsi még csak 8 hónapos elég sűrűn kellenek nagyobb rucik, de turiból, börzéről szerzem be.
Ha nincs hitel, akkor igen.
Nekünk is ennyi a bevételünk, de nálunk van lakás és autóhitel + a párom azzal jár dolgozni, úgyhogy ez kb. a pénz fele.
Sokat lehet spórolni a kaján, ha nem a teszkóban, Auchanban vásárolsz. Az ember azt hiszi, hogy ezek a jó és olcsó üzletek, pedig nem. Amíg mi is ilyenekbe jártunk, havi 80 ezer alatt nem jött ki a kaja. Óhatatlanul is kosárba pakolsz olyasmiket, amik nem kellenek, de "akciós", vagy hirtelen megkívánod. Mi többnyire a Profiban vagy Lidl-ben vásárolunk, heti egyszer, egy teljes hétre. Ált. 6-10 ezer között, úgy hogy ebben a nasitól kezdve az olajig minden benne van. Itt is vannak jó akciók, pl. múltkor minden fajta tészta 160 Ft-ért volt. A helyi hentesnél vásárolok, a hónap elején le szokta árazni a csirkecombot, 490 Ft volt kilója, 5 kilót hozattam, végtelen a felhasználási módja.
Sokszor eszünk mi is főzeléket, ált. két napra főzök, így máris olcsóbb. Feltétnek virsli, rántott párizsi....
Ja, amiről szinte teljesen leszoktunk, az a rendelt kaja. Két pizza 3000 Ft, ez sok.
Most gyűjtünk új konyhára, ruházzuk a kicsit, néha magunkat, költeni kell a házra, a kertre, szóval elmegy a pénz, de azért nem mondom, hogy rosszul élünk.
Vezesd le, hogy mikor, hol, mennyit költöttetek és mire. Ebben legyen benne az utolsó pogácsa is, amit vettetek, rá fogsz jönni, hol úszik a pénz. Nekünk ezt egy pénzügyi tanácsadó barátunk javasolta, és amit lehet, le kell faragni. Olcsóbb telefonelőfizetés, új biztosítást kötöttünk, mindig odafigyelünk a kötelező váltáskor is, olcsóbb tv és internetszolgáltatót kerestünk. A sok kicsi végül nagyon sokra ment.
Én vagyok az exceles :) Mi Tesco-ban vásárolunk, de szigorúan kéthetente, LISTÁVAL, amitől nem térünk el, és előre megnézzük, mit érdemes akkor megvenni és mi az, ami a kövi vásárlásnál is ráér.
Azzal úszik el még sok, ha valaki naponta vagy kétnaponta leugrik a kisközértbe és ott vásárol. Vagy ha nincs lista, mert akkor tényleg minden bekerül a kosárba ami "jéé, ez most 40 forinttal olcsóbb", vagy a "jaj de ennék most ilyet" kategória... :)
Csak ámulok és bámulok csajok.
Vagy ti vagytok ügyesek, vagy mi vagyunk nagyon bénák, kb 180 ezerből élünk hárman, havi 25 a hitelünk, és nem jövünk ki.pedig nincs nálunk Pick szalámi, nincs naponta Túró Rudi, van helyette virsliből pörkölt tarhonyával és társai.
Mi nem merjük bevállalni a második gyerkőcöt, igaz, semmi segítségünk sincs.
Van egy barátnőm, mindig panaszkodik, pedig a nagyszülőktől kapják a tojást, a csirkét, a krumplit stb, de azért így valamivel csak könnyebb nekik, vasárnaponként valamelyik nagymamánál esznek, nálunk iylen sincs.
Szóval ezektől is függ a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!