Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyi pénzből bevállalnátok...

Ennyi pénzből bevállalnátok 3. babát?

Figyelt kérdés
nettó 400 000 Ft/hó (hitel nincs semmire)
2012. ápr. 20. 14:09
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%

Igen az autó tényleg sokat elvisz nálatok. Nekünk nincs autónk , mert felesleges , belvárosban lakunk , naponta is el tudunk sétálni a boltba , piacra ha kell , ha meg messzebbre megyünk , akkor busz. Pelenka naponta 4 darab kell , 30 ft/bd-ja, ez így 3600 ft/hó.

Nem veszem meg a legolcsóbb dolgokat kajából , mert azok nem jók, inkább akciókor vásárokok többet. Bolti sütemény édesség helyett én sütök , sookal olcsóbb , több és tudom , hogy mi van benne. Üdítő csak ünnepnapokan van mert egészségtelen , és teljesen felesleges rászoktatni a gyerekeket. általában egyszeű kaják vannak nálunk , nem eszünk húst -hússal. Rengeteg mindenen lehet spórolni.

2012. ápr. 20. 14:44
 22/47 anonim ***** válasza:
én azt írtam egy éve volt 10 ezer egy nagyobb bevásárlás (és a nagyobbat nem úgy értem hogy azt havi 1x tesszük meg) de már az se 10 ezer mint írtam, hanem erősen válogatva is 17 min...
2012. ápr. 20. 14:45
 23/47 A kérdező kommentje:
Igen, a munka miatt, a férjem vállalkozó és több helyre megy egy nap. A vállalkozást fejleszteni kell, arra meg pénz kell, azt meg kell venni(ezt most nem részletezném).
2012. ápr. 20. 14:46
 24/47 anonim ***** válasza:
100%

Elképedek mik vannak :) Mi 30 ezerből eszünk havonta, de inkább 25. És jól vagyunk táplálva :)

400 ezerből SIMÁN bevállalnék harmadikat. SIMÁN. Ennyi pénz sok. Nem csak annak hangzik, hanem az is. (legalább ezen a "szeeeegény Magyarországon".)

2012. ápr. 20. 14:46
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
30 ezerből? hát komolyan nem értem...lehet full rossz helyen élek akkor...
2012. ápr. 20. 14:49
 26/47 anonim ***** válasza:
47%
1000-1200 ft maximum a főtt kaja , ha húsos , emellett 1-2 szelet kenyér vajjal , teával vagy tejjel-kakaóval reggelire, vacsorára fejenként. Napi 1 szem alma vagy más gyümölcs , illetve néha kekesz , joghurt. Kijön napi 1600 ft ból és ha nincs húsos kaja , pl.tojásleves , mákostészta (saját készítésű gyúrt tésztából)van ma ez pedig 700 ft-ból is kijött.
2012. ápr. 20. 14:53
 27/47 anonim ***** válasza:
100%
Mi az elsőn gondolkodunk épp, ezért is érdeklődve olvastam, ki-hogyan osztja be, amit keres. 30.000.- havi kaja? Nekünk már eleve több, pedig még csak ketten vagyunk. IGaz, mi nem eszünk cukros és fehér lisztes dolgokat, de akkor is, én nem tudom elképzelni, hogyan hoznék ki több gyereket és két felnőttet 150.000.-ből, azért ekkora varázslat nincs, hacsak nem kell rezsit fizetni (hitelünk nekünk sincs, szóval...). Hol éltek és miket vesztek, hogy havi 30.000.-ból kihozzátok a kaját? Komolyan! Konkrétumot tudna valaki mesélni? mi az ebéd? Hányszor? Mert Budapesten élek, és vadázsom az akciókat, de akkor valamit nagyon nem jól csinálok.
2012. ápr. 20. 14:55
 28/47 anonim ***** válasza:
74%

igen, annyiból. Figyi: pl. veszek mirelit tököt, Tesco-ban akciósan, 600 forintért, egy tejfölt hozzá, nem a Danone-t hanem középkategóriásat. 700 forintból megvan kétnapi ebédünk férjemnek, nekem és kisfiamnak. Vacsora és reggeli szendvics, rántotta vagy felvágott. A gyerek minden nap megeszik egy joghurtot vagy túrórudit, vagy túrókrémet.

Aztán: következő két napra egy tálcás csirkecombiból csinálok meg pörköltet, 599 kilója. Tehát ismét két napra megvan a kaja, S-budget tésztával (Sparból) plusz 300 forint, de inkább 250.

Ötödik napi ebéd pl. bundás kenyér. Aztán spenót, vagy épp krumplistészta.

Tehát egy héten ettünk húst, többféle zöldséget, és még egy fagyi is becsúszik. Tény, hogy nem figyelnek a frigóban garmadával a Danone görög joghurtok, nem eszünk Camembert-t minden reggel (most mondjuk épp van egy itthon :))), és nem rendelek pizzá heti szinten, de mindenféle ételt eszünk és jóllakunk.

Nincs ebben semmi csoda, csak figyelek arra, hogy mennyit költök kajára. Ja, nincs itthon általában Herz szalámi, és tábla Milka sem, és sztroganoff bélszínt sem eszünk. De mondjuk havi egyszer-kétszer főzök drágább kaját, mondjuk marhahúsból valamit.

Ennyi a nagy titok :) 5 éve élünk így, max 30 ezer kajára minden hónapban. Vezetjük egy excel-ben, sosem lépjük túl.

2012. ápr. 20. 14:55
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

Hitel nélkül ennyi pénzzel simán.

Nekünk csak két gyerkőc van, a bevételünk eddig kb. 280 ezer volt + a családi, de ebből 90 ezer hitel, 70-90 ezer a rezsi (ebben a telefon, internet is benne van). Olyan 120 ezer maradt minden hónapra, ez bőven elég volt. Minden hónapban tudtunk valami nagyobb dolgot is venni pl. bölcsőhintát, babakocsit. Mondjuk húst nem kell vennünk, azt a nagyszülőktől kapunk.

2012. ápr. 20. 14:58
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

Még annyi, hogy egyik barátnőm szokott panaszkodni hogy olyan sok elmegy a kajára, nem éti én hogy csinálom hogy nekem nem.

Amikor náluk voltunk, mondta hogy szedjek ki a hűtőből a gyerekeknek két rudit. Hát az a hűtő.....tele pudingokkal, az ajtóban bámultak a Kinder csokik, a tálcás marhahús egyik polcon, másikon meg a méregdrága teavaj, és a Pikk téliszalámi rudak.......így mondjuk nem csoda, ha valaki nem tudja elképzelni hogy lehet kevesebből is étkezni.

2012. ápr. 20. 14:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!