Ennyi pénzből bevállalnátok 3. babát?
5 gyerek 150 ezerből, no az elég érdekes, én meg ezt nem értem, komolyan...
van kocsi benzin kapásból 80 ezer havonta, rezsi kb. 80 ezer, egyébb vállalkozási kiadások 25 ezer, havi dm (pelenka , tápszer, szappan, tusfürdő stb.)18 ezer, kaja kb 100 ezer ez úgy 300 ezer kapásból.
Ja, gyógyszertár kb havi 5-10 ezer, ajándékok (rokonoknak, minden hónapban van valakinek valamilye) 5 ezer, nem várt kiadások kb 10-15 ezer.
Szezonális ruházat gyerkőcöknek 5-10 ft (cipő (azért a cipő nem turis), kabát). Vendéglátási kiadások (ha jönnek vendégségbe a barátok)5 ezer ft és még sorolhatnám.Ovi 7 ezer. Sok kicsi...
Nekünk ennyi van és 3 gyerek.(és van egy lakáshitel tehát mondjuk az lejön belőle) Én se értem egyszerűen hogy mások (itt írják gyakran) hogy 150 ezerből élnek 2-3-4 gyerekkel stb...
Hát nem tudom hogy csinálják de télleg...nekünk sincs wellness fitness magamra nem költök, gyerekekre csak turiban vásárolok még sokszor cipőt is másét, levetettet. Férjemet kell néha felruházni mert ő megjelenik emberek között de az se a vmi nagy márkaboltban tesszük...
van autónk és benzinre is megy el az biztos de más megoldást erre még nem találtunk...Autó nélkül pl. bevásárolni se tudnánk.
Kertünk minimális,alig terem rajta vmi, segítségünk nincs, se anyós após vagy szülők akik néha megdobnak vmi kis háztájival vagy akikhez mehetnének legalább a gyerekek enni pl. úgyhogy mindent magunk.
És mindig elfogy hóvégére ez a pénz!! Mindig! Nagyon ritka az ha marad.
Rezsi legalább 45-50 egy hónapban. Gyógyszerek is valahogy mindig kellenek,ha más nem, vitamin. Pelenka stb.
Egy éve még olyan 10 ezer volt egy nagyobb bevásárlásunk, ma már 16-17 alatt nem jövünk ki a boltból...
gyümölcs zöldség tejtermék kell a gyerekeknek ezeket nem hagyhatom ki az étkezésükből, ahogy a húst se. Tényleg nem értem más hogy csinálja.
Bocs az offért.
De amúgy igen 400.000 hitel nélkül, erre vállalnék 3 gyereket.
Azért több dolgot nem értek. 81ezer elmegy benzinre? Ok, hogy drága a benzin, de ez akkor is sok. Vagy a munka miatt ilyen sok? Meg mi az, hogy a vállalkozás költségei? A vállalkozás költségeit eleve nem kéne beleszámolnod a nettó bevételetekbe...
Szóval akkor ez a nettó 400 000 nem is annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!