Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményed arról, hogy a...

Mi a véleményed arról, hogy a betegségeknek MINDIG, minden körülmények között lelki oka van?

Figyelt kérdés
Legyen az nátha, vastagbélgyulladás, fülkürthurut, izomsorvadás, ekcéma, szemölcs - bármi.
2012. ápr. 11. 21:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
hiszem!
2012. ápr. 11. 21:07
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség, ha kap valaki egy fertözést, akkor annak nem lelki oka van.
2012. ápr. 11. 21:13
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
azt hogy mindig, minden körülmények között nem hiszem, de abban hiszek hogy sok betegségünk lelki eredetű. Ha nem öltözök fel rendesen, mert lusta vagyok (főleg ilyenkor tavasszal én hajlamos vagyok rá) és megfázok, annak szerintem nincs köze a lelki állapotomhoz.
2012. ápr. 11. 21:14
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológusként, orvos férjjel hiszem, hogy ez egy baromság. :)) Vannak tipikusan pszichoszomatikus, pszichogén betegségek, és van, ami egyszerűen nem az.
2012. ápr. 11. 21:14
 5/16 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, vagyis nem teljes mértékben.

Lányom egy tök vidám kislány, és állandóan beteg. Most akkor valami lelki bánata lenne? Nem látom rajta...kiegyensúlyozott családnak gondolom magunkat, viszont fogékonyak vagyunk mindenféle betegségekre. Apja is, én is, úgyhogy szerintem nálunk genetikus, nem lelki.

Amúgy nagyobb tragédiákkor nem voltam még betegebb, mint szoktam...pedig akkor voltam sajnos rossz lelkiállapotban, de nem éreztem betegségekkel kapcsolatban mást, mint azelőtt.

Ja, amúgy van olyan, hogy ha lelkileg elhagyod magad, akkor semmire nem figyelsz, az étkezésre sem, a higiéniára sem, a sportra sem, szóval semmire, és így könnyebben megbetegszel.

Ha valaki elkap egy vírust nálunk, akkor szépen tovább is adja, és jó páran el szoktuk kapni, pedig alapvetően nem vagyunk mindig mindannyian ugyanolyan lelki állapotban a családban...

2012. ápr. 11. 21:15
 6/16 anonim ***** válasza:
Minden körülmények között nem. Azonban, akinek tartósan rossz a lelki állapota, az pszichoszomatikus betegségekben szenvedhet (állandó fejfájás, gyomorgörcs, szédülés, rángatózás, stb), amit az idegrendszer okoz. Ám bizonyított az is, hogy aki rossz passzban van, az könnyebben fertőződik meg vírussal is, mert a rossz hangulat az immunrendszert gyengíti. Itt a hangsúly a "könnyebben" szón van. Mindenki megbetegszik életében párszor és sokszor azért ez a lelki állapottól messze áll:))
2012. ápr. 11. 21:52
 7/16 anonim ***** válasza:
utolsóval szóról szóra egyetértek!!!
2012. ápr. 11. 22:12
 8/16 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondták depresszios vagyok és azért vannak iszonyatos fájdalmaim. Ehez képest, azonnali gerinc műtétem volt. Enyit az agyturkász véleményéről, hogy lelki problémák okozzák a fájdalmat.
2012. ápr. 11. 22:16
 9/16 anonim ***** válasza:
4. vagyok, 8. válaszolónak írnám, hogy épkézláb intézményekben először is a fájdalom fiziológiás okait vizsgálják, és csak akkor kutatnak pszichogén okok után, ha ilyet nem találtak, és minden lehetőséget kizártak. Ha ez nálad nem így történt, csak elküldtek a fájdalmakkal pszichológushoz/pszichiáterhez, akkor komoly hibát követtek el.
2012. ápr. 11. 22:20
 10/16 anonim ***** válasza:

Nekem az ekcémám tuti idegi alapon jön elő, azt hiszem.

De a többi.... Részben értek egyet.

2012. ápr. 11. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!