Ti mit gondoltok? Ráhagyni a gyerekre mindent, vagy azért egy-két ütés popsira, késöbb pofon nem árt?
Még mielőtt valaki félreértené: a gyermekbántalmazast és hasonlót felháborítónak tartom.
Szerintem nem árt ha elcsattan pár pofon,már ha van rá indok. Én az első gyermekemet várom, és bár nem katonát akarok belőle nevelni, de azért szeretném ha szót fogadna. Meglátásom szerint igenis tudja mit szabad és mit nem,már az elejétől fogva,különben később nagyon nagy gondok lehetnek.
Én is kaptam jó pár "verést" ha úgy adódott,de felnött fejjel szerintem a hasznomra vált. Fel nem merném emelni pl a hangom a szüleimmel szemben. Ellentétben pl az unokatesómmal,aki még csak 15 éves,de lehet még egyszer tőle kap az anyja.
Mi a véleményetek?
Már nekem is van 3 gyerekem, de én a mai napig nem tudom elfelejteni, hogy az anyám többször is megütött, és sokszor úgy, hogy azt sem tudtam, miért (pofon, fenékre verés, fakanál is előfordult). Pedig nem tettem semmi rosszat, kifejezetten jó gyerek voltam. Az apán ezzel szemben soha egy ujjal nem nyúlt hozzám.
Ennek ellenére egyiküktől sem féltem, az anyámat mai fejjel inkább sajnálom, gyerekként csak nem értettem meg, és próbáltam mindenben maximálisan megfelelni az elvárásoknak, mint egy kis megszállott (Hozzáteszem, nem sikerült, pedig diplomáim, jó állásom, 4 nyelvből nyelvvizsgám van, lakásom, autóm, stb., amiket mind a saját erőmből szereztem) Apámat nagyon tisztelem és imádom, csak azt nem értem, hogy bírt ki 40 évet az anyámmal...
Én SOHA nem fogom megütni a gyerekeimet, ebben biztos vagyok. Elítélem, aki csak ilyen módon tud fegyelmezni, nevelni, rendet tartani (vagyis azt hiszi, hogy majd így tud, pedig nem!). Aki nem tudja megállni, hogy ne üssön, az szerintem inkább ne vállaljon gyereket (nyugodtan lehet lepontozni...)
Azért az is érdekes,hogy valaki már verésről beszél, én meg csak indokolt esetben elcsattant pofonról.
Pl. Most jöttünk haza egy hipermarketből. Egy 5 év körüli gyerek ott rosszalkodott,mire odaértem a kocsit is majdnem nekitolta a pocakomnak. A nagymamája mondta neki,h most már elég,ezt nem szabad,erre elkezdett hisztizni,végig üvöltötte a sort h "te vagy a legrosszabb nagymama". Na? Kérdem én,álljak le vele higgadtan gügyögni meg magyarázkodni,mikor az ordítástól hallani se hallana semmit? Nem mondom h megütöm a fenekét mindenki előtt,de nem is kezdek el könyörögni, hogy hagyja abba.
Szerintem nincs olyan, hogy indokolt pofon. Én hiszek benne, hogy ha a gyereket a kezdetektől következetesen és okosan neveli, akkor nincs rá szükség. Persze sokkal macerásabb mindig mindent megbeszélni a gyerekkel, lehet, hogy a boltban is ferde szemmel néznek rád hogy egy ideig eltart, amíg "lekezeled" a hisztit, de szerintem megéri.
Van akinek nem éri meg, nem fárasztja magát, mert egyszerűbb lekeverni egy pofont. Nem vagyunk egyformák.
olyan előfordulhat,hogy anyukának elszáll az agya,és dühből,indulatból vág rá a gyerek seggére.Ez nem helyes,de emberek vagyunk,hibázhatunk,mivel te vagy a felnőtt neked kell uralkodnod az indulataidon,és példát mutatni a gyereknek. De még igy is megeshet (persze nem rendszeresen) .
A pofont,seggrecsapást mint nevelési eszközt viszont abszolút elitélem,talán mert tudom,hogy semmi eredményt nem hoz. Majd egyszer próbáld meg a hisztis,szófogadatlan 5 éves gyerekedet arcon vágni,és nézd meg mi fog történni. A nagy semmi,vagy még jobban ordit,még dacosabb lesz.
Meg hát,én olyan kapcsolatot szeretnék a gyerekeimmel kialakitani,hogy ne azért ne hisztizzenek mert félnek tőlem vagy az apjuk kezétől. Egyébként is,egyszer eljön az idő amikor erőfölénybe kerülnek,vagy nem lesz kötelező veled élniük. Akkor ki fogja megpofozni őket,ha rosszul döntenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!