Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor megérdemelt, és mikor...

Mikor megérdemelt, és mikor nem egy pofon?

Figyelt kérdés

Példákat várok pofonokra, amik jogosak, illetve, szerintetek jogtalanok voltak.

Mert?

2011. febr. 10. 11:16
 1/5 anonim ***** válasza:
59%

Én pl. akkor ütöttem meg a szomszéd srácot, amikor kínozta a macskáját. Volt pofon, meg megkergettem még egy bottal is, amit mérgemben felkaptam, és azzal ütöttem ahol értem.

Mivel vérzékeny volt utána még vihették is a szülei injekcióra, de persze nem merte elmondani miért, és kitől kapta a kék foltokat! Szerintem jogos volt!

2011. febr. 10. 11:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom.Ezt így nem lehet megmondani,helyzet, és ember függő.Én még soha nem vertem meg a gyerekeimet,még egy pofon erejéig sem...

Lehet amiért én nem verem meg a gyerekemet, te már megtennéd.

Én azt vallom, ha szép szóval nem megy, akkor ott a pofon sem használ.

Üsd a rosszat, annál rosszabb....

2011. febr. 10. 11:25
 3/5 anonim ***** válasza:
82%

Jogos:amikor apu tudta hogy hazudok es 3* felszolitasra sem mondtam igazat,Amikor nem mentem rogton haza a sulibol hanem elkovalyogtam egy orat(itt is volt elotte tobbszori felszolitas)

ami szerintem meg jogos.ha egy kamasz gyerek tiszteletlen aszuleivel,ha meguti a szuleit.

2011. febr. 10. 11:26
 4/5 anonim ***** válasza:
89%
Egy pofon azért nem egyenlő a veréssel.A fiam még pici,így róla nem tudok nyilatkozni,de én életemben egyszer kaptam az apámtól egy pofont,mert tiszteletlenül beszéltem vele.
2011. febr. 10. 11:29
 5/5 anonim ***** válasza:
79%

a saját példám:

mi 3an vagyunk tesók,én egyedüli,középső lány.de ha pofonosztásról volt szó,az apánk mindenkinek adott.pl olyanét,mert fogócskáztunk az udvaron és valamelyikünk,de lehetett a kutya is(sose derült ki)kigyúrta,törte a szőlőtőkét.na ezért sorba álltunk és adott egy pofont(elég erősen osztotta a balost) és kaptunk + délutánra szobafogságot.(mindez olyan 7-10évesen)na szerintem ez jogtalan,és nem mellesleg értelmetlen.

vagy 17éves elmúltam,mikor a "nagyszerelemmel" ültem a kanapén a nappaliban és (emlékszem,a szerencsekereket néztük) tévéztünk.Megjött apám a munkából.Köszöntünk,és hagytuk had öltözzön át,egyen.Na itt a gond,mint utóbb kiderült,az volt a baja,hogy nem melegítettem meg neki és tettem elé a kaját.este mikor hazajött anyám,engem kirángatott(fél 11kor)az ágyból és adott 3nagy pofont,és azt mondta holnap mire haza érek te már ne legyél itthon.Ma pont ezen gondolkodtam(közel 30évesen)hogy ezt most miért is kaptam?Hiszen nem mondott semmit,csak hogy te így nem fogsz viselkedni.2 napig mokkával mentem suliba.Na szerintem ez is jogtalan volt(és mivel anyum kiállt mellettem,ő is kapott egyet,persze 22éves koromig otthon laktam)

vagy az is jogtalan,(és már bánom),hogy kapásból kapott egy kisebb sallert a fiam,mikor én ültem a kanapén,a kisebbiket etettem,és ő direkt a hátamba harapott.(de akkor ott elszakad a cérna)

szóval nagyon változó mi a jogos és jogtalan.

de ha valaki tiszteletlen egy öregebbel(ráadásul szülő,testvér...)és legalább 3xi felszólításra sem hagyja abba,na ott már (érik a pofonfa) jogos a verés

2011. febr. 10. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!